
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Chipsy z buraka

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
10 minKrok 2
2 minKrok 3
3 minKrok 4
30 minKrok 1 z 4
Buraki myjemy, obieramy i kroimy na cienkie plasterki. Plasterki wkładamy do miseczki, polewamy oliwą i mieszamy.
Krok 2 z 4
Blachę wykładamy papierem do pieczenia.
Krok 3 z 4
Na blaszce układamy plasterki buraka, aby były pojedynczo, solimy i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Można użyć również innych przypraw.
Krok 4 z 4
Pieczemy około 15 minut, po tym czasie przekładamy plasterki na drugą stronę i ponownie wstawiamy na 15 minut. Należy uważać, aby nie przypalić.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0