Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Oliwa smakowa-czosnkowa
Dodaj do CookBook

Oliwa smakowa-czosnkowa

(0)
48 godz 25 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest kulinarnyswiat
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

10 porcja

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  szklanka
Oliwa z oliwek
4  ząbków
Czosnek
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
0.7 g
Wartość energetyczna
144.4 kcal
Tłuszcze
16 g
Białko
0.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Oliwa czosnkowa, którą przygotujemy samodzielnie, to jeden z tych dodatków, które potrafią stanowić o charakterze całego dania. Wspaniale nadaje się do kuchni włoskiej, z którą będzie współgrać wręcz idealnie. Pizza z dodatkiem takiej oliwy przeniesie nas na ulice kraju Rzymian. Mniam!

Przygotowanie

2905 min
  • Krok 1

    10 min
    Czosnek obrać, część czosnku (2-3 ząbki) posiekać, pozostałe wrzucić w całości do przygotowanej butelki/słoika. Zalać oliwą z oliwek.
  • Krok 2

    2890 min
    Odstawić na 48 godzin, po tym czasie przecedzić do butelki/słoika za pomocą lejka.
  • Krok 3

    5 min
    Przechowywać w ciemnym miejscu.
Oliwa smakowa-czosnkowa

Krok 1 z 3

Czosnek obrać, część czosnku (2-3 ząbki) posiekać, pozostałe wrzucić w całości do przygotowanej butelki/słoika. Zalać oliwą z oliwek.

Oliwa smakowa-czosnkowa

Krok 2 z 3

Odstawić na 48 godzin, po tym czasie przecedzić do butelki/słoika za pomocą lejka.

Oliwa smakowa-czosnkowa

Krok 3 z 3

Przechowywać w ciemnym miejscu.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Bez wieprzowiny
  • Inny
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia francuska
  • Kuchnia śródziemnomorska
  • Kuchnia włoska
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Pescetarian
  • Poniżej 300 kcal
  • Wegańskie
  • Wegetariańskie
  • Z patelni

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Krem z korzenia pietruszki i białej fasoli z oliwą truflową

    Krem z korzenia pietruszki i białej fasoli z oliwą truflową

    48 min Łatwy
  • Zupa krem z kalafiora z oliwą chili

    Zupa krem z kalafiora z oliwą chili

    29 min Łatwy
  • Oliwa z rozmarynem

    Oliwa z rozmarynem

    10 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu