Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Chipsy z buraka to udowodnienie wszystkim niedowiarkom, że chipsy mogą być zdrowe i nietuczące. Wcale nie smakują gorzej niż te ze sklepu, a wręcz przeciwnie – otwierają przed nami całą gamę nowych doznań smakowych. Przygotowanie jest bardzo proste, a efekt pozytywnie zaskoczy nie tylko dorosłych, ale i najmłodszych. Smacznego!
Przygotowanie
45 min
Krok 1
10 min
Buraki myjemy, obieramy i kroimy na cienkie plasterki. Plasterki wkładamy do miseczki, polewamy oliwą i mieszamy.
Krok 2
2 min
Blachę wykładamy papierem do pieczenia.
Krok 3
3 min
Na blaszce układamy plasterki buraka, aby były pojedynczo, solimy i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Można użyć również innych przypraw.
Krok 4
30 min
Pieczemy około 15 minut, po tym czasie przekładamy plasterki na drugą stronę i ponownie wstawiamy na 15 minut. Należy uważać, aby nie przypalić.
Krok 1
z
4
Buraki myjemy, obieramy i kroimy na cienkie plasterki. Plasterki wkładamy do miseczki, polewamy oliwą i mieszamy.
Krok 2
z
4
Blachę wykładamy papierem do pieczenia.
Krok 3
z
4
Na blaszce układamy plasterki buraka, aby były pojedynczo, solimy i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Można użyć również innych przypraw.
Krok 4
z
4
Pieczemy około 15 minut, po tym czasie przekładamy plasterki na drugą stronę i ponownie wstawiamy na 15 minut. Należy uważać, aby nie przypalić.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0