Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pesto z papryki

0
745 min
Łatwy

Składniki

-
1 porcja
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

0.5 kg
Papryka czerwona
0.25 szklanka
Oliwa
2 ząbków
Czosnek
1 łyżeczka
Słodka papryka
1 szklanka
Papryka konserwowa w occie
0.25 szklanka
Migdały
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

745 min
Krok 1
5 min
Papryki umyć i włożyć do parowaru lub piekarnika, aby móc pozbyć się skórki. Migdały uprażyć.
Krok 2
10 min
Po usunięciu skórki z papryki wrzucić wszystkie składniki poza oliwą do blendera.
Krok 3
5 min
Zmielić wszystko na gładką masę.
Krok 4
5 min
Doprawić solą i pieprzem, zalać oliwą.
Krok 5
720 min
Wymieszać i odstawić na kilkanaście godzin.
Pesto z papryki

Krok 1 z 5

Papryki umyć i włożyć do parowaru lub piekarnika, aby móc pozbyć się skórki. Migdały uprażyć.

Pesto z papryki

Krok 2 z 5

Po usunięciu skórki z papryki wrzucić wszystkie składniki poza oliwą do blendera.

Pesto z papryki

Krok 3 z 5

Zmielić wszystko na gładką masę.

Pesto z papryki

Krok 4 z 5

Doprawić solą i pieprzem, zalać oliwą.

Pesto z papryki

Krok 5 z 5

Wymieszać i odstawić na kilkanaście godzin.

Pesto z papryki to czerwona odmiana tradycyjnego zielonego sosu powszechnie dodawanego do makaronów na Półwyspie Apenińskim. Jeżeli masz ochotę odmienić swoje makaronowe danie, wypróbuj czerwonego, aromatycznego pesto z papryki, które doda charakteru i podkreśli delikatną konsystencję makaronu. Dodając mięso mielone, w kilka minut stworzysz pyszny obiad dla całej rodziny.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika