Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Ryba w sosie pomidorowym (w zalewie pomidorowo-octowej)
Dodaj do CookBook

Ryba w sosie pomidorowym (w zalewie pomidorowo-octowej)

(0)
55 min
Łatwy
Kup składniki
Robert Harna
Robert Harna winiary.pl
Jestem szefem kuchni, stylistą i konsultantem kulinarnym, lecz przede wszystkim pasjonatem gotowania. Moją specjalnością są potrawy klasyczne, do których jednak zawsze dodaję coś autorskiego. Jest to więc klasyka z twistem!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kg
Dorsz
60  dag
Cebula
2  łyżek
Olej
3  łyżek
Bulion warzywny w słoiku WINIARY
2 
Liść laurowy
4 
Ziele angielskie
trochę
Pieprz i sól
2  puszek
Przecier pomidorowy
2  szklanek
Woda
0.5  szklanka
Ocet
4  łyżek
Cukier
0.5  szklanka
Mąka pszenna
2 
Jajka
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
65 g
Wartość energetyczna
557.9 kcal
Tłuszcze
11.8 g
Białko
50.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Ryba w sosie pomidorowym to smażone w panierce kawałki dorsza pod pierzynką z pomidorowej zalewy. Jak przyrządzamy zalewę? Do podsmażonej cebuli dodajemy cukier, bulion WINIARY, przecier pomidorowy oraz pozostałe składniki. Całość zagotowujemy, a następnie zalewamy nią usmażone kawałki dorsza. Przed podaniem rybę w sosie pomidorowym odstaw na jeden dzień, tak żeby mięso nasiąknęło aromatyczną zalewą. Wypróbuj nasz przepis na rybę w zalewie pomidorowo octowej i odkryj dorsza w nowym wydaniu.

Przygotowanie

55 min
  • Krok 1

    10 min
    Rybę umyj i osusz. Obtocz w mące i jajku i usmaż na patelni, aż będzie złocista. Ostaw do na później.
  • Krok 2

    10 min
    ZALEWA: Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na dwóch łyżkach oleju. Następnie dodaj 4 łyżki cukru, bulion WINIARY oraz przecier pomidorowy. Dodaj wodę, ocet, ziele angielskie oraz listek laurowy i całość zagotuj.
  • Krok 3

    5 min
    Kawałki usmażonej ryby przełóż do dużych słoików. Uzupełnij gorącą zalewą i dokładnie zakręć.
  • Krok 4

    30 min
    Możesz słoiki dodatkowo zapasteryzować, podgrzewając ok. 30 min w piekarniku rozgrzanym do 120°C. Jeśli chcesz rybę zjeść szybko wystudź słoiki i przełóż najlepiej na noc do lodówki. Najlepiej smakuje następnego dnia.
Ryba w sosie pomidorowym (w zalewie pomidorowo-octowej)

Krok 1 z 4

Rybę umyj i osusz. Obtocz w mące i jajku i usmaż na patelni, aż będzie złocista. Ostaw do na później.

Ryba w sosie pomidorowym (w zalewie pomidorowo-octowej)

Krok 2 z 4

ZALEWA: Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na dwóch łyżkach oleju. Następnie dodaj 4 łyżki cukru, bulion WINIARY oraz przecier pomidorowy. Dodaj wodę, ocet, ziele angielskie oraz listek laurowy i całość zagotuj.

Ryba w sosie pomidorowym (w zalewie pomidorowo-octowej)

Krok 3 z 4

Kawałki usmażonej ryby przełóż do dużych słoików. Uzupełnij gorącą zalewą i dokładnie zakręć.

Ryba w sosie pomidorowym (w zalewie pomidorowo-octowej)

Krok 4 z 4

Możesz słoiki dodatkowo zapasteryzować, podgrzewając ok. 30 min w piekarniku rozgrzanym do 120°C. Jeśli chcesz rybę zjeść szybko wystudź słoiki i przełóż najlepiej na noc do lodówki. Najlepiej smakuje następnego dnia.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
11
00
00
00
00

Opinie

5

andrzej

bardzo dobre rybki
Anonim (niezweryfikowany) 10/29/2023-03:20 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 01/15/2024-12:46 CET
Andrzej, dziękujemy za Twoją opinię. Pozdrawiamy!

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Boże Narodzenie
  • Danie główne
  • Impreza
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Kuchnie świata
  • Łatwy przepis
  • Na co dzień
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Rodzinny posiłek
  • Uroczystość
  • Urodziny
  • Warzywa
  • Weekend
  • Wielkanoc
  • Zima
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika
  • Z rybą

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ryba po grecku - przepis

    Ryba po grecku - przepis

    40 min Łatwy
  • Ryba pod serową pierzynką

    Ryba pod serową pierzynką

    1 godz Łatwy
  • Ryba zapiekana pod pierzynką

    Ryba zapiekana pod pierzynką

    1 godz Łatwy
  • Sałatka z awokado, rukolą, wędzoną rybą i sosem chrzanowym

    Sałatka z awokado, rukolą, wędzoną rybą i sosem chrzanowym

    25 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu