Tarta z borówkami
2 godz 43 min
Łatwy
1
łyżeczka
1
Masło
1.5
szklanek
Mąka
2
Żółtko
600
g
Serek waniliowy
1
szklanka
Cukier
1.5
łyżek
Kakao
3
łyżeczek
Żelatyna
35
dag
Borówki
.
Wartości odżywcze
Białko
7.19 g
Węglowodany
101.07 g
Tłuszcze
4.76 g
Wartość energetyczna
228.3 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
163 min
Krok 1
5 min
Mąkę przesiać przez sito, dodać proszek do pieczenia, kakao i wymieszać składniki.
Krok 2
2 min
Wsypać cukier, dodać masło.
Krok 3
5 min
Dodać żółtka, szybko zagnieść ciasto.
Krok 4
60 min
Odstawić do lodówki na 1 godzinę.
Krok 5
10 min
Następnie rozwałkować na wielkość formy do tarty.
Krok 6
12 min
Upiec, wystudzić.
Krok 7
10 min
Żelatynę wymieszać z kilkoma łyżkami wody, odstawić na 5 minut. Żelatynę podgrzać, aby się rozpuściła i wlać do serków.
Krok 8
5 min
Masę serową zmiksować.
Krok 9
2 min
Masę serową wylać na ciasto.
Krok 10
2 min
Na wierzchu ułożyć opłukane i osuszone borówki.
Krok 11
50 min
Pozostawić do stężenia masy serowej w lodówce.
Tarta z borówkami wygląda apetycznie, smakuje fantastycznie i pachnie wybornie. Obok tych zalet nie możesz przejść obojętnie! Tarta to fantastyczny deser, którym zachwycisz każdego całą rodzinę. Borówki, dzięki wyglądowi i fenomenalnym walorom smakowym, idealnie się do niej nadają. Sprawdź sama!
Komentarze 0