Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ryba w sosie pomidorowym

0
665 min
Łatwy

Składniki

-
7 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 kg
Dorsz
60 dag
Cebula
2 łyżek
Olej
1 trochę
Pieprz
1 trochę
Sól
2 puszek
Przecier pomidorowy
2 szklanek
Woda
0.5 szklanka
Ocet
4 łyżek
Cukier

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
292.61 kcal
Węglowodany
36.17 g
Białko
26.78 g
Tłuszcze
5.51 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

665 min
Krok 1
15 min
Rybę umyć i osuszyć. Obtoczyć w mące i jajku i usmażyć na patelni.
Krok 2
10 min
ZALEWA: Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na dwóch łyżkach oleju. Następnie dodać 4 łyżki cukru, pokruszoną kostkę bulionową, Ziarenka smaku, sól i pieprz.
Krok 3
5 min
Dołożyć przecier pomidorowy i zalać wszystko dwiema szklankami wody oraz połową szklanki octu. Całość dokładnie wymieszać i zagotować.
Krok 4
635 min
Kawałki usmażonej ryby zalać przygotowanym sosem i pozostawić na jeden dzień, by ryba nasiąkła zalewą.
Ryba w sosie pomidorowym

Krok 1 z 4

Rybę umyć i osuszyć. Obtoczyć w mące i jajku i usmażyć na patelni.

Ryba w sosie pomidorowym

Krok 2 z 4

ZALEWA: Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na dwóch łyżkach oleju. Następnie dodać 4 łyżki cukru, pokruszoną kostkę bulionową, Ziarenka smaku, sól i pieprz.

Ryba w sosie pomidorowym

Krok 3 z 4

Dołożyć przecier pomidorowy i zalać wszystko dwiema szklankami wody oraz połową szklanki octu. Całość dokładnie wymieszać i zagotować.

Ryba w sosie pomidorowym

Krok 4 z 4

Kawałki usmażonej ryby zalać przygotowanym sosem i pozostawić na jeden dzień, by ryba nasiąkła zalewą.

Ryba w sosie pomidorowym to smażone w panierce kawałki dorsza pod pierzynką z pomidorowej zalewy. Jak przyrządzamy zalewę? Do podsmażonej cebuli dodajemy cukier, pokruszoną kostkę Rosół drobiowy WINIARY, przecier pomidorowy, ocet i wodę. Całość zagotowujemy, a następnie zalewamy nią usmażone kawałki dorsza. Przed podaniem rybę w sosie pomidorowym odstaw na jeden dzień, tak żeby mięso nasiąknęło aromatyczną zalewą.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika