Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sałatka wiosenna z sosem majonezowo-jogurtowym

0
25 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

10 
Jajka przepiórcze
2 główek
Sałata rzymska
1 pęczek
Rzodkiewka
1 
Ogórek
1 
Cebula
200 g
Jogurt naturalny
1 gałązka
Rzeżucha, ogród, surowe
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
14.57 g
Tłuszcze
19.9 g
Białko
8.1 g
Wartość energetyczna
260.38 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

25 min
Krok 1
5 min
Sałatę wypłucz, osusz i porwij na mniejsze kawałki.
Krok 2
5 min
Jajka przepiórcze ugotuj na twardo.
Krok 3
5 min
Rzodkiewki umyj i pokrój w cienkie plasterki. Ogórka pokrój wzdłuż na plastry – najłatwiej zrobić to obieraczką do warzyw.
Krok 4
3 min
Czerwoną cebulę pokrój w półplasterki.
Krok 5
5 min
Przełóż warzywa do dużej miski i polej sosem przygotowanym z połączenia Majonezu Dekoracyjnego WINIARY i jogurtu.
Krok 6
2 min
Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Sałatka wiosenna z sosem majonezowo-jogurtowym

Krok 1 z 6

Sałatę wypłucz, osusz i porwij na mniejsze kawałki.

Sałatka wiosenna z sosem majonezowo-jogurtowym

Krok 2 z 6

Jajka przepiórcze ugotuj na twardo.

Sałatka wiosenna z sosem majonezowo-jogurtowym

Krok 3 z 6

Rzodkiewki umyj i pokrój w cienkie plasterki. Ogórka pokrój wzdłuż na plastry – najłatwiej zrobić to obieraczką do warzyw.

Sałatka wiosenna z sosem majonezowo-jogurtowym

Krok 4 z 6

Czerwoną cebulę pokrój w półplasterki.

Sałatka wiosenna z sosem majonezowo-jogurtowym

Krok 5 z 6

Przełóż warzywa do dużej miski i polej sosem przygotowanym z połączenia Majonezu Dekoracyjnego WINIARY i jogurtu.

Sałatka wiosenna z sosem majonezowo-jogurtowym

Krok 6 z 6

Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Poczuj wiosnę z pyszną i lekką sałatką wiosenną! W przepisie na sałatkę wiosenną aż roi się od kolorów i smaków – drobna sałata rzymska stanowi bazę, do niej zaś dołączają dekoracyjne wstążki z zielonego ogórka i kusząco czerwone, chrupiące rzodkiewki. Świeże warzywa w sałatce łączy lekki sos z Majonezu Dekoracyjnego WINIARY i jogurtu naturalnego, a o odrobinę ostrości w smaku dbają czerwona cebula i kiełki rzeżuchy.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika