Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Umyte i nacięte wzdłuż kości udka kurczaka równomiernie zanurzaj w rozkłóconym jajku.
Udka obtocz następnie dokładnie w mieszance z większej saszetki POMYSŁU NA..., nieco wciskając w nie masę.
Mięso ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, piecz w temperaturze 200°C przez 25-30 minut na złotobrązowy kolor.
POMYSŁ NA… z mniejszych saszetek połącz z Majonezem, ketchupem, musztardą, octem winnym i miodem, dokładnie wymieszaj.
Upieczone mięso podawaj z dipem.