Dip z awokado
17min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
6.35 g
Węglowodany
7.1 g
Tłuszcze
8.53 g
Wartość energetyczna
122.84 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
17 min
Krok 1
10 min
Obierz awokado, wyjmij z niego pestkę, miąższ pokrój i rozgnieć widelcem, dodaj sok cytrynowy.
Krok 2
5 min
Połącz z twarogiem, dopraw Przyprawą w płynie, solą, pieprzem i tabasco.
Krok 3
2 min
Podawaj do świeżych warzyw lub słonych przekąsek.
Pyszny, gęsty dip z awokado i twarożku, doprawiony sosem tabasco. Wspaniale smakuje z bukietem chrupiących, świeżych warzyw oraz słonymi przekąskami (krakersami, paluszkami, ziołowymi ciastkami francuskimi). WINIARY Przyprawa do zup, sosów, sałatek wydobywa głębie smaku awokado i twarogu, dzięki czemu przekąska zyska aprobatę wszystkich znajomych.
Komentarze 0