Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Muffiny śniadaniowe z papryką, szynką i serem

0
45 min
Łatwy

Składniki

-
12 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

50 g
Szynka, w plasterkach, pakowana (96% bez tłuszczu, z dodatkiem wody)
150 g
Ser edamski
1.5 
Papryka czerwona
5 
Jajko
100 ml
Mleko
2 łyżeczek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Masło
3 łyżek
Szczypiorek
3 g
Zioła prowansalskie

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
1.59 g
Białko
6.89 g
Wartość energetyczna
94.87 kcal
Tłuszcze
6.69 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

45 min
Krok 1
5 min
Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Foremki do muffinek wysmaruj masłem lub olejem.
Krok 2
8 min
Szynkę i paprykę pokrój w drobną kostkę. Ser zetrzyj na grubych oczkach. Wymieszaj ze szczypiorkiem. Rozłóż równomiernie w zagłębieniach formy.
Krok 3
5 min
Jajka ubijaj mniej więcej przez 3 minuty. Po tym czasie - ciągle miksując wlej strumieniem mleko.
Krok 4
5 min
Dodaj proszek do pieczenia Winary, roztarte w dłoni zioła, szczyptę soli i pieprzu, wymieszaj. Masą zalej szynkę z serem i warzywami.
Krok 5
20 min
Wstaw do piekarnika na mniej więcej 18-20 minut, aż babeczki ładnie się zrumienią i urosną.
Krok 6
2 min
Podawaj na ciepło lub zimno.
Muffiny śniadaniowe z papryką, szynką i serem

Krok 1 z 6

Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Foremki do muffinek wysmaruj masłem lub olejem.

Muffiny śniadaniowe z papryką, szynką i serem

Krok 2 z 6

Szynkę i paprykę pokrój w drobną kostkę. Ser zetrzyj na grubych oczkach. Wymieszaj ze szczypiorkiem. Rozłóż równomiernie w zagłębieniach formy.

Muffiny śniadaniowe z papryką, szynką i serem

Krok 3 z 6

Jajka ubijaj mniej więcej przez 3 minuty. Po tym czasie - ciągle miksując wlej strumieniem mleko.

Muffiny śniadaniowe z papryką, szynką i serem

Krok 4 z 6

Dodaj proszek do pieczenia Winary, roztarte w dłoni zioła, szczyptę soli i pieprzu, wymieszaj. Masą zalej szynkę z serem i warzywami.

Muffiny śniadaniowe z papryką, szynką i serem

Krok 5 z 6

Wstaw do piekarnika na mniej więcej 18-20 minut, aż babeczki ładnie się zrumienią i urosną.

Muffiny śniadaniowe z papryką, szynką i serem

Krok 6 z 6

Podawaj na ciepło lub zimno.

Muffiny na śniadanie? Czemu nie! Zwłaszcza że masa, z której je przyrządzamy przypomina składniki tradycyjnego omletu z dodatkiem Proszku do pieczenia WINIARY! Muffiny śniadaniowe z papryką, szynką i serem to pomysł na proste śniadanie, ale w niecodziennej odsłonie babeczek na słono, które dzięki dodatkowi przypraw stają się niezwykle aromatyczne. Dodaj do nich także świeży, chrupiący szczypiorek, a gotowe mięsno-warzywne muffiny śniadaniowe podawaj na ciepło lub na zimno.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika