Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pyszny smak sezonowych jabłek zamknięty w słoiczku to cenna zdobycz w okresie zimy. Przepis na mus jabłkowy jest prosty do wykonania, a ma wiele zastosowań. Możesz posmarować nim chrupiące pieczywo z dodatkiem masła, użyć jako farsz do naleśników bądź upiec słodziutką szarlotkę. Wypróbuj koniecznie świetny przepis na słodziutki jabłkowy mus.
Przygotowanie
58 min
Krok 1
10 min
Jabłka obieramy, usuwamy gniazdka nasienne i kroimy na małe kawałki.
Krok 2
15 min
Przekładamy do garnka i zalewamy wodą. Gotować tak długo, aż się jabłka rozpadną, a woda wyparuje.
Krok 3
10 min
Dodajemy cukier i ciągle mieszając, gotujemy jeszcze około 10 minut.
Krok 4
3 min
Gorące jabłka przekładamy do słoików, zakręcamy.
Krok 5
20 min
Pasteryzujemy ok. 20 minut. Po ugotowaniu odwracamy do góry dnem i zostawiamy tak na noc.
Krok 1
z
5
Jabłka obieramy, usuwamy gniazdka nasienne i kroimy na małe kawałki.
Krok 2
z
5
Przekładamy do garnka i zalewamy wodą. Gotować tak długo, aż się jabłka rozpadną, a woda wyparuje.
Krok 3
z
5
Dodajemy cukier i ciągle mieszając, gotujemy jeszcze około 10 minut.
Krok 4
z
5
Gorące jabłka przekładamy do słoików, zakręcamy.
Krok 5
z
5
Pasteryzujemy ok. 20 minut. Po ugotowaniu odwracamy do góry dnem i zostawiamy tak na noc.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0