Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Sałatka wiosenna z sosem majonezowo-jogurtowym
Dodaj do CookBook

Sałatka wiosenna z sosem majonezowo-jogurtowym

(13)
25 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Winairy3453247
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
3  łyżek
Majonez Lekki WINIARY
10 
Jajka przepiórcze
2  główek
Sałata rzymska
1  pęczek
Rzodkiewka
1 
Ogórek
1 
Cebula czerwona
200  g
Jogurt naturalny
trochę
Rzeżucha
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
15.8 g
Wartość energetyczna
184.5 kcal
Tłuszcze
11 g
Białko
8.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Poczuj wiosnę z pyszną i lekką sałatką wiosenną! W przepisie na sałatkę wiosenną z jajkiem aż roi się od kolorów i smaków – drobna sałata rzymska stanowi bazę, do niej zaś dołączają dekoracyjne wstążki z zielonego ogórka i kusząco czerwone, chrupiące rzodkiewki. Świeże warzywa w sałatce łączy sos z Majonezu Lekkiego WINIARY i jogurtu naturalnego, a o odrobinę ostrości w smaku dbają czerwona cebula i kiełki rzeżuchy.

Przygotowanie

25 min
  • Krok 1

    5 min
    Sałatę umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki.
  • Krok 2

    5 min
    Jajka przepiórcze ugotuj na twardo. Obierz i pokrój na połówki.
  • Krok 3

    5 min
    Rzodkiewki umyj i pokrój w cienkie plasterki. Ogórka pokrój wzdłuż na plastry – najłatwiej zrobić to obieraczką do warzyw.
  • Krok 4

    3 min
    Czerwoną cebulę pokrój w półplasterki.
  • Krok 5

    5 min
    Połącz Majonez Lekki WINIARY z jogurtem. Wymieszaj składniki sałatki z sosem majonezowo-jogurtowym.
  • Krok 6

    2 min
    Dopraw sałatkę solą i pieprzem do smaku i posyp ją rzeżuchą.
Sałatka wiosenna z sosem majonezowo-jogurtowym

Krok 1 z 6

Sałatę umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki.

Sałatka wiosenna z sosem majonezowo-jogurtowym

Krok 2 z 6

Jajka przepiórcze ugotuj na twardo. Obierz i pokrój na połówki.

Sałatka wiosenna z sosem majonezowo-jogurtowym

Krok 3 z 6

Rzodkiewki umyj i pokrój w cienkie plasterki. Ogórka pokrój wzdłuż na plastry – najłatwiej zrobić to obieraczką do warzyw.

Sałatka wiosenna z sosem majonezowo-jogurtowym

Krok 4 z 6

Czerwoną cebulę pokrój w półplasterki.

Sałatka wiosenna z sosem majonezowo-jogurtowym

Krok 5 z 6

Połącz Majonez Lekki WINIARY z jogurtem. Wymieszaj składniki sałatki z sosem majonezowo-jogurtowym.

Sałatka wiosenna z sosem majonezowo-jogurtowym

Krok 6 z 6

Dopraw sałatkę solą i pieprzem do smaku i posyp ją rzeżuchą.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

1.4 z 5
1.4
Wszystkich ocen: 10
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
1010
11
00
00
00
99

Opinie

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Brunch
  • Dodatek
  • Jajka
  • Jesień
  • Kolacja
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Kuchnie świata
  • Lato
  • Łatwy przepis
  • Lunch
  • Na co dzień
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Poniżej 300 kcal
  • Przekąski
  • Sałatka
  • Spotkanie z przyjaciółmi
  • Warzywa
  • Weekend
  • Wegetariańskie
  • Wielkanoc
  • Z jajkami
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sałatka z figami i szynką parmeńska

    Sałatka z figami i szynką parmeńska

    10 min Łatwy
  • Potato wrap z łososiem i sałatką z awokado

    Potato wrap z łososiem i sałatką z awokado

    37 min Łatwy
  • Smażone nudle z jajkiem sadzonym na sezamie i sałatką z ziół

    Smażone nudle z jajkiem sadzonym na sezamie i sałatką z ziół

    14 min Łatwy
  • Warstwowa sałatka

    Warstwowa sałatka

    50 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu