Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
4
porcje
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
ingredient_quantity
recipe ingredient
2puszek
Konserwowa biała fasolka (lub suszona, wcześniej ugotowana)
0.5kubek
Prażone pestki słonecznika, opcjonalnie łyżka tahini lub prażone pestki dyni
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Uprażone pestki słonecznika wsyp do blendera. Zamiast słonecznika możesz dodać łyżkę pasty sezamowej (tahini).
Krok 2
1 min
Dodaj odcedzoną fasolę oraz solidną szczyptę kuminu.
Krok 3
2 min
Dolej sok z cytryny oraz oliwę. Całość dopraw solą i pieprzem. Jeśli chcesz możesz teraz dodać kolendrę.
Krok 4
10 min
Całość dokładnie miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
Krok 1
z
4
Uprażone pestki słonecznika wsyp do blendera. Zamiast słonecznika możesz dodać łyżkę pasty sezamowej (tahini).
Krok 2
z
4
Dodaj odcedzoną fasolę oraz solidną szczyptę kuminu.
Krok 3
z
4
Dolej sok z cytryny oraz oliwę. Całość dopraw solą i pieprzem. Jeśli chcesz możesz teraz dodać kolendrę.
Krok 4
z
4
Całość dokładnie miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0