Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Kurczak w panierce z dipem miodowo-musztardowym
Dodaj do CookBook

Kurczak w panierce z dipem miodowo-musztardowym

(0)
51 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

5 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
100  g
Ketchup łagodny WINIARY
800  g
Uda z kurczaka
2 
Jajko
1  opakowanie
WINIARY POMYSŁ NA… soczystego kurczaka z czosnkiem i ziołami
100  ml
Majonez Dekoracyjny WINIARY
1  łyżka
Musztarda
1  łyżeczka
Ocet winny
1  łyżeczka
Miód
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
7 g
Wartość energetyczna
395.7 kcal
Tłuszcze
22.7 g
Białko
38.2 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Klasyka czy... awangarda? Na pewno elegancja i smak, bo tak przyrządzonego kurczaka z dipem miodowo-musztardowym można podać nawet na specjalną okazję. Udka z kurczaka wystarczy obtoczyć w jajku oraz panierce i włożyć na blasze do piekarnika. Nie trzeba ich pilnować, ani obracać, więc mamy mnóstwo czasu na przygotowanie sosu. Sos – przepyszny: z miodem, musztardą, doprawiony ketchupem i majonezem. Chrupiącego kurczaka w panierce podajemy ze słodko-kwaskowym dipem, świeżą bagietką oraz - do wyboru: z klasyczną sałatą ze śmietaną (w osobnych miseczkach) lub „awangardową”, fantazyjną kompozycją warzyw (na jednym talerzu).

Przygotowanie

51 min
  • Krok 1

    5 min
    Umyte i nacięte wzdłuż kości udka kurczaka równomiernie zanurzaj w rozkłóconym jajku.
  • Krok 2

    5 min
    Udka obtocz następnie dokładnie w mieszance z większej saszetki POMYSŁU NA..., nieco wciskając w nie masę.
  • Krok 3

    35 min
    Mięso ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, piecz w temperaturze 200°C przez 25-30 minut na złotobrązowy kolor.
  • Krok 4

    5 min
    POMYSŁ NA… z mniejszych saszetek połącz z Majonezem, ketchupem, musztardą, octem winnym i miodem, dokładnie wymieszaj.
  • Krok 5

    1 min
    Upieczone mięso podawaj z dipem.
Kurczak w panierce z dipem miodowo-musztardowym

Krok 1 z 5

Umyte i nacięte wzdłuż kości udka kurczaka równomiernie zanurzaj w rozkłóconym jajku.

Kurczak w panierce z dipem miodowo-musztardowym

Krok 2 z 5

Udka obtocz następnie dokładnie w mieszance z większej saszetki POMYSŁU NA..., nieco wciskając w nie masę.

Kurczak w panierce z dipem miodowo-musztardowym

Krok 3 z 5

Mięso ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, piecz w temperaturze 200°C przez 25-30 minut na złotobrązowy kolor.

Kurczak w panierce z dipem miodowo-musztardowym

Krok 4 z 5

POMYSŁ NA… z mniejszych saszetek połącz z Majonezem, ketchupem, musztardą, octem winnym i miodem, dokładnie wymieszaj.

Kurczak w panierce z dipem miodowo-musztardowym

Krok 5 z 5

Upieczone mięso podawaj z dipem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Jajka
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Pieczenie
  • Przyjazny dla Keto
  • Z jajkami
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kurczak tikka masala

    Kurczak tikka masala

    16 min Łatwy
  • Zupa meksykańska z limonkowym kurczakiem

    Zupa meksykańska z limonkowym kurczakiem

    50 min Łatwy
  • Zupa wiosenna z kurczakiem

    Zupa wiosenna z kurczakiem

    1 godz 27 min Łatwy
  • Leczo z kurczakiem

    Leczo z kurczakiem

    41 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu