Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Placuszki z serem białym

14
35 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

300 g
Twaróg półtłusty
3 
Jajko
0.75 szklanka
Mąka pszenna
1 łyżeczka
2 łyżek
Cukier Drobny
1 trochę
Oliwa z oliwek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
15.52 g
Węglowodany
30.22 g
Tłuszcze
6.83 g
Wartość energetyczna
239.69 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

35 min
Krok 1
15 min
Do blendera wkładamy ser i miksujemy go na gładką masę, dodajemy jajka, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i przesiewamy mąkę (ilość zależna od sera i wielkości jajek- dosypujemy wg potrzeby), miksujemy, dosładzamy do smaku. Masa będzie dość gęsta.
Krok 2
5 min
Na patelni rozgrzewamy olej albo masło i kładziemy po łyżce masy, lekko spłaszczając, bo placki jeszcze urosną w trakcie pieczenia (aby łyżka nie przyklejała się do masy, maczamy w oleju z patelni).
Krok 3
13 min
Smażymy po obu stronach na złoty kolor.
Krok 4
2 min
Wyjmujemy na ręcznik papierowy. Podajemy posypane cukrem pudrem.
Placuszki z serem białym

Krok 1 z 4

Do blendera wkładamy ser i miksujemy go na gładką masę, dodajemy jajka, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i przesiewamy mąkę (ilość zależna od sera i wielkości jajek- dosypujemy wg potrzeby), miksujemy, dosładzamy do smaku. Masa będzie dość gęsta.

Placuszki z serem białym

Krok 2 z 4

Na patelni rozgrzewamy olej albo masło i kładziemy po łyżce masy, lekko spłaszczając, bo placki jeszcze urosną w trakcie pieczenia (aby łyżka nie przyklejała się do masy, maczamy w oleju z patelni).

Placuszki z serem białym

Krok 3 z 4

Smażymy po obu stronach na złoty kolor.

Placuszki z serem białym

Krok 4 z 4

Wyjmujemy na ręcznik papierowy. Podajemy posypane cukrem pudrem.

Przepis na racuchy w nowej odsłonie, czyli placuszki z serem białym. Do masy serowej dodajemy mąkę, jajka, a także proszek do pieczenia WINIARY i cukier wanilinowy WINIARY. Całość miksujemy na gładka masę, a następnie smażymy placuszki z serem białym. Gotowe racuszki podajemy tak, jak lubimy najbardziej – na ciepło lub na zimno, ale koniecznie ze słodkim dodatkiem – dżemem lub cukrem pudrem. Pycha!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika