Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Humus z fasoli

0
14 min
Łatwy

Składniki

-
4 4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 puszek
Fasola biała konserwowa
0.5 kubek
Pestki słonecznika prażone
0.5 łyżeczka
Kumin
1 trochę
Kolendra świeża
0.5 
Sok z cytryny
0.33 szklanka
Oliwa z oliwek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
17.71 g
Węglowodany
46.95 g
Tłuszcze
21.96 g
Wartość energetyczna
441.98 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

14 min
Krok 1
1 min
Uprażone pestki słonecznika wsyp do blendera. Zamiast słonecznika możesz dodać łyżkę pasty sezamowej (tahini).
Krok 2
1 min
Dodaj odcedzoną fasolę oraz solidną szczyptę kuminu.
Krok 3
2 min
Dolej sok z cytryny oraz oliwę. Całość dopraw solą i pieprzem. Jeśli chcesz możesz teraz dodać kolendrę.
Krok 4
10 min
Całość dokładnie miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
Humus z fasoli

Krok 1 z 4

Uprażone pestki słonecznika wsyp do blendera. Zamiast słonecznika możesz dodać łyżkę pasty sezamowej (tahini).

Humus z fasoli

Krok 2 z 4

Dodaj odcedzoną fasolę oraz solidną szczyptę kuminu.

Humus z fasoli

Krok 3 z 4

Dolej sok z cytryny oraz oliwę. Całość dopraw solą i pieprzem. Jeśli chcesz możesz teraz dodać kolendrę.

Humus z fasoli

Krok 4 z 4

Całość dokładnie miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.

Humus z fasoli to oryginalny pomysł na śniadanie, który sprawdzi się też jako dodatek do pieczonych warzyw.




Jeśli chcesz poznać jeszcze inne pomysły na pyszne pasty z fasoli, sprawdź przepis na włoską pastę kanapkową oraz na słodką pastę czekoladową.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika