Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Muffiny na śniadanie? Czemu nie! Zwłaszcza że masa, z której je przyrządzamy przypomina składniki tradycyjnego omletu z dodatkiem Proszku do pieczenia WINIARY! Muffiny śniadaniowe z papryką, szynką i serem to pomysł na proste śniadanie, ale w niecodziennej odsłonie babeczek na słono, które dzięki dodatkowi przypraw stają się niezwykle aromatyczne. Dodaj do nich także świeży, chrupiący szczypiorek, a gotowe mięsno-warzywne muffiny śniadaniowe podawaj na ciepło lub na zimno.
Przygotowanie
45 min
Krok 1
5 min
Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Foremki do muffinek wysmaruj masłem lub olejem.
Krok 2
8 min
Szynkę i paprykę pokrój w drobną kostkę. Ser zetrzyj na grubych oczkach. Wymieszaj ze szczypiorkiem. Rozłóż równomiernie w zagłębieniach formy.
Krok 3
5 min
Jajka ubijaj mniej więcej przez 3 minuty. Po tym czasie - ciągle miksując wlej strumieniem mleko.
Krok 4
5 min
Dodaj proszek do pieczenia Winary, roztarte w dłoni zioła, szczyptę soli i pieprzu, wymieszaj. Masą zalej szynkę z serem i warzywami.
Krok 5
20 min
Wstaw do piekarnika na mniej więcej 18-20 minut, aż babeczki ładnie się zrumienią i urosną.
Krok 6
2 min
Podawaj na ciepło lub zimno.
Krok 1
z
6
Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Foremki do muffinek wysmaruj masłem lub olejem.
Krok 2
z
6
Szynkę i paprykę pokrój w drobną kostkę. Ser zetrzyj na grubych oczkach. Wymieszaj ze szczypiorkiem. Rozłóż równomiernie w zagłębieniach formy.
Krok 3
z
6
Jajka ubijaj mniej więcej przez 3 minuty. Po tym czasie - ciągle miksując wlej strumieniem mleko.
Krok 4
z
6
Dodaj proszek do pieczenia Winary, roztarte w dłoni zioła, szczyptę soli i pieprzu, wymieszaj. Masą zalej szynkę z serem i warzywami.
Krok 5
z
6
Wstaw do piekarnika na mniej więcej 18-20 minut, aż babeczki ładnie się zrumienią i urosną.
Krok 6
z
6
Podawaj na ciepło lub zimno.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 1