Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zapiekane naleśniki

0
80 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3 
Jajko
2 szklanek
Mąka pszenna pełnoziarnista
1 szklanka
Mleko
1 szklanka
Woda
1 Płaska łyżka
Cukier
2 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
1 trochę
Oliwa z oliwek
200 g
Twaróg półtłusty
300 g
Serek homogenizowany waniliowy
1 łyżka
Cukier puder
1 łyżka
Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY
200 ml
Śmietana 36%
1 
Jajko
1 łyżka
Cukier puder
1 łyżka
Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY
1 trochę
Cukier puder

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
152.75 g
Tłuszcze
37.35 g
Białko
27.8 g
Wartość energetyczna
649.96 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

80 min
Krok 1
10 min
Jajka wbić do miski, dodać mąkę, mleko, wodę, cukier i olej. Całość zmiksować i usmażyć naleśniki. Naleśniki ostudzić.
Krok 2
5 min
Twaróg dokładnie rozetrzeć, dodać serek homogenizowany, cukier oraz budyń i wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 3
10 min
Na każdy naleśnik nakładać po jednej łyżce masy serowej, rozsmarować i zwinąć w rulon.
Krok 4
5 min
Naleśniki ułożyć w naczyniu żaroodpornym tak aby ściśle do siebie przylegały. Jeśli pomiędzy naleśnikami powstaną szpary to jednego naleśnika pokroić na mniejsze kawałki i ułożyć w wolne miejsca.
Krok 5
10 min
Jajko rozmieszać widelcem, dodać śmietanę oraz cukier i budyń. Całość dokładnie wymieszać. Przygotowaną masą zalać naleśniki.
Krok 6
40 min
Zapiekać 40 minut w temperaturze 180 stopni. Po wyjęciu z piekarnika posypać cukrem pudrem.
Zapiekane naleśniki

Krok 1 z 6

Jajka wbić do miski, dodać mąkę, mleko, wodę, cukier i olej. Całość zmiksować i usmażyć naleśniki. Naleśniki ostudzić.

Zapiekane naleśniki

Krok 2 z 6

Twaróg dokładnie rozetrzeć, dodać serek homogenizowany, cukier oraz budyń i wszystko dokładnie wymieszać.

Zapiekane naleśniki

Krok 3 z 6

Na każdy naleśnik nakładać po jednej łyżce masy serowej, rozsmarować i zwinąć w rulon.

Zapiekane naleśniki

Krok 4 z 6

Naleśniki ułożyć w naczyniu żaroodpornym tak aby ściśle do siebie przylegały. Jeśli pomiędzy naleśnikami powstaną szpary to jednego naleśnika pokroić na mniejsze kawałki i ułożyć w wolne miejsca.

Zapiekane naleśniki

Krok 5 z 6

Jajko rozmieszać widelcem, dodać śmietanę oraz cukier i budyń. Całość dokładnie wymieszać. Przygotowaną masą zalać naleśniki.

Zapiekane naleśniki

Krok 6 z 6

Zapiekać 40 minut w temperaturze 180 stopni. Po wyjęciu z piekarnika posypać cukrem pudrem.

Pyszne naleśniki z kremowym nadzieniem. Dodatkowo można je jeszcze polać ulubionym sosem owocowym.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika