Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Białka ubić, a następnie ubić z cukrem na sztywną pianę. Dodawać miksując po jednym żółtku. Olej i wodę wymieszać i dodać do masy jajecznej i zmiksować. Mieszając wsypywać porcjami mąkę z proszkiem do pieczenia.
Ciasto przelać do formy i upiec na złoty kolor w temperaturze 170 stopni. Ciasto wystudzić.
Wodę wymieszać z sokiem z cytryny i cukrem do smaku. Nasączyć ciasto.
Żelatynę wymieszać z kilkoma łyżkami wody i odstawić na 5 minut. Żelatynę podgrzać i dodać do serków, zmiksować.
Masę wylać na ciasto i równomiernie rozprowadzić.
Gdy masa stężeje, kłaść pokrojone w plastry truskawki.
Galaretkę wsypać do rondla, przygotować według przepis na opakowaniu, wystudzić.
Zimną wylać na truskawki. Pozostawić do stężenia.
Ciasto pokroić.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0