Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Zobacz film

Zgoda na odtwarzanie filmów na tej stronie

Chcemy pokazywać Ci filmy, które mogą Cię zainteresować.

Zezwalaj

Humus z fasoli

(1)
14min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.

Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  puszek
Konserwowa biała fasolka (lub suszona, wcześniej ugotowana)
0.5  kubek
Prażone pestki słonecznika, opcjonalnie łyżka tahini lub prażone pestki dyni
0.5  łyżeczka
Kumin
trochę
Kolendra świeża
0.5 
Sok z cytryny
0.33  szklanka
Oliwa z oliwek
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
17.71 g
Węglowodany
46.95 g
Tłuszcze
21.96 g
Wartość energetyczna
441.98 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Humus z fasoli to oryginalny pomysł na śniadanie, który sprawdzi się też jako dodatek do pieczonych warzyw.

Jeśli chcesz poznać jeszcze inne pomysły na pyszne pasty z fasoli, sprawdź przepis na włoską pastę kanapkową oraz na słodką pastę czekoladową.

Przygotowanie

14 min
  • Krok 1

    1 min
    Uprażone pestki słonecznika wsyp do blendera. Zamiast słonecznika możesz dodać łyżkę pasty sezamowej (tahini).
  • Krok 2

    1 min
    Dodaj odcedzoną fasolę oraz solidną szczyptę kuminu.
  • Krok 3

    2 min
    Dolej sok z cytryny oraz oliwę. Całość dopraw solą i pieprzem. Jeśli chcesz możesz teraz dodać kolendrę.
  • Krok 4

    10 min
    Całość dokładnie miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
Humus z fasoli

Krok 1 z 4

Uprażone pestki słonecznika wsyp do blendera. Zamiast słonecznika możesz dodać łyżkę pasty sezamowej (tahini).

Humus z fasoli

Krok 2 z 4

Dodaj odcedzoną fasolę oraz solidną szczyptę kuminu.

Humus z fasoli

Krok 3 z 4

Dolej sok z cytryny oraz oliwę. Całość dopraw solą i pieprzem. Jeśli chcesz możesz teraz dodać kolendrę.

Humus z fasoli

Krok 4 z 4

Całość dokładnie miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Dodatek
  • Kanapki
  • Warzywa
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kapusta z ziarnami

    11 min Łatwy
  • Smalec z fasoli z jabłkiem

    20 min
  • Zupa marchewkowa z imbirem i curry oraz z grzankami ziołowymi

    45 min Łatwy
  • Tacos ze smażoną fasolą i jajkiem

    43 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu