Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przepyszny placek, który możesz podać na wiele okazji. Dla dorosłych jako dodatek do kawy z ekspresu a dla dzieci do kawy zbożowej :). Wyjątkowym pomysłem jest umieszczenie we wnętrzu ciasta puszystej pianki z tak zwanych ciepłych lodów. Wykonaj łatwe, a zarazem wyśmienite ciasto z serkiem homogenizowanym.
Przygotowanie
70 min
Krok 1
15 min
Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier i żółtka. Później wodę wymieszaną z octem. Na samym końcu wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia oraz mąkę ziemniaczaną. Całość dokładnie mieszamy.
Krok 2
30 min
Ciasto wylewamy na blaszkę. Pieczemy 30 minut w 180 stopmiach.
Krok 3
5 min
Na upieczony biszkopt układamy ciepłe lody.
Krok 4
5 min
Galaretki rozpuszczamy w 1 szklance i ostudzamy.
Krok 5
5 min
Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno.
Krok 6
5 min
Ser mieszamy z tężejącą galaretką. Następnie wykładamy na ciepłe lody.
Krok 7
2 min
Na wierzch wykładamy ubitą śmietanę.
Krok 8
3 min
Wierzch ciasta dekorujemy startą czekoladą.
Krok 1
z
8
Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier i żółtka. Później wodę wymieszaną z octem. Na samym końcu wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia oraz mąkę ziemniaczaną. Całość dokładnie mieszamy.
Krok 2
z
8
Ciasto wylewamy na blaszkę. Pieczemy 30 minut w 180 stopmiach.
Krok 3
z
8
Na upieczony biszkopt układamy ciepłe lody.
Krok 4
z
8
Galaretki rozpuszczamy w 1 szklance i ostudzamy.
Krok 5
z
8
Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno.
Krok 6
z
8
Ser mieszamy z tężejącą galaretką. Następnie wykładamy na ciepłe lody.
Krok 7
z
8
Na wierzch wykładamy ubitą śmietanę.
Krok 8
z
8
Wierzch ciasta dekorujemy startą czekoladą.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0