Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cukinię zetrzyj na tarce, osól i odłóż na 15 minut, żeby puściła soki.
Kaszę wsyp do małego garnka, zalej 1 szklanką wody. Gotuj ok. 15 minut aż wchłonie cały płyn. Przestudź.
Odlej sok z cukinii, dodaj do niej cebulę, czosnek i marchew starte na tarce.
Dodaj kaszę, natkę pietruszki i koperek, ziarenka smaku WINIARY, wbij jajko i dokładnie wymieszaj.
Rozgrzej patelnię z olejem, formuj kotlety najpierw obtaczając je w roztrzepanym jajku, a potem w bułce tartej. Smaż do zarumienienia.
Podawaj z sosem sporządzonym z majonezu dekoracyjnego WINIARY, jogurtu i ziół.