Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Parówki po kanadyjsku
Dodaj do CookBook

Parówki po kanadyjsku

(1)
22 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
trochę
WINIARY ZIARENKA SMAKU Przyprawa Uniwersalna
8 
Parówki drobiowe
8  plastrów
Ser gouda
8  plastrów
Boczek wędzony
4  łyżek
Olej
trochę
Sałata
trochę
Pomidory
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
5.9 g
Wartość energetyczna
461.7 kcal
Tłuszcze
42.4 g
Białko
17.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Parówki to przysmak kojarzący się nam z dzieciństwem. Jak się okazuje, wcale nie muszą być jednak podawane w tradycyjny sposób. Polecamy wypróbować przepis na parówki po kanadyjsku. Do ich przygotowania potrzebujemy dodatków w postaci żółtego sera i boczku wędzonego, w które owiniemy nasze parówki, a następnie zapieczemy na patelni. Danie podkreślone kolorowym akcentem pomidora i sałaty doskonale sprawdzi się zarówno na śniadanie, jak i kolację.

Przygotowanie

22 min
  • Krok 1

    5 min
    Parówki ugotuj, a nastepnie przetnij wzdłuż zostawiając po ok. 2 cm z każdego brzegu.
  • Krok 2

    5 min
    W środek przeciętej parówki włóż plasterek sera, natomiast parówkę owiń plasterkiem boczku, zaczepiając go wykałaczką na nieprzeciętych końcach parówki.
  • Krok 3

    10 min
    Na patelni rozgrzej olej i smaż parówki ok. 10-15 min na małym ogniu. Pamiętaj by przekręcać parówki, tak żeby ser dobrze się roztopił, a boczek usmażył się z każdej strony.
  • Krok 4

    1 min
    W trakcie smażenia posyp parówki przyprawą ZIARENKA SMAKU, aby potrawa nabrała lepszego smaku.
  • Krok 5

    1 min
    Do dekoracji możesz użyć liścia sałaty i cząstek pomidorów (lub papryki). Możesz także podawać z keczupem i frytkami.
Parówki po kanadyjsku

Krok 1 z 5

Parówki ugotuj, a nastepnie przetnij wzdłuż zostawiając po ok. 2 cm z każdego brzegu.

Parówki po kanadyjsku

Krok 2 z 5

W środek przeciętej parówki włóż plasterek sera, natomiast parówkę owiń plasterkiem boczku, zaczepiając go wykałaczką na nieprzeciętych końcach parówki.

Parówki po kanadyjsku

Krok 3 z 5

Na patelni rozgrzej olej i smaż parówki ok. 10-15 min na małym ogniu. Pamiętaj by przekręcać parówki, tak żeby ser dobrze się roztopił, a boczek usmażył się z każdej strony.

Parówki po kanadyjsku

Krok 4 z 5

W trakcie smażenia posyp parówki przyprawą ZIARENKA SMAKU, aby potrawa nabrała lepszego smaku.

Parówki po kanadyjsku

Krok 5 z 5

Do dekoracji możesz użyć liścia sałaty i cząstek pomidorów (lub papryki). Możesz także podawać z keczupem i frytkami.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
11
00
00
00
00

Opinie

5

Kriss

Smażenie boczku na oleju to profanacja
Anonim (niezweryfikowany) 01/30/2024-09:45 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 02/02/2024-01:18 CET
Kriss, jeśli boczek nie ma zbyt wiele tłuszczu warto go dodać, ale oczywiście nie jest to konieczne i można smażyć parówki na suchej patelni.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Kuchnia amerykańska
  • Niski poziom cukru
  • Przystawka
  • Śniadanie
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Parówki zawijane w cieście francuskim

    Parówki zawijane w cieście francuskim

    27 min Łatwy
  • Parówki smażone z cebulą

    Parówki smażone z cebulą

    21 min Łatwy
  • Parówki w cieście naleśnikowym

    Parówki w cieście naleśnikowym

    53 min Łatwy
  • Parówki w cieście ziemniaczanym

    Parówki w cieście ziemniaczanym

    50 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu