Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Parówki po kanadyjsku

(0)
22min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.

Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
trochę
WINIARY ZIARENKA SMAKU Przyprawa Uniwersalna
8 
Parówki drobiowe
8  plastrów
Ser gouda
8  plastrów
Boczek wędzony
4  łyżek
Olej
trochę
Sałata
trochę
Pomidory
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
17.51 g
Węglowodany
5.86 g
Tłuszcze
42.4 g
Wartość energetyczna
461.7 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Parówki to przysmak kojarzący się nam z dzieciństwem. Jak się okazuje, wcale nie muszą być jednak podawane w tradycyjny sposób. Polecamy wypróbować przepis na parówki po kanadyjsku. Do ich przygotowania potrzebujemy dodatków w postaci żółtego sera i boczku wędzonego, w które owiniemy nasze parówki, a następnie zapieczemy na patelni. Danie podkreślone kolorowym akcentem pomidora i sałaty doskonale sprawdzi się zarówno na śniadanie, jak i kolację.

Przygotowanie

22 min
  • Krok 1

    5 min
    Parówki ugotuj, a nastepnie przetnij wzdłuż zostawiając po ok. 2 cm z każdego brzegu.
  • Krok 2

    5 min
    W środek przeciętej parówki włóż plasterek sera, natomiast parówkę owiń plasterkiem boczku, zaczepiając go wykałaczką na nieprzeciętych końcach parówki.
  • Krok 3

    10 min
    Na patelni rozgrzej olej i smaż parówki ok. 10-15 min na małym ogniu. Pamiętaj by przekręcać parówki, tak żeby ser dobrze się roztopił, a boczek usmażył się z każdej strony.
  • Krok 4

    1 min
    W trakcie smażenia posyp parówki przyprawą ZIARENKA SMAKU, aby potrawa nabrała lepszego smaku.
  • Krok 5

    1 min
    Do dekoracji możesz użyć liścia sałaty i cząstek pomidorów (lub papryki). Możesz także podawać z keczupem i frytkami.
Parówki po kanadyjsku

Krok 1 z 5

Parówki ugotuj, a nastepnie przetnij wzdłuż zostawiając po ok. 2 cm z każdego brzegu.

Parówki po kanadyjsku

Krok 2 z 5

W środek przeciętej parówki włóż plasterek sera, natomiast parówkę owiń plasterkiem boczku, zaczepiając go wykałaczką na nieprzeciętych końcach parówki.

Parówki po kanadyjsku

Krok 3 z 5

Na patelni rozgrzej olej i smaż parówki ok. 10-15 min na małym ogniu. Pamiętaj by przekręcać parówki, tak żeby ser dobrze się roztopił, a boczek usmażył się z każdej strony.

Parówki po kanadyjsku

Krok 4 z 5

W trakcie smażenia posyp parówki przyprawą ZIARENKA SMAKU, aby potrawa nabrała lepszego smaku.

Parówki po kanadyjsku

Krok 5 z 5

Do dekoracji możesz użyć liścia sałaty i cząstek pomidorów (lub papryki). Możesz także podawać z keczupem i frytkami.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Kanapki
  • Kolacja
  • Kuchnia amerykańska
  • Kuchnie świata
  • Przekąska
  • Przystawka
  • Śniadanie
  • Warzywa
  • Z mięsem

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Parówki w sosie musztardowym

    10 min Łatwy
  • Parówki w cieście

    32 min Łatwy
  • Parówki w cieście francuskim

    50 min Łatwy
  • Faszerowane parówki

    30 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu