Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kalafior w panierce

0
25 min
Łatwy

Składniki

-
1 porcja
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Kalafior
2 
Jajko
0.5 szklanka
Bułka tarta
0.5 szklanka
Mleko
1 trochę
Sól
1 trochę
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
23.92 g
Węglowodany
46.3 g
Tłuszcze
20.67 g
Wartość energetyczna
472.46 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

25 min
Krok 1
10 min
Kalafior pokroić w średniej wielkości różyczki i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem mleka.
Krok 2
5 min
Kalafior nie może być zbyt miękki. W miseczce rozbić jajka z dodatkiem soli.
Krok 3
10 min
Ugotowany kalafior ostudzić, różyczki zanurzać w jajku i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na oleju do zrumienienia.
Kalafior w panierce

Krok 1 z 3

Kalafior pokroić w średniej wielkości różyczki i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem mleka.

Kalafior w panierce

Krok 2 z 3

Kalafior nie może być zbyt miękki. W miseczce rozbić jajka z dodatkiem soli.

Kalafior w panierce

Krok 3 z 3

Ugotowany kalafior ostudzić, różyczki zanurzać w jajku i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na oleju do zrumienienia.

Pyszna przekąska lub dodatek do drugiego dania, czyli kalafior w panierce. Różyczki kalafiora gotujemy, a następnie smażymy na rumiano w pysznej panierce z jajka i bułki tartej. Poznaj, jak smakuje (i chrupie!) kalafior w nowej, smażonej odsłonie.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika