Sałatka z rukolą i pomidorami
20min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
3.11 g
Węglowodany
10.55 g
Tłuszcze
21.04 g
Wartość energetyczna
231.73 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
20 min
Krok 1
10 min
Sałaty umyj, osusz i porwij na kawałki. Jeśli rukola jest drobna wsyp ją w całości.
Krok 2
5 min
Pomidory sparz, zdejmij skórkę i pokrój w kawałki.
Krok 3
5 min
Olej i ocet wymieszaj, dopraw sola i pieprzem, polej sałatę, wymieszaj. Wrzuć pomidory i zamieszaj ponownie. Podawaj do obiadu lub kiełbaski z grilla.
Sałatka z rukolą i pomidorami to doskonały pomysł na smaczną i lekką przekąskę, kolację lub dodatek do obiadu. Smakowita mieszanka sałaty i pomidorów, oblana olejem słonecznikowym i przyprawiona świeżymi przyprawami z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom warzyw. Sprawdź nasz przepis na sałatkę z rukolą!
Komentarze 0