Deser z jogurtem greckim
26min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
13.66 g
Węglowodany
98.11 g
Tłuszcze
20.8 g
Wartość energetyczna
387.93 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
26 min
Krok 1
10 min
Dowolne galaretki owocowe (2 takie same) rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody, ostudzić. Jak zaczną tężeć, wymieszać je z jogurtem greckim i rozlać do pucharków.
Krok 2
10 min
Do garnka przełożyć palmę, dodać do niej wodę i brązowy cukier, zagotować na małym ogniu. Dodać do tego sok wyciśnięty z całej cytryny, wsypać kisiel w proszku, dokładnie wymieszać i chwilkę gotować do zgęstnienia. Masę ostudzić.
Krok 3
3 min
Dodać do niej serek waniliowy i dokładnie wymieszać.
Krok 4
2 min
Masę rozłożyć na masie z jogurtem greckim.
Krok 5
1 min
Można dowolnie udekorować.
Deser z jogurtem greckim to sposób na lekkie i dietetyczne zaspokojenie potrzeby słodyczy. Kisiel o smaku cytrynowym WINIARY, nada deserowi świeżości i sprawi, że całość będzie miała ciekawy, cytrusowy posmak. Zachwyceni będą młodzi i dorośli domownicy. Smacznego!
Komentarze 0