Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Kiełbasa z galaretką w słoiku
Dodaj do CookBook

Kiełbasa z galaretką w słoiku

(0)
3 godz 25 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

20 porcja

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  kg
Mięso mielone wołowo-wieprzowe
3  ząbków
Czosnek
1  łyżka
Cukier
0.5  szklanka
Woda
300  g
Boczek
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
1 g
Wartość energetyczna
257.6 kcal
Tłuszcze
19.2 g
Białko
20.6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Jaka jest idealna przekąska dla wielbicieli mięsa? Kiełbasa z galaretką w słoiku! Zmielone mięso mielone i boczek łączymy z czosnkiem i przyprawami, a następnie gotujemy w słoiczkach przez kilka godzin. Tak przygotowana kiełbasa z galaretką w słoiku jest niezwykle aromatyczna, a najlepiej smakuje, gdy podamy ją ze świeżym pieczywem i dodatkiem kiszonych ogórków.

Przygotowanie

205 min
  • Krok 1

    10 min
    Boczek zemleć w maszynce.
  • Krok 2

    5 min
    Czosnek rozgnieść, dodać do mielonego mięsa i boczku, przyprawić solą, pieprzem i cukrem, dolać wodę.
  • Krok 3

    5 min
    Bardzo dokładnie wymieszać.
  • Krok 4

    5 min
    Masą napełniać słoiczki do 3/4 wysokości, zakręcić nakrętki, włożyć do garnka z zimną wodą.
  • Krok 5

    180 min
    Gotować powoli przez min. 3 godziny.
Kiełbasa z galaretką w słoiku

Krok 1 z 5

Boczek zemleć w maszynce.

Kiełbasa z galaretką w słoiku

Krok 2 z 5

Czosnek rozgnieść, dodać do mielonego mięsa i boczku, przyprawić solą, pieprzem i cukrem, dolać wodę.

Kiełbasa z galaretką w słoiku

Krok 3 z 5

Bardzo dokładnie wymieszać.

Kiełbasa z galaretką w słoiku

Krok 4 z 5

Masą napełniać słoiczki do 3/4 wysokości, zakręcić nakrętki, włożyć do garnka z zimną wodą.

Kiełbasa z galaretką w słoiku

Krok 5 z 5

Gotować powoli przez min. 3 godziny.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bogate w białko
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia niemiecka
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Pieczenie
  • Poniżej 300 kcal
  • Przekąska
  • Przystawka
  • Tapas
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami i kiełbasą

    Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami i kiełbasą

    39 min Łatwy
  • Zupa wiejska z kapustą, boczkiem i kiełbasą

    Zupa wiejska z kapustą, boczkiem i kiełbasą

    1 godz 12 min Łatwy
  • Kapuśniak z młodej kapusty z kiełbasą i koperkiem

    Kapuśniak z młodej kapusty z kiełbasą i koperkiem

    38 min Łatwy
  • Kanapka Drwala z kiełbasą

    Kanapka Drwala z kiełbasą

    15 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu