Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ciasto z truskawkami i galaretką

0
88 min
Łatwy

Składniki

-
16 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3 łyżeczek
Żelatyna Winiary
1 paczka
Galaretka truskawkowy smak WINIARY
6 
Jajko
0.25 szklanka
Woda
1 szklanka
Cukier
0.25 szklanka
Olej
2.5 szklanek
Mąka pszenna pełnoziarnista
1 trochę
Cukier
0.5 szklanka
Woda
1 trochę
Sok z cytryny
45 dag
Serek homogenizowany waniliowy
60 dag
Truskawki

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
236.36 kcal
Tłuszcze
8.04 g
Węglowodany
68.75 g
Białko
7.86 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

88 min
Krok 1
15 min
Białka ubić, a następnie ubić z cukrem na sztywną pianę. Dodawać miksując po jednym żółtku. Olej i wodę wymieszać i dodać do masy jajecznej i zmiksować. Mieszając wsypywać porcjami mąkę z proszkiem do pieczenia.
Krok 2
40 min
Ciasto przelać do formy i upiec na złoty kolor w temperaturze 170 stopni. Ciasto wystudzić.
Krok 3
5 min
Wodę wymieszać z sokiem z cytryny i cukrem do smaku. Nasączyć ciasto.
Krok 4
7 min
Żelatynę wymieszać z kilkoma łyżkami wody i odstawić na 5 minut. Żelatynę podgrzać i dodać do serków, zmiksować.
Krok 5
3 min
Masę wylać na ciasto i równomiernie rozprowadzić.
Krok 6
2 min
Gdy masa stężeje, kłaść pokrojone w plastry truskawki.
Krok 7
5 min
Galaretkę wsypać do rondla, przygotować według przepis na opakowaniu, wystudzić.
Krok 8
10 min
Zimną wylać na truskawki. Pozostawić do stężenia.
Krok 9
1 min
Ciasto pokroić.
Ciasto z truskawkami i galaretką

Krok 1 z 9

Białka ubić, a następnie ubić z cukrem na sztywną pianę. Dodawać miksując po jednym żółtku. Olej i wodę wymieszać i dodać do masy jajecznej i zmiksować. Mieszając wsypywać porcjami mąkę z proszkiem do pieczenia.

Ciasto z truskawkami i galaretką

Krok 2 z 9

Ciasto przelać do formy i upiec na złoty kolor w temperaturze 170 stopni. Ciasto wystudzić.

Ciasto z truskawkami i galaretką

Krok 3 z 9

Wodę wymieszać z sokiem z cytryny i cukrem do smaku. Nasączyć ciasto.

Ciasto z truskawkami i galaretką

Krok 4 z 9

Żelatynę wymieszać z kilkoma łyżkami wody i odstawić na 5 minut. Żelatynę podgrzać i dodać do serków, zmiksować.

Ciasto z truskawkami i galaretką

Krok 5 z 9

Masę wylać na ciasto i równomiernie rozprowadzić.

Ciasto z truskawkami i galaretką

Krok 6 z 9

Gdy masa stężeje, kłaść pokrojone w plastry truskawki.

Ciasto z truskawkami i galaretką

Krok 7 z 9

Galaretkę wsypać do rondla, przygotować według przepis na opakowaniu, wystudzić.

Ciasto z truskawkami i galaretką

Krok 8 z 9

Zimną wylać na truskawki. Pozostawić do stężenia.

Ciasto z truskawkami i galaretką

Krok 9 z 9

Ciasto pokroić.

Zastanawiasz się, jakie ciasto podać do kawy? Ciekawą propozycją będzie ciasto z truskawkami i galaretką. Miękkie i puszyste ciasto powstałe przy pomocy Proszku do pieczenia WINIARY nasączone jest słodką mieszanką cukru z sokiem cytryny. Przejściową warstwę stanowi masa serowa z serka waniliowego i Żelatyny WINIARY. Ciasto wykończone jest kawałkami truskawek zalanymi w słodkiej galaretce - Galaretka truskawkowy smak WINIARY. Tak apetycznej mieszance składników nikt się nie oprze!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika