
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Zapiekane naleśniki

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
10 minKrok 2
5 minKrok 3
10 minKrok 4
5 minKrok 5
10 minKrok 6
40 minKrok 1 z 6
Jajka wbić do miski, dodać mąkę, mleko, wodę, cukier i olej. Całość zmiksować i usmażyć naleśniki. Naleśniki ostudzić.
Krok 2 z 6
Twaróg dokładnie rozetrzeć, dodać serek homogenizowany, cukier oraz budyń i wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 3 z 6
Na każdy naleśnik nakładać po jednej łyżce masy serowej, rozsmarować i zwinąć w rulon.
Krok 4 z 6
Naleśniki ułożyć w naczyniu żaroodpornym tak aby ściśle do siebie przylegały. Jeśli pomiędzy naleśnikami powstaną szpary to jednego naleśnika pokroić na mniejsze kawałki i ułożyć w wolne miejsca.
Krok 5 z 6
Jajko rozmieszać widelcem, dodać śmietanę oraz cukier i budyń. Całość dokładnie wymieszać. Przygotowaną masą zalać naleśniki.
Krok 6 z 6
Zapiekać 40 minut w temperaturze 180 stopni. Po wyjęciu z piekarnika posypać cukrem pudrem.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0