Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Oliwa czosnkowa, którą przygotujemy samodzielnie, to jeden z tych dodatków, które potrafią stanowić o charakterze całego dania. Wspaniale nadaje się do kuchni włoskiej, z którą będzie współgrać wręcz idealnie. Pizza z dodatkiem takiej oliwy przeniesie nas na ulice kraju Rzymian. Mniam!
Przygotowanie
2905 min
Krok 1
10 min
Czosnek obrać, część czosnku (2-3 ząbki) posiekać, pozostałe wrzucić w całości do przygotowanej butelki/słoika. Zalać oliwą z oliwek.
Krok 2
2890 min
Odstawić na 48 godzin, po tym czasie przecedzić do butelki/słoika za pomocą lejka.
Krok 3
5 min
Przechowywać w ciemnym miejscu.
Krok 1
z
3
Czosnek obrać, część czosnku (2-3 ząbki) posiekać, pozostałe wrzucić w całości do przygotowanej butelki/słoika. Zalać oliwą z oliwek.
Krok 2
z
3
Odstawić na 48 godzin, po tym czasie przecedzić do butelki/słoika za pomocą lejka.
Krok 3
z
3
Przechowywać w ciemnym miejscu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0