Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Ciasto z serkiem homogenizowanym
Dodaj do CookBook

Ciasto z serkiem homogenizowanym

(0)
1 godz 10 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest JOLA3
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

20 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  łyżeczek
Proszek do pieczenia
2  opakowań
Galaretka truskawkowy smak WINIARY
6 
Jajko
1  szklanka
Mąka pszenna pełnoziarnista
1  szklanka
Cukier
0.5  szklanka
Mąka ziemniaczana
1  łyżeczka
Ocet
5  ml
Woda
12 
Ciepłe lody
500  g
Serek homogenizowany waniliowy
500  ml
Śmietana 36%
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
54.9 g
Wartość energetyczna
200 kcal
Tłuszcze
9.1 g
Białko
5.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przepyszny placek, który możesz podać na wiele okazji. Dla dorosłych jako dodatek do kawy z ekspresu a dla dzieci do kawy zbożowej :). Wyjątkowym pomysłem jest umieszczenie we wnętrzu ciasta puszystej pianki z tak zwanych ciepłych lodów. Wykonaj łatwe, a zarazem wyśmienite ciasto z serkiem homogenizowanym.

Przygotowanie

70 min
  • Krok 1

    15 min
    Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier i żółtka. Później wodę wymieszaną z octem. Na samym końcu wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia oraz mąkę ziemniaczaną. Całość dokładnie mieszamy.
  • Krok 2

    30 min
    Ciasto wylewamy na blaszkę. Pieczemy 30 minut w 180 stopmiach.
  • Krok 3

    5 min
    Na upieczony biszkopt układamy ciepłe lody.
  • Krok 4

    5 min
    Galaretki rozpuszczamy w 1 szklance i ostudzamy.
  • Krok 5

    5 min
    Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno.
  • Krok 6

    5 min
    Ser mieszamy z tężejącą galaretką. Następnie wykładamy na ciepłe lody.
  • Krok 7

    2 min
    Na wierzch wykładamy ubitą śmietanę.
  • Krok 8

    3 min
    Wierzch ciasta dekorujemy startą czekoladą.
Ciasto z serkiem homogenizowanym

Krok 1 z 8

Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier i żółtka. Później wodę wymieszaną z octem. Na samym końcu wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia oraz mąkę ziemniaczaną. Całość dokładnie mieszamy.

Ciasto z serkiem homogenizowanym

Krok 2 z 8

Ciasto wylewamy na blaszkę. Pieczemy 30 minut w 180 stopmiach.

Ciasto z serkiem homogenizowanym

Krok 3 z 8

Na upieczony biszkopt układamy ciepłe lody.

Ciasto z serkiem homogenizowanym

Krok 4 z 8

Galaretki rozpuszczamy w 1 szklance i ostudzamy.

Ciasto z serkiem homogenizowanym

Krok 5 z 8

Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno.

Ciasto z serkiem homogenizowanym

Krok 6 z 8

Ser mieszamy z tężejącą galaretką. Następnie wykładamy na ciepłe lody.

Ciasto z serkiem homogenizowanym

Krok 7 z 8

Na wierzch wykładamy ubitą śmietanę.

Ciasto z serkiem homogenizowanym

Krok 8 z 8

Wierzch ciasta dekorujemy startą czekoladą.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Ciasto
  • Deser
  • Jajka
  • Niski poziom soli
  • Poniżej 300 kcal
  • Popołudniowa przekąska
  • Śmietana
  • Warzywa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ciasto toffee bez pieczenia

    Ciasto toffee bez pieczenia

    10 godz 36 min Łatwy
  • Ciasto rumowo-waniliowe

    Ciasto rumowo-waniliowe

    1 godz 11 min Łatwy
  • Ciasto francuskie z jabłkami i orzechami

    Ciasto francuskie z jabłkami i orzechami

    1 godz 2 min Łatwy
  • Ciasto francuskie z jabłkami i czekoladą

    Ciasto francuskie z jabłkami i czekoladą

    57 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu