Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Ciasto z kawą bez pieczenia

Ciasto z kawą bez pieczenia

(0)
32min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest danusia19671

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

16 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  opakowań
Serek homogenizowany waniliowy
1.5  szklanek
Mleko w proszku
15  g
Kawa NESCAFÉ Classic
4 
Żółtko
1 
Jajko
2  łyżek
Żelatyna
1  szklanka
Cukier
1  kostka
Masło
2  paczek
Biszkopty
100  g
Polewa czekoladowa
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
9.62 g
Węglowodany
65.33 g
Tłuszcze
16.28 g
Wartość energetyczna
322.27 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Jeśli chcesz zrobić bogate, pyszne ciasto bez uruchamiania piekarnika – koniecznie wypróbuj przepis na ciasto z kawą bez pieczenia! Jest to słodki przysmak, który zachwyci Cię swoją gładką konsystencją oraz bogactwem aromatów. Słodka masa zrobiona jest z żółtek utartych z cukrem, mleka w proszku oraz żelatyny wymieszanych z serkami waniliowymi. Wierzch i spód ciasta z kawą bez pieczenia stanowią delikatne biszkopty namoczone w mocnym naparze z kawy. Całość natomiast polana jest czekoladową polewą.

Przygotowanie

32 min
  • Krok 1

    10 min
    Żółtka ubijamy na parze z cukrem i jajkiem. Masa ma być gęsta.
  • Krok 2

    5 min
    Miksujemy masło i wlewamy przestudzoną masę jajeczną.
  • Krok 3

    5 min
    Na przemian dodajemy mleko w proszku i serki, a na koniec rozpuszczoną w wodzie żelatynę.
  • Krok 4

    5 min
    Biszkopty namaczamy w zaparzonej wcześniej szklance kawy i połowę wkładamy do formy wyłożonej folią.
  • Krok 5

    5 min
    Gotową masę wylewamy na biszkopty i ponownie układamy namoczone w kawie biszkopty.
  • Krok 6

    2 min
    Ciasto polać polewą czekoladową
Ciasto z kawą bez pieczenia

Krok 1 z 6

Żółtka ubijamy na parze z cukrem i jajkiem. Masa ma być gęsta.

Ciasto z kawą bez pieczenia

Krok 2 z 6

Miksujemy masło i wlewamy przestudzoną masę jajeczną.

Ciasto z kawą bez pieczenia

Krok 3 z 6

Na przemian dodajemy mleko w proszku i serki, a na koniec rozpuszczoną w wodzie żelatynę.

Ciasto z kawą bez pieczenia

Krok 4 z 6

Biszkopty namaczamy w zaparzonej wcześniej szklance kawy i połowę wkładamy do formy wyłożonej folią.

Ciasto z kawą bez pieczenia

Krok 5 z 6

Gotową masę wylewamy na biszkopty i ponownie układamy namoczone w kawie biszkopty.

Ciasto z kawą bez pieczenia

Krok 6 z 6

Ciasto polać polewą czekoladową

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Ciasto
  • Czekolada
  • Deser
  • Jajka
  • Kuchnie świata
  • Popołudniowa przekąska

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ciasto z krówką i kawą

    Ciasto z krówką i kawą

    1 godz 29 min Łatwy
  • Tiramisu w pucharkach

    Tiramisu w pucharkach

    2 godz 40 min Łatwy
  • Sernik na zimno o smaku cytrynowo-limonkowym

    Sernik na zimno o smaku cytrynowo-limonkowym

    1 godz 40 min Łatwy
  • Sernik budyniowo-kajmakowy z chmurką straciatella

    Sernik budyniowo-kajmakowy z chmurką straciatella

    2 godz 45 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu