Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Zapiekane naleśniki
Dodaj do CookBook

Zapiekane naleśniki

(0)
1 godz 20 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
3 
Jajko
2  szklanek
Mąka pszenna pełnoziarnista
1  szklanka
Mleko
1  szklanka
Woda
1  Płaska łyżka
Cukier
2  płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
trochę
Oliwa z oliwek
200  g
Twaróg półtłusty
300  g
Serek homogenizowany waniliowy
1  łyżka
Cukier puder
1  łyżka
Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY
200  ml
Śmietana 36%
1 
Jajko
1  łyżka
Cukier puder
1  łyżka
Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY
trochę
Cukier puder
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
160.5 g
Wartość energetyczna
598.2 kcal
Tłuszcze
24.1 g
Białko
28.2 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pyszne naleśniki z kremowym nadzieniem. Dodatkowo można je jeszcze polać ulubionym sosem owocowym.

Przygotowanie

80 min
  • Krok 1

    10 min
    Jajka wbić do miski, dodać mąkę, mleko, wodę, cukier i olej. Całość zmiksować i usmażyć naleśniki. Naleśniki ostudzić.
  • Krok 2

    5 min
    Twaróg dokładnie rozetrzeć, dodać serek homogenizowany, cukier oraz budyń i wszystko dokładnie wymieszać.
  • Krok 3

    10 min
    Na każdy naleśnik nakładać po jednej łyżce masy serowej, rozsmarować i zwinąć w rulon.
  • Krok 4

    5 min
    Naleśniki ułożyć w naczyniu żaroodpornym tak aby ściśle do siebie przylegały. Jeśli pomiędzy naleśnikami powstaną szpary to jednego naleśnika pokroić na mniejsze kawałki i ułożyć w wolne miejsca.
  • Krok 5

    10 min
    Jajko rozmieszać widelcem, dodać śmietanę oraz cukier i budyń. Całość dokładnie wymieszać. Przygotowaną masą zalać naleśniki.
  • Krok 6

    40 min
    Zapiekać 40 minut w temperaturze 180 stopni. Po wyjęciu z piekarnika posypać cukrem pudrem.
Zapiekane naleśniki

Krok 1 z 6

Jajka wbić do miski, dodać mąkę, mleko, wodę, cukier i olej. Całość zmiksować i usmażyć naleśniki. Naleśniki ostudzić.

Zapiekane naleśniki

Krok 2 z 6

Twaróg dokładnie rozetrzeć, dodać serek homogenizowany, cukier oraz budyń i wszystko dokładnie wymieszać.

Zapiekane naleśniki

Krok 3 z 6

Na każdy naleśnik nakładać po jednej łyżce masy serowej, rozsmarować i zwinąć w rulon.

Zapiekane naleśniki

Krok 4 z 6

Naleśniki ułożyć w naczyniu żaroodpornym tak aby ściśle do siebie przylegały. Jeśli pomiędzy naleśnikami powstaną szpary to jednego naleśnika pokroić na mniejsze kawałki i ułożyć w wolne miejsca.

Zapiekane naleśniki

Krok 5 z 6

Jajko rozmieszać widelcem, dodać śmietanę oraz cukier i budyń. Całość dokładnie wymieszać. Przygotowaną masą zalać naleśniki.

Zapiekane naleśniki

Krok 6 z 6

Zapiekać 40 minut w temperaturze 180 stopni. Po wyjęciu z piekarnika posypać cukrem pudrem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Deser
  • Jajka
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom soli
  • Pescetarian
  • Śmietana
  • Wegetariańskie
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Uniwersalny sos serowy do zapiekanek

    Uniwersalny sos serowy do zapiekanek

    9 min Łatwy
  • Warzywa zapiekane pod beszamelem

    Warzywa zapiekane pod beszamelem

    58 min Łatwy
  • Pieczarki zapiekane z warzywnym farszem

    Pieczarki zapiekane z warzywnym farszem

    59 min Łatwy
  • Schabowe zapiekane z pomidorem i mozzarellą

    Schabowe zapiekane z pomidorem i mozzarellą

    40 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu