Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Serek waniliowy dla miłośników delikatnych smaków 

Warto mieć pod ręką homogenizowany serek waniliowy, zwłaszcza jeśli lubimy delikatne słodkości na śniadanie czy podwieczorek, a nawet na obiad. Serki homogenizowane zawdzięczają swoją kremową konsystencję procesowi wirowania i powinny być naturalnie puszyste – warto sprawdzić na etykiecie, czy nie zawierają dodatków spulchniających. Serek waniliowy jest właściwie gotowy do użycia od razu – nie trzeba go doprawiać, można ewentualnie dodać do niego kilka kropel soku z cytryny i odrobinę otartej skórki cytrynowej, jeśli łączymy go z innymi, bardzo słodkimi składnikami. Serek waniliowy homogenizowany świetnie komponuje się z borówkami, malinami, truskawkami, wiśniami, a także z wiórkami kokosowymi, czekoladą, płatkami migdałowymi i orzechami. Tak naprawdę pomysł na serek waniliowy zależy wyłącznie od naszej kreatywności!  

Najlepsze inspiracje na potrawy z serkiem waniliowym 

Serek waniliowy to dodatek do różnorodnych deserów o delikatnej, aksamitnej konsystencji. Można z niego przygotować rozpływające się w ustach ciasto, deser z galaretką czy pyszny mleczny koktajl. Dobrym pomysłem na popołudniowy deser do kawy będą małe pączki z delikatnym, kremowym nadzieniem z serka waniliowego. A może naleśniki ze słodkim wnętrzem? Serek znakomicie komponuje się nie tylko ze świeżymi owocami, lecz także z dżemem czy konfiturą. Na specjalne okazje można pokusić się o tort z serkiem waniliowym czy efektowną tartę z borówkami. Dania z serkiem waniliowym pokochają najmłodsi i dorośli, którzy chcą powrócić do przeszłości i skosztować smakowitych deserów jak z dzieciństwa.