Oliwa smakowa-czosnkowa
2900min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
0.13 g
Węglowodany
0.66 g
Tłuszcze
16.01 g
Wartość energetyczna
144.42 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
2900 min
Krok 1
10 min
Czosnek obrać, część czosnku (2-3 ząbki) posiekać, pozostałe wrzucić w całości do przygotowanej butelki/słoika. Zalać oliwą z oliwek.
Krok 2
2890 min
Odstawić na 48 godzin, po tym czasie przecedzić do butelki/słoika za pomocą lejka. Przechowywać w ciemnym miejscu.
Oliwa czosnkowa, którą przygotujemy samodzielnie, to jeden z tych dodatków, które potrafią stanowić o charakterze całego dania. Wspaniale nadaje się do kuchni włoskiej, z którą będzie współgrać wręcz idealnie. Pizza z dodatkiem takiej oliwy przeniesie nas na ulice kraju Rzymian. Mniam!
Komentarze 0