Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mus jabłkowy na zimę

0
58 min
Łatwy

Składniki

-
3 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 kg
Jabłka
500 g
Cukier
0.5 szklanka
Woda

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
965 kcal
Węglowodany
251.7 g
Białko
1.8 g
Tłuszcze
0.87 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

58 min
Krok 1
10 min
Jabłka obieramy, usuwamy gniazdka nasienne i kroimy na małe kawałki.
Krok 2
15 min
Przekładamy do garnka i zalewamy wodą. Gotować tak długo, aż się jabłka rozpadną, a woda wyparuje.
Krok 3
10 min
Dodajemy cukier i ciągle mieszając, gotujemy jeszcze około 10 minut.
Krok 4
3 min
Gorące jabłka przekładamy do słoików, zakręcamy.
Krok 5
20 min
Pasteryzujemy ok. 20 minut. Po ugotowaniu odwracamy do góry dnem i zostawiamy tak na noc.
Mus jabłkowy na zimę

Krok 1 z 5

Jabłka obieramy, usuwamy gniazdka nasienne i kroimy na małe kawałki.

Mus jabłkowy na zimę

Krok 2 z 5

Przekładamy do garnka i zalewamy wodą. Gotować tak długo, aż się jabłka rozpadną, a woda wyparuje.

Mus jabłkowy na zimę

Krok 3 z 5

Dodajemy cukier i ciągle mieszając, gotujemy jeszcze około 10 minut.

Mus jabłkowy na zimę

Krok 4 z 5

Gorące jabłka przekładamy do słoików, zakręcamy.

Mus jabłkowy na zimę

Krok 5 z 5

Pasteryzujemy ok. 20 minut. Po ugotowaniu odwracamy do góry dnem i zostawiamy tak na noc.

Pyszny smak sezonowych jabłek zamknięty w słoiczku to cenna zdobycz w okresie zimy. Przepis na mus jabłkowy jest prosty do wykonania, a ma wiele zastosowań. Możesz posmarować nim chrupiące pieczywo z dodatkiem masła, użyć jako farsz do naleśników bądź upiec słodziutką szarlotkę. Wypróbuj koniecznie świetny przepis na słodziutki jabłkowy mus.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika