Prażona cebulka
20min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
2.13 g
Węglowodany
14.7 g
Tłuszcze
0.74 g
Wartość energetyczna
67.91 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
20 min
Krok 1
5 min
Cebulę kroimy drobniutko wedle uznania. Mąkę mieszamy z przyprawami oregano, sól czosnkowa oraz curry.
Krok 2
10 min
Cebulkę wsypujemy do mąki i mieszamy. Odstawiamy na 5-10 min, następnie smażymy na bardzo małym ogniu!!!!
Krok 3
5 min
Podczas smażenia mieszamy, do uzyskania brązowej barwy . Wykładamy ją na ręczniki kuchenne w celu osuszenia z oleju
Prażona cebulka to idealny sposób na wykorzystanie cebuli pozostałej po gotowaniu. Posoloną cebulę pokrojoną w kosteczkę przyprawiamy tym, co lubimy najbardziej, np. curry i oregano, a następnie smażymy na głębokim oleju. Tak przygotowana prażona cebulka to dodatek, który wzbogaci smak wielu codziennych potraw - możesz dodawać ją do kotletów mielonych czy warzywnych, hot-dogów, domowego chleba, panierek, a nawet kanapek. Spróbuj!
Komentarze 0