Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pesto z papryki to czerwona odmiana tradycyjnego zielonego sosu powszechnie dodawanego do makaronów na Półwyspie Apenińskim. Jeżeli masz ochotę odmienić swoje makaronowe danie, wypróbuj czerwonego, aromatycznego pesto z papryki, które doda charakteru i podkreśli delikatną konsystencję makaronu. Dodając mięso mielone, w kilka minut stworzysz pyszny obiad dla całej rodziny.
Przygotowanie
745 min
Krok 1
5 min
Papryki umyć i włożyć do parowaru lub piekarnika, aby móc pozbyć się skórki. Migdały uprażyć.
Krok 2
10 min
Po usunięciu skórki z papryki wrzucić wszystkie składniki poza oliwą do blendera.
Krok 3
5 min
Zmielić wszystko na gładką masę.
Krok 4
5 min
Doprawić solą i pieprzem, zalać oliwą.
Krok 5
720 min
Wymieszać i odstawić na kilkanaście godzin.
Krok 1
z
5
Papryki umyć i włożyć do parowaru lub piekarnika, aby móc pozbyć się skórki. Migdały uprażyć.
Krok 2
z
5
Po usunięciu skórki z papryki wrzucić wszystkie składniki poza oliwą do blendera.
Krok 3
z
5
Zmielić wszystko na gładką masę.
Krok 4
z
5
Doprawić solą i pieprzem, zalać oliwą.
Krok 5
z
5
Wymieszać i odstawić na kilkanaście godzin.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0