Ciasto z kawą bez pieczenia
32min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
9.54 g
Węglowodany
64.96 g
Tłuszcze
16.28 g
Wartość energetyczna
321.7 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
32 min
Krok 1
10 min
Żółtka ubijamy na parze z cukrem i jajkiem. Masa ma być gęsta.
Krok 2
5 min
Miksujemy masło i wlewamy przestudzoną masę jajeczną.
Krok 3
5 min
Na przemian dodajemy mleko w proszku i serki, a na koniec rozpuszczoną w wodzie żelatynę.
Krok 4
5 min
Biszkopty namaczamy w zaparzonej wcześniej szklance kawy i połowę wkładamy do formy wyłożonej folią.
Krok 5
5 min
Gotową masę wylewamy na biszkopty i ponownie układamy namoczone w kawie biszkopty.
Krok 6
2 min
Ciasto polać polewą czekoladową
Jeśli chcesz zrobić bogate, pyszne ciasto bez uruchamiania piekarnika – koniecznie wypróbuj przepis na ciasto z kawą bez pieczenia! Jest to słodki przysmak, który zachwyci Cię swoją gładką konsystencją oraz bogactwem aromatów. Słodka masa zrobiona jest z żółtek utartych z cukrem, mleka w proszku oraz żelatyny wymieszanych z serkami waniliowymi. Wierzch i spód ciasta z kawą bez pieczenia stanowią delikatne biszkopty namoczone w mocnym naparze z kawy. Całość natomiast polana jest czekoladową polewą.
Komentarze 0