Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Ciasto z serkiem homogenizowanym

Ciasto z serkiem homogenizowanym

(0)
1 godz 10 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest JOLA3

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

20 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  łyżeczek
Proszek do pieczenia
2  opakowań
Galaretka truskawkowy smak WINIARY
6 
Jajko
1  szklanka
Mąka pszenna pełnoziarnista
1  szklanka
Cukier
0.5  szklanka
Mąka ziemniaczana
1  łyżeczka
Ocet
5  ml
Woda
12 
Ciepłe lody
500  g
Serek homogenizowany waniliowy
500  ml
Śmietana 36%
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
5.46 g
Węglowodany
54.88 g
Tłuszcze
9.13 g
Wartość energetyczna
199.96 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przepyszny placek, który możesz podać na wiele okazji. Dla dorosłych jako dodatek do kawy z ekspresu a dla dzieci do kawy zbożowej :). Wyjątkowym pomysłem jest umieszczenie we wnętrzu ciasta puszystej pianki z tak zwanych ciepłych lodów. Wykonaj łatwe, a zarazem wyśmienite ciasto z serkiem homogenizowanym.

Przygotowanie

70 min
  • Krok 1

    15 min
    Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier i żółtka. Później wodę wymieszaną z octem. Na samym końcu wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia oraz mąkę ziemniaczaną. Całość dokładnie mieszamy.
  • Krok 2

    30 min
    Ciasto wylewamy na blaszkę. Pieczemy 30 minut w 180 stopmiach.
  • Krok 3

    5 min
    Na upieczony biszkopt układamy ciepłe lody.
  • Krok 4

    5 min
    Galaretki rozpuszczamy w 1 szklance i ostudzamy.
  • Krok 5

    5 min
    Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno.
  • Krok 6

    5 min
    Ser mieszamy z tężejącą galaretką. Następnie wykładamy na ciepłe lody.
  • Krok 7

    2 min
    Na wierzch wykładamy ubitą śmietanę.
  • Krok 8

    3 min
    Wierzch ciasta dekorujemy startą czekoladą.
Ciasto z serkiem homogenizowanym

Krok 1 z 8

Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier i żółtka. Później wodę wymieszaną z octem. Na samym końcu wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia oraz mąkę ziemniaczaną. Całość dokładnie mieszamy.

Ciasto z serkiem homogenizowanym

Krok 2 z 8

Ciasto wylewamy na blaszkę. Pieczemy 30 minut w 180 stopmiach.

Ciasto z serkiem homogenizowanym

Krok 3 z 8

Na upieczony biszkopt układamy ciepłe lody.

Ciasto z serkiem homogenizowanym

Krok 4 z 8

Galaretki rozpuszczamy w 1 szklance i ostudzamy.

Ciasto z serkiem homogenizowanym

Krok 5 z 8

Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno.

Ciasto z serkiem homogenizowanym

Krok 6 z 8

Ser mieszamy z tężejącą galaretką. Następnie wykładamy na ciepłe lody.

Ciasto z serkiem homogenizowanym

Krok 7 z 8

Na wierzch wykładamy ubitą śmietanę.

Ciasto z serkiem homogenizowanym

Krok 8 z 8

Wierzch ciasta dekorujemy startą czekoladą.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Ciasto
  • Deser
  • Jajka
  • Popołudniowa przekąska
  • Śmietana
  • Warzywa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Placek z masą cappuccino

    Placek z masą cappuccino

    1 godz 25 min Łatwy
  • Ciasto z delicjami a la shrek

    Ciasto z delicjami a la shrek

    1 godz 22 min Łatwy
  • Sernik z ciepłymi lodami

    Sernik z ciepłymi lodami

    1 godz 16 min Łatwy
  • Słoneczny jabłecznik

    Słoneczny jabłecznik

    1 godz 50 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu