Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ciasto z kawą bez pieczenia

0
32 min
Łatwy

Składniki

-
16 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 paczek
Serek homogenizowany waniliowy
1.5 szklanek
Mleko w proszku
15 g
Kawa rozpuszczalna
4 
Żółtko
1 
Jajko
2 łyżek
Żelatyna
1 szklanka
Cukier
1 kostka
Masło
2 pakietów
Biszkopty
100 g
Polewa czekoladowa

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
9.54 g
Węglowodany
64.96 g
Tłuszcze
16.28 g
Wartość energetyczna
321.7 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

32 min
Krok 1
10 min
Żółtka ubijamy na parze z cukrem i jajkiem. Masa ma być gęsta.
Krok 2
5 min
Miksujemy masło i wlewamy przestudzoną masę jajeczną.
Krok 3
5 min
Na przemian dodajemy mleko w proszku i serki, a na koniec rozpuszczoną w wodzie żelatynę.
Krok 4
5 min
Biszkopty namaczamy w zaparzonej wcześniej szklance kawy i połowę wkładamy do formy wyłożonej folią.
Krok 5
5 min
Gotową masę wylewamy na biszkopty i ponownie układamy namoczone w kawie biszkopty.
Krok 6
2 min
Ciasto polać polewą czekoladową
Ciasto z kawą bez pieczenia

Krok 1 z 6

Żółtka ubijamy na parze z cukrem i jajkiem. Masa ma być gęsta.

Ciasto z kawą bez pieczenia

Krok 2 z 6

Miksujemy masło i wlewamy przestudzoną masę jajeczną.

Ciasto z kawą bez pieczenia

Krok 3 z 6

Na przemian dodajemy mleko w proszku i serki, a na koniec rozpuszczoną w wodzie żelatynę.

Ciasto z kawą bez pieczenia

Krok 4 z 6

Biszkopty namaczamy w zaparzonej wcześniej szklance kawy i połowę wkładamy do formy wyłożonej folią.

Ciasto z kawą bez pieczenia

Krok 5 z 6

Gotową masę wylewamy na biszkopty i ponownie układamy namoczone w kawie biszkopty.

Ciasto z kawą bez pieczenia

Krok 6 z 6

Ciasto polać polewą czekoladową

Jeśli chcesz zrobić bogate, pyszne ciasto bez uruchamiania piekarnika – koniecznie wypróbuj przepis na ciasto z kawą bez pieczenia! Jest to słodki przysmak, który zachwyci Cię swoją gładką konsystencją oraz bogactwem aromatów. Słodka masa zrobiona jest z żółtek utartych z cukrem, mleka w proszku oraz żelatyny wymieszanych z serkami waniliowymi. Wierzch i spód ciasta z kawą bez pieczenia stanowią delikatne biszkopty namoczone w mocnym naparze z kawy. Całość natomiast polana jest czekoladową polewą.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika