Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Uprażone pestki słonecznika wsyp do blendera. Zamiast słonecznika możesz dodać łyżkę pasty sezamowej (tahini).
Krok 2
1 min
Dodaj odcedzoną fasolę oraz solidną szczyptę kuminu.
Krok 3
2 min
Dolej sok z cytryny oraz oliwę. Całość dopraw solą i pieprzem. Jeśli chcesz możesz teraz dodać kolendrę.
Krok 4
10 min
Całość dokładnie miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
Krok 1
z
4
Uprażone pestki słonecznika wsyp do blendera. Zamiast słonecznika możesz dodać łyżkę pasty sezamowej (tahini).
Krok 2
z
4
Dodaj odcedzoną fasolę oraz solidną szczyptę kuminu.
Krok 3
z
4
Dolej sok z cytryny oraz oliwę. Całość dopraw solą i pieprzem. Jeśli chcesz możesz teraz dodać kolendrę.
Krok 4
z
4
Całość dokładnie miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0