Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Tarta z borówkami

Tarta z borówkami

(0)
2 godz 43 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest paulinapj

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

12 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  łyżeczka
Proszek do pieczenia
1 
Masło
1.5  szklanek
Mąka
2 
Żółtko
600  g
Serek waniliowy
1  szklanka
Cukier
1.5  łyżek
Kakao
3  łyżeczek
Żelatyna
35  dag
Borówki
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
7.19 g
Węglowodany
101.07 g
Tłuszcze
4.76 g
Wartość energetyczna
228.3 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Tarta z borówkami wygląda apetycznie, smakuje fantastycznie i pachnie wybornie. Obok tych zalet nie możesz przejść obojętnie! Tarta to fantastyczny deser, którym zachwycisz każdego całą rodzinę. Borówki, dzięki wyglądowi i fenomenalnym walorom smakowym, idealnie się do niej nadają. Sprawdź sama!

Przygotowanie

163 min
  • Krok 1

    5 min
    Mąkę przesiać przez sito, dodać proszek do pieczenia, kakao i wymieszać składniki.
  • Krok 2

    2 min
    Wsypać cukier, dodać masło.
  • Krok 3

    5 min
    Dodać żółtka, szybko zagnieść ciasto.
  • Krok 4

    60 min
    Odstawić do lodówki na 1 godzinę.
  • Krok 5

    10 min
    Następnie rozwałkować na wielkość formy do tarty.
  • Krok 6

    12 min
    Upiec, wystudzić.
  • Krok 7

    10 min
    Żelatynę wymieszać z kilkoma łyżkami wody, odstawić na 5 minut. Żelatynę podgrzać, aby się rozpuściła i wlać do serków.
  • Krok 8

    5 min
    Masę serową zmiksować.
  • Krok 9

    2 min
    Masę serową wylać na ciasto.
  • Krok 10

    2 min
    Na wierzchu ułożyć opłukane i osuszone borówki.
  • Krok 11

    50 min
    Pozostawić do stężenia masy serowej w lodówce.
Tarta z borówkami

Krok 1 z 11

Mąkę przesiać przez sito, dodać proszek do pieczenia, kakao i wymieszać składniki.

Tarta z borówkami

Krok 2 z 11

Wsypać cukier, dodać masło.

Tarta z borówkami

Krok 3 z 11

Dodać żółtka, szybko zagnieść ciasto.

Tarta z borówkami

Krok 4 z 11

Odstawić do lodówki na 1 godzinę.

Tarta z borówkami

Krok 5 z 11

Następnie rozwałkować na wielkość formy do tarty.

Tarta z borówkami

Krok 6 z 11

Upiec, wystudzić.

Tarta z borówkami

Krok 7 z 11

Żelatynę wymieszać z kilkoma łyżkami wody, odstawić na 5 minut. Żelatynę podgrzać, aby się rozpuściła i wlać do serków.

Tarta z borówkami

Krok 8 z 11

Masę serową zmiksować.

Tarta z borówkami

Krok 9 z 11

Masę serową wylać na ciasto.

Tarta z borówkami

Krok 10 z 11

Na wierzchu ułożyć opłukane i osuszone borówki.

Tarta z borówkami

Krok 11 z 11

Pozostawić do stężenia masy serowej w lodówce.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Deser

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Dwukolorowa babka na oleju

    Dwukolorowa babka na oleju

    1 godz 20 min Łatwy
  • Ciasto Filadelfia

    Ciasto Filadelfia

    1 godz 45 min Łatwy
  • Placek z mascarpone

    Placek z mascarpone

    1 godz 35 min Łatwy
  • Ciasto z truskawkami i galaretką

    Ciasto z truskawkami i galaretką

    1 godz 28 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu