Szybkie PĄCZKI LANE

(3)
42min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest chakula

Składniki

-
30 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

300  g
Serek homogenizowany waniliowy
1.5  szklanek
Mąka
3 
Jajko
trochę
Olej
trochę
Cukier puder

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
2.12 g
Węglowodany
19.92 g
Tłuszcze
1.51 g
Wartość energetyczna
54.6 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Szybkie pączki lane to idealny pomysł na przekąskę, kiedy mamy mało czasu i ochotę na coś słodkiego. Są miękkie i pachnące, żaden łakomczuch im się nie oprze. Najlepiej smakują świeże i cieplutkie. Możesz posypać je cukrem pudrem lub ozdobić ulubioną polewą. Smacznego!
Gotujmy

Przygotowanie

42 min
Krok 1
15 min
Jajka wraz z cukrem wanilinowym ubijamy mikserem. Dodajemy serek homogenizowany i miksujemy. Stopniowo dosypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Masa będzie gęsta.
Krok 2
10 min
W garnku lub na patelni rozgrzewamy olej (powinien być głęboki na ok. 4–6 cm). Tłuszcz nie może być zbyt zimny, bo pączki go wchłoną.
Krok 3
15 min
Ciasto nakładamy za pomocą łyżeczki, a drugą łyżeczką zrzucamy na gorący olej. Smażymy z obu stron na złoto-brązowy kolor.
Krok 4
2 min
Najlepiej, jeśli pączki będą miały w garnku trochę miejsca, dzięki temu same będą się odwracać. Wyjmujemy je na papierowy ręcznik do odsączenia. Posypujemy cukrem pudrem. Najlepsze są świeże, od razu po upieczeniu ;)
Szybkie PĄCZKI LANE

Krok 1 z 4

Jajka wraz z cukrem wanilinowym ubijamy mikserem. Dodajemy serek homogenizowany i miksujemy. Stopniowo dosypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Masa będzie gęsta.

Szybkie PĄCZKI LANE

Krok 2 z 4

W garnku lub na patelni rozgrzewamy olej (powinien być głęboki na ok. 4–6 cm). Tłuszcz nie może być zbyt zimny, bo pączki go wchłoną.

Szybkie PĄCZKI LANE

Krok 3 z 4

Ciasto nakładamy za pomocą łyżeczki, a drugą łyżeczką zrzucamy na gorący olej. Smażymy z obu stron na złoto-brązowy kolor.

Szybkie PĄCZKI LANE

Krok 4 z 4

Najlepiej, jeśli pączki będą miały w garnku trochę miejsca, dzięki temu same będą się odwracać. Wyjmujemy je na papierowy ręcznik do odsączenia. Posypujemy cukrem pudrem. Najlepsze są świeże, od razu po upieczeniu ;)

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
P Paula
.

Rewelacja !!! Są przepyszne, pulchniutkie i robi się je błyskawicznie. Na stałe zagoszczą w moim domu 😄

Winiary
.
Expert

Paula, dziękujemy za pozytywną opinię. Cieszymy się, że deser wyszedł. Chętnie skosztowalibyśmy chociaż jednego takiego pączka w Twoim wykonaniu! :) Dziękujemy!

Pokaż więcej komentarzy