Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Mus jabłkowy na zimę
Dodaj do CookBook

Mus jabłkowy na zimę

(2)
58 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest szpileczkaa
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

20 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  kg
Jabłka
500  g
Cukier
0.5  szklanka
Woda
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
37.7 g
Wartość energetyczna
108 kcal
Tłuszcze
0.1 g
Białko
0.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pyszny smak sezonowych jabłek zamknięty w słoiczku to cenna zdobycz w okresie zimy. Przepis na mus jabłkowy jest prosty do wykonania, a ma wiele zastosowań. Możesz posmarować nim chrupiące pieczywo z dodatkiem masła, użyć jako farsz do naleśników bądź upiec słodziutką szarlotkę. Wypróbuj koniecznie świetny przepis na słodziutki jabłkowy mus.

Przygotowanie

58 min
  • Krok 1

    10 min
    Jabłka obieramy, usuwamy gniazdka nasienne i kroimy na małe kawałki.
  • Krok 2

    15 min
    Przekładamy do garnka i zalewamy wodą. Gotować tak długo, aż się jabłka rozpadną, a woda wyparuje.
  • Krok 3

    10 min
    Dodajemy cukier i ciągle mieszając, gotujemy jeszcze około 10 minut.
  • Krok 4

    3 min
    Gorące jabłka przekładamy do słoików, zakręcamy.
  • Krok 5

    20 min
    Pasteryzujemy ok. 20 minut. Po ugotowaniu odwracamy do góry dnem i zostawiamy tak na noc.
Mus jabłkowy na zimę

Krok 1 z 5

Jabłka obieramy, usuwamy gniazdka nasienne i kroimy na małe kawałki.

Mus jabłkowy na zimę

Krok 2 z 5

Przekładamy do garnka i zalewamy wodą. Gotować tak długo, aż się jabłka rozpadną, a woda wyparuje.

Mus jabłkowy na zimę

Krok 3 z 5

Dodajemy cukier i ciągle mieszając, gotujemy jeszcze około 10 minut.

Mus jabłkowy na zimę

Krok 4 z 5

Gorące jabłka przekładamy do słoików, zakręcamy.

Mus jabłkowy na zimę

Krok 5 z 5

Pasteryzujemy ok. 20 minut. Po ugotowaniu odwracamy do góry dnem i zostawiamy tak na noc.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

4.5 z 5
4.5
Wszystkich ocen: 2
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
22
11
11
00
00
00

Opinie

4

mus jabłkowy

bardzo dobry przepis
Stefa (niezweryfikowany) 10/20/2021-10:35 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Bez wieprzowiny
  • Deser
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom soli
  • Pescetarian
  • Poniżej 300 kcal
  • Wegańskie
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Przepis na mus z mango do deserów

    Przepis na mus z mango do deserów

    1 godz 20 min Łatwy
  • Jajka faszerowane humusem

    Jajka faszerowane humusem

    30 min Łatwy
  • Kasseler (pieczeń) w sosie cebulowo-musztardowym

    Kasseler (pieczeń) w sosie cebulowo-musztardowym

    1 godz 12 min Łatwy
  • Żeberka miodowo-musztardowe

    Żeberka miodowo-musztardowe

    1 godz 13 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu