Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mus jabłkowy na zimę

(2)
58min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest szpileczkaa
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
3 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2  kg
500  g
Cukier
0.5  szklanka
Woda

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
1.8 g
Węglowodany
251.7 g
Tłuszcze
0.87 g
Wartość energetyczna
965 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

58 min
Krok 1
10 min
Jabłka obieramy, usuwamy gniazdka nasienne i kroimy na małe kawałki.
Krok 2
15 min
Przekładamy do garnka i zalewamy wodą. Gotować tak długo, aż się jabłka rozpadną, a woda wyparuje.
Krok 3
10 min
Dodajemy cukier i ciągle mieszając, gotujemy jeszcze około 10 minut.
Krok 4
3 min
Gorące jabłka przekładamy do słoików, zakręcamy.
Krok 5
20 min
Pasteryzujemy ok. 20 minut. Po ugotowaniu odwracamy do góry dnem i zostawiamy tak na noc.
Mus jabłkowy na zimę

Krok 1 z 5

Jabłka obieramy, usuwamy gniazdka nasienne i kroimy na małe kawałki.

Mus jabłkowy na zimę

Krok 2 z 5

Przekładamy do garnka i zalewamy wodą. Gotować tak długo, aż się jabłka rozpadną, a woda wyparuje.

Mus jabłkowy na zimę

Krok 3 z 5

Dodajemy cukier i ciągle mieszając, gotujemy jeszcze około 10 minut.

Mus jabłkowy na zimę

Krok 4 z 5

Gorące jabłka przekładamy do słoików, zakręcamy.

Mus jabłkowy na zimę

Krok 5 z 5

Pasteryzujemy ok. 20 minut. Po ugotowaniu odwracamy do góry dnem i zostawiamy tak na noc.

Pyszny smak sezonowych jabłek zamknięty w słoiczku to cenna zdobycz w okresie zimy. Przepis na mus jabłkowy jest prosty do wykonania, a ma wiele zastosowań. Możesz posmarować nim chrupiące pieczywo z dodatkiem masła, użyć jako farsz do naleśników bądź upiec słodziutką szarlotkę. Wypróbuj koniecznie świetny przepis na słodziutki jabłkowy mus.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Ogólna ocena

4.5 z 5
4.5
Wszystkich ocen: 2
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
22
11
11
00
00
00
Average: 4 (1 vote)
Tak, polecam!

bardzo dobry przepis
Stefa (niezweryfikowany) śr., 10/20/2021 - 10:35 CEST Tak, polecam!
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) wt., 11/10/2020 - 17:38 CET
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha