Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przygotuj hummus w ulepszonej wersji! Natka pietruszki nada pięknego koloru, jak również wyjątkowego aromatu. Prosta w przygotowaniu pasta na chleb wzbogacona o zieleninę, będzie fajnym odstąpieniem od tradycyjnego hummusu bez dodatków.
Na przepis poświęcisz maksymalnie 15 minut. Hummus z pietruszką to pasta idealna, przekonaj się już dziś!
Przygotowanie
12 min
Krok 1
5 min
Ciecierzycę odcedzić z zalewy, wsypać do blendera. Pietruszkę opłukać, pozbawić najgrubszych łodyżek i dodać do ciecierzycy.
Krok 2
5 min
Dodać czosnek, oliwę i sok z cytryny, wszystko zmiksować na masę.
Krok 3
2 min
Sprawdzić smak pasty i doprawić ją ostatecznie - ja lubię w takich pastach ostrą papryczkę, więc jej nie żałuję.
Krok 1
z
3
Ciecierzycę odcedzić z zalewy, wsypać do blendera. Pietruszkę opłukać, pozbawić najgrubszych łodyżek i dodać do ciecierzycy.
Krok 2
z
3
Dodać czosnek, oliwę i sok z cytryny, wszystko zmiksować na masę.
Krok 3
z
3
Sprawdzić smak pasty i doprawić ją ostatecznie - ja lubię w takich pastach ostrą papryczkę, więc jej nie żałuję.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
G
Grzegorz
Jeszcze przyprawę "Kumin" , inaczej "Kmin rzymski" polecam dodać.
Komentarze 1