Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Babka jogurtowa

Babka jogurtowa

(0)
40min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

16 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  opakowań
WINIARY Budyń o smaku bananowym
2  łyżeczek
Proszek do pieczenia WINIARY
4 
Jajko
1  szklanka
Cukier
300  g
Mąka
300  ml
Jogurt naturalny
200  ml
Olej
trochę
Masło
trochę
Bułka tarta
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
4.19 g
Węglowodany
30.26 g
Tłuszcze
12.5 g
Wartość energetyczna
271.56 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Wyjątkowo puszysta i aromatyczna babka jogurtowa dosłownie rozpływa się w ustach! Delikatne ciasto na jogurcie i oleju z dodatkiem Budyniu bananowego WINIARY wyrośnie pięknie, pod warunkiem, że będziemy mieszać je powoli i ostrożnie, by piana nie opadła. Gotową babkę można posypać cukrem pudrem, ale świetnie smakuje także z polewą z deserowej czekolady z odrobiną koniaku lub spirytusu.

Przygotowanie

40 min
  • Krok 1

    3 min
    Białka oddziel od żółtek.
  • Krok 2

    10 min
    Żółtka utrzyj z cukrem do białości i całkowitego rozpuszczenia. Dodaj olej i jogurt, dokładnie wymieszaj.
  • Krok 3

    5 min
    Mąkę wymieszaj z Budyniami (proszkiem) i Proszkiem do pieczenia. Dodaj do masy żółtkowej i bardzo dokładnie wymieszaj.
  • Krok 4

    10 min
    Białka ubij na sztywną pianę. Dodawaj białka do masy żółtkowej delikatnie mieszając.
  • Krok 5

    5 min
    Do masy jajecznej dodawaj na przemian mąkę, jogurt i olej.
  • Krok 6

    3 min
    Dużą formę wysmaruj masłem i wysyp bułką tartą. Piekarnik rozgrzej do 180 ° C.
  • Krok 7

    2 min
    Gotową masę przełóż do formy i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz babkę przez 45 minut.
  • Krok 8

    2 min
    Babkę możesz podawać posypaną cukrem pudrem.
Babka jogurtowa

Krok 1 z 8

Białka oddziel od żółtek.

Babka jogurtowa

Krok 2 z 8

Żółtka utrzyj z cukrem do białości i całkowitego rozpuszczenia. Dodaj olej i jogurt, dokładnie wymieszaj.

Babka jogurtowa

Krok 3 z 8

Mąkę wymieszaj z Budyniami (proszkiem) i Proszkiem do pieczenia. Dodaj do masy żółtkowej i bardzo dokładnie wymieszaj.

Babka jogurtowa

Krok 4 z 8

Białka ubij na sztywną pianę. Dodawaj białka do masy żółtkowej delikatnie mieszając.

Babka jogurtowa

Krok 5 z 8

Do masy jajecznej dodawaj na przemian mąkę, jogurt i olej.

Babka jogurtowa

Krok 6 z 8

Dużą formę wysmaruj masłem i wysyp bułką tartą. Piekarnik rozgrzej do 180 ° C.

Babka jogurtowa

Krok 7 z 8

Gotową masę przełóż do formy i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz babkę przez 45 minut.

Babka jogurtowa

Krok 8 z 8

Babkę możesz podawać posypaną cukrem pudrem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
A Anna

PRZEPIS JEST TROCHĘ NIE SKŁADNY PROSZĘ PRZECZYTAĆ POKOLEI DWA RAZY SYPIEMY MĄKĘ ITD...

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Brunch
  • Ciasto
  • Deser
  • Jajka
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Kuchnie świata
  • Łatwy przepis
  • Na co dzień
  • Pieczenie
  • Przekąska
  • Przekąski
  • Rodzinne spotkanie
  • Rodzinny posiłek
  • Spotkanie z przyjaciółmi
  • Weekend
  • Wegetariańskie
  • Wielkanoc
  • Wiosna
  • Z jajkami

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ciasto jogurtowe z owocami

    Ciasto jogurtowe z owocami

    1 godz 9 min Łatwy
  • Sernik wiedeński

    Sernik wiedeński

    1 godz 20 min Łatwy
  • Sernik z piernikami

    Sernik z piernikami

    1 godz 35 min Łatwy
  • Babka piaskowa

    Babka piaskowa

    1 godz 23 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu