Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Zapiekane naleśniki

Zapiekane naleśniki

(0)
1 godz 20 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Krystyna32

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
3 
Jajko
2  szklanek
Mąka pszenna pełnoziarnista
1  szklanka
Mleko
1  szklanka
Woda
1  Płaska łyżka
Cukier
2  płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
trochę
Oliwa z oliwek
200  g
Twaróg półtłusty
300  g
Serek homogenizowany waniliowy
1  łyżka
Cukier puder
1  łyżka
Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY
200  ml
Śmietana 36%
1 
Jajko
1  łyżka
Cukier puder
1  łyżka
Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY
trochę
Cukier puder
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
28.23 g
Węglowodany
160.49 g
Tłuszcze
24.08 g
Wartość energetyczna
598.16 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pyszne naleśniki z kremowym nadzieniem. Dodatkowo można je jeszcze polać ulubionym sosem owocowym.

Przygotowanie

80 min
  • Krok 1

    10 min
    Jajka wbić do miski, dodać mąkę, mleko, wodę, cukier i olej. Całość zmiksować i usmażyć naleśniki. Naleśniki ostudzić.
  • Krok 2

    5 min
    Twaróg dokładnie rozetrzeć, dodać serek homogenizowany, cukier oraz budyń i wszystko dokładnie wymieszać.
  • Krok 3

    10 min
    Na każdy naleśnik nakładać po jednej łyżce masy serowej, rozsmarować i zwinąć w rulon.
  • Krok 4

    5 min
    Naleśniki ułożyć w naczyniu żaroodpornym tak aby ściśle do siebie przylegały. Jeśli pomiędzy naleśnikami powstaną szpary to jednego naleśnika pokroić na mniejsze kawałki i ułożyć w wolne miejsca.
  • Krok 5

    10 min
    Jajko rozmieszać widelcem, dodać śmietanę oraz cukier i budyń. Całość dokładnie wymieszać. Przygotowaną masą zalać naleśniki.
  • Krok 6

    40 min
    Zapiekać 40 minut w temperaturze 180 stopni. Po wyjęciu z piekarnika posypać cukrem pudrem.
Zapiekane naleśniki

Krok 1 z 6

Jajka wbić do miski, dodać mąkę, mleko, wodę, cukier i olej. Całość zmiksować i usmażyć naleśniki. Naleśniki ostudzić.

Zapiekane naleśniki

Krok 2 z 6

Twaróg dokładnie rozetrzeć, dodać serek homogenizowany, cukier oraz budyń i wszystko dokładnie wymieszać.

Zapiekane naleśniki

Krok 3 z 6

Na każdy naleśnik nakładać po jednej łyżce masy serowej, rozsmarować i zwinąć w rulon.

Zapiekane naleśniki

Krok 4 z 6

Naleśniki ułożyć w naczyniu żaroodpornym tak aby ściśle do siebie przylegały. Jeśli pomiędzy naleśnikami powstaną szpary to jednego naleśnika pokroić na mniejsze kawałki i ułożyć w wolne miejsca.

Zapiekane naleśniki

Krok 5 z 6

Jajko rozmieszać widelcem, dodać śmietanę oraz cukier i budyń. Całość dokładnie wymieszać. Przygotowaną masą zalać naleśniki.

Zapiekane naleśniki

Krok 6 z 6

Zapiekać 40 minut w temperaturze 180 stopni. Po wyjęciu z piekarnika posypać cukrem pudrem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Deser
  • Jajka
  • Kuchnia europejska
  • Śmietana
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Naleśniki ze szpinakiem i białym serem

    Naleśniki ze szpinakiem i białym serem

    55 min Łatwy
  • Przepis na naleśniki z dżemem

    Przepis na naleśniki z dżemem

    26 min Łatwy
  • Naleśniki z mascarpone i owocami

    Naleśniki z mascarpone i owocami

    32 min Łatwy
  • Naleśniki z budyniem i owocami

    Naleśniki z budyniem i owocami

    30 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu