MaryMary, nie gotujemy budyniu. Dodajemy proszek budyniowy. :)
Izabella
Polecam, robię to ciasto 4 raz i za każdym razem wychodzi przepysznie ❤️
Czy ta opinia jest przydatna?
Lubimy czytać takie opinie. Dziękujemy i pozdrawiamy! 😊
Ulka
Dlaczego spod kruchy należy wystudzić aby ponownie współżyć do piekarnika z reszta składników ?
Czy ta opinia jest przydatna?
Alicja
Jaką pojemność ma kubek?
Czy ta opinia jest przydatna?
Można uznać standardową, 250 ml (może być to szklanka zamiast kubka).
iwona
Co to znaczy 3 kubki maki?
Czy ta opinia jest przydatna?
Iwono, przez kubek rozumiemy tutaj umownie pojemność 250 ml (taką jak w szklance). Doprecyzowaliśmy to w przepisie. Pozdrawiamy.
Xxx
A budyń dodać w proszku czy ugotowany?
Czy ta opinia jest przydatna?
Xxx, dodajemy budyń w proszku.
Ola
co to znaczy "1 trochę cukier puder"?
Czy ta opinia jest przydatna?
Oznacza to ilość niepoliczalną, jak sól czy pieprz w daniach obiadowych. Pudrem posypujemy ciasto na oko. :-)
Mariusz
W przepisie nie jest doprecyzowane czy budynie muszą być przygotowane. Właśnie zrobiłam masę i smakuje jak proszek.
Czy ta opinia jest przydatna?
Mariuszu, na blogu "Marta gotuje" powinieneś znaleźć odpowiedź. :-)
Weronika
Ciasto super! Robiłam wszystko zgodnie z przepisem i wyszło niemal identycznie jak na zdjęciach :)
Czy ta opinia jest przydatna?
Cieszymy się. :-)
Czy budyń musi być ugotowany?