
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Szybkie PĄCZKI LANE

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
15 minKrok 2
10 minKrok 3
15 minKrok 4
2 minKrok 1 z 4
Jajka wraz z cukrem wanilinowym ubijamy mikserem. Dodajemy serek homogenizowany i miksujemy. Stopniowo dosypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Masa będzie gęsta.
Krok 2 z 4
W garnku lub na patelni rozgrzewamy olej (powinien być głęboki na ok. 4–6 cm). Tłuszcz nie może być zbyt zimny, bo pączki go wchłoną.
Krok 3 z 4
Ciasto nakładamy za pomocą łyżeczki, a drugą łyżeczką zrzucamy na gorący olej. Smażymy z obu stron na złoto-brązowy kolor.
Krok 4 z 4
Najlepiej, jeśli pączki będą miały w garnku trochę miejsca, dzięki temu same będą się odwracać. Wyjmujemy je na papierowy ręcznik do odsączenia. Posypujemy cukrem pudrem. Najlepsze są świeże, od razu po upieczeniu ;)
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 1