Kiełbasa z galaretką w słoiku
205min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
361.06 g
Węglowodany
19.6 g
Tłuszcze
598.61 g
Wartość energetyczna
6882.3 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
205 min
Krok 1
10 min
Boczek zemleć w maszynce.
Krok 2
5 min
Czosnek rozgnieść, dodać do mielonego mięsa i boczku, przyprawić solą, pieprzem i cukrem, dolać wodę.
Krok 3
5 min
Bardzo dokładnie wymieszać.
Krok 4
5 min
Masą napełniać słoiczki do 3/4 wysokości, zakręcić nakrętki, włożyć do garnka z zimną wodą.
Krok 5
180 min
Gotować powoli przez min. 3 godziny.
Jaka jest idealna przekąska dla wielbicieli mięsa? Kiełbasa z galaretką w słoiku! Zmielone mięso mielone i boczek łączymy z czosnkiem i przyprawami, a następnie gotujemy w słoiczkach przez kilka godzin. Tak przygotowana kiełbasa z galaretką w słoiku jest niezwykle aromatyczna, a najlepiej smakuje, gdy podamy ją ze świeżym pieczywem i dodatkiem kiszonych ogórków.
Komentarze 0