Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
4
porcje
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Parówki to przysmak kojarzący się nam z dzieciństwem. Jak się okazuje, wcale nie muszą być jednak podawane w tradycyjny sposób. Polecamy wypróbować przepis na parówki po kanadyjsku. Do ich przygotowania potrzebujemy dodatków w postaci żółtego sera i boczku wędzonego, w które owiniemy nasze parówki, a następnie zapieczemy na patelni. Danie podkreślone kolorowym akcentem pomidora i sałaty doskonale sprawdzi się zarówno na śniadanie, jak i kolację.
Przygotowanie
22 min
Krok 1
5 min
Parówki ugotuj, a nastepnie przetnij wzdłuż zostawiając po ok. 2 cm z każdego brzegu.
Krok 2
5 min
W środek przeciętej parówki włóż plasterek sera, natomiast parówkę owiń plasterkiem boczku, zaczepiając go wykałaczką na nieprzeciętych końcach parówki.
Krok 3
10 min
Na patelni rozgrzej olej i smaż parówki ok. 10-15 min na małym ogniu. Pamiętaj by przekręcać parówki, tak żeby ser dobrze się roztopił, a boczek usmażył się z każdej strony.
Krok 4
1 min
W trakcie smażenia posyp parówki przyprawą ZIARENKA SMAKU, aby potrawa nabrała lepszego smaku.
Krok 5
1 min
Do dekoracji możesz użyć liścia sałaty i cząstek pomidorów (lub papryki). Możesz także podawać z keczupem i frytkami.
Krok 1
z
5
Parówki ugotuj, a nastepnie przetnij wzdłuż zostawiając po ok. 2 cm z każdego brzegu.
Krok 2
z
5
W środek przeciętej parówki włóż plasterek sera, natomiast parówkę owiń plasterkiem boczku, zaczepiając go wykałaczką na nieprzeciętych końcach parówki.
Krok 3
z
5
Na patelni rozgrzej olej i smaż parówki ok. 10-15 min na małym ogniu. Pamiętaj by przekręcać parówki, tak żeby ser dobrze się roztopił, a boczek usmażył się z każdej strony.
Krok 4
z
5
W trakcie smażenia posyp parówki przyprawą ZIARENKA SMAKU, aby potrawa nabrała lepszego smaku.
Krok 5
z
5
Do dekoracji możesz użyć liścia sałaty i cząstek pomidorów (lub papryki). Możesz także podawać z keczupem i frytkami.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0