Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jaka jest idealna przekąska dla wielbicieli mięsa? Kiełbasa z galaretką w słoiku! Zmielone mięso mielone i boczek łączymy z czosnkiem i przyprawami, a następnie gotujemy w słoiczkach przez kilka godzin. Tak przygotowana kiełbasa z galaretką w słoiku jest niezwykle aromatyczna, a najlepiej smakuje, gdy podamy ją ze świeżym pieczywem i dodatkiem kiszonych ogórków.
Przygotowanie
205 min
Krok 1
10 min
Boczek zemleć w maszynce.
Krok 2
5 min
Czosnek rozgnieść, dodać do mielonego mięsa i boczku, przyprawić solą, pieprzem i cukrem, dolać wodę.
Krok 3
5 min
Bardzo dokładnie wymieszać.
Krok 4
5 min
Masą napełniać słoiczki do 3/4 wysokości, zakręcić nakrętki, włożyć do garnka z zimną wodą.
Krok 5
180 min
Gotować powoli przez min. 3 godziny.
Krok 1
z
5
Boczek zemleć w maszynce.
Krok 2
z
5
Czosnek rozgnieść, dodać do mielonego mięsa i boczku, przyprawić solą, pieprzem i cukrem, dolać wodę.
Krok 3
z
5
Bardzo dokładnie wymieszać.
Krok 4
z
5
Masą napełniać słoiczki do 3/4 wysokości, zakręcić nakrętki, włożyć do garnka z zimną wodą.
Krok 5
z
5
Gotować powoli przez min. 3 godziny.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0