Humus z fasoli
14min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
17.71 g
Węglowodany
46.95 g
Tłuszcze
21.96 g
Wartość energetyczna
441.98 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
14 min
Krok 1
1 min
Uprażone pestki słonecznika wsyp do blendera. Zamiast słonecznika możesz dodać łyżkę pasty sezamowej (tahini).
Krok 2
1 min
Dodaj odcedzoną fasolę oraz solidną szczyptę kuminu.
Krok 3
2 min
Dolej sok z cytryny oraz oliwę. Całość dopraw solą i pieprzem. Jeśli chcesz możesz teraz dodać kolendrę.
Krok 4
10 min
Całość dokładnie miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
Humus z fasoli to oryginalny pomysł na śniadanie, który sprawdzi się też jako dodatek do pieczonych warzyw.
Jeśli chcesz poznać jeszcze inne pomysły na pyszne pasty z fasoli, sprawdź przepis na włoską pastę kanapkową oraz na słodką pastę czekoladową.
Jeśli chcesz poznać jeszcze inne pomysły na pyszne pasty z fasoli, sprawdź przepis na włoską pastę kanapkową oraz na słodką pastę czekoladową.
Komentarze 0