Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Rozgrzewająca owsianka to idealny sposób na mroźne poranki. Podsuwam Wam dziś pomysł na zdrowe i pożywne śniadanie. W jednej miseczce owsianki znajdziecie porcję witaminy C, dawkę magnezu, odrobinę zdrowych tłuszczów oraz węglowodany złożone, dzięki którym energia do działania będzie stopniowo uwalniania przez kilka godzin. Owsianka jest nie tylko zdrowa, ale i wyjątkowo smaczna! Rozpływająca się w ustach, aksamitna czekolada i słodycz soczystej pomarańczy. przełamane są delikatnie kwaskowatymi, chrupkimi pestkami granatu. Czy ktoś ma jeszcze jakiekolwiek wątpliwości, co zjeść na śniadanie? :)
Pomarańcze umyć. Z jednej wycisnąć sok, drugą pokroić na plastry, a następnie na mniejsze kawałki – ćwiartki.
Krok 2
3 min
Płatki owsiane wsypać do małego rondelka, zalać sokiem wyciśniętym z pomarańczy oraz mlekiem kokosowym.
Krok 3
10 min
Gotować na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Krok 4
3 min
W międzyczasie obrać granat i posiekać czekoladę.
Krok 5
2 min
Pod koniec gotowania dodać cynamon oraz kawałki pomarańczy (zostawiając kilka do dekoracji).
Krok 6
2 min
Owsiankę dosłodzić do smaku, według preferencji: brązowym cukrem, miodem lub ksylitolem.
Krok 7
3 min
Gotową owsiankę przełożyć do miseczek. Jeszcze ciepłą posypać kawałkami czekolady oraz pestkami granatu, udekorować plastrami pomarańczy.
Krok 1
z
7
Pomarańcze umyć. Z jednej wycisnąć sok, drugą pokroić na plastry, a następnie na mniejsze kawałki – ćwiartki.
Krok 2
z
7
Płatki owsiane wsypać do małego rondelka, zalać sokiem wyciśniętym z pomarańczy oraz mlekiem kokosowym.
Krok 3
z
7
Gotować na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Krok 4
z
7
W międzyczasie obrać granat i posiekać czekoladę.
Krok 5
z
7
Pod koniec gotowania dodać cynamon oraz kawałki pomarańczy (zostawiając kilka do dekoracji).
Krok 6
z
7
Owsiankę dosłodzić do smaku, według preferencji: brązowym cukrem, miodem lub ksylitolem.
Krok 7
z
7
Gotową owsiankę przełożyć do miseczek. Jeszcze ciepłą posypać kawałkami czekolady oraz pestkami granatu, udekorować plastrami pomarańczy.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0