Parówki w cieście francuskim

Oceń ten przepis!

4/5 4 34 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 6

4/5 4 34 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni. Gotowe ciasto francuskie rozwinąć z papieru, pokroić na 6 prostokątów.
  2. Z parówek usunąć osłonki, ułożyć na cieście. Każdą parówkę ciasno zawinąć w prostokąty z ciasta.
  3. Zawijać w taki sposób aby na końcu parówki pozostało 1 cm ciasta
  4. Ciasto z parówką naciąć ostrym nożem co 6-7 mm (nie do końca)
  5. Z obu stron zawiniętych w ciasto parówek ułożyć 2 rurki. Wtedy nacinając parówki z ciastem nie przetniemy do samego końca.
  6. Parówki z ciastem zwinąć w kółko, końce spiąć wykałaczką. Ułożyć na blaszce, posmarować roztrzepanym jajkiem i włożyć do nagrzanego piekarnika.
  7. Piec w temp 180 stopni około 25 minut. Podawać z Ketchupem pikantnym WINIARY, musztardą i posiekanym szczypiorem.

Opis przepisu:

Parówki w cieście francuskim to przekąska idealna do przygotowania na szybko. Do jej przyrządzenia potrzebujesz jedynie parówek, gotowego ciasta francuskiego i ulubionego Ketchupu pikantnego WINIARY. Gotowe parówki w cieście układamy w efektowny kształt okrągłego grzebienia, który może stać się główną atrakcją przyjęcia!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?