Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Parówki to przysmak kojarzący się nam z dzieciństwem. Jak się okazuje, wcale nie muszą być jednak podawane w tradycyjny sposób. Polecamy wypróbować przepis na parówki po kanadyjsku. Do ich przygotowania potrzebujemy dodatków w postaci żółtego sera i boczku wędzonego, w które owiniemy nasze parówki, a następnie zapieczemy na patelni. Danie podkreślone kolorowym akcentem pomidora i sałaty doskonale sprawdzi się zarówno na śniadanie, jak i kolację.
Przygotowanie
22 min
Krok 1
5 min
Parówki ugotuj, a nastepnie przetnij wzdłuż zostawiając po ok. 2 cm z każdego brzegu.
Krok 2
5 min
W środek przeciętej parówki włóż plasterek sera, natomiast parówkę owiń plasterkiem boczku, zaczepiając go wykałaczką na nieprzeciętych końcach parówki.
Krok 3
10 min
Na patelni rozgrzej olej i smaż parówki ok. 10-15 min na małym ogniu. Pamiętaj by przekręcać parówki, tak żeby ser dobrze się roztopił, a boczek usmażył się z każdej strony.
Krok 4
1 min
W trakcie smażenia posyp parówki przyprawą ZIARENKA SMAKU, aby potrawa nabrała lepszego smaku.
Krok 5
1 min
Do dekoracji możesz użyć liścia sałaty i cząstek pomidorów (lub papryki). Możesz także podawać z keczupem i frytkami.
Krok 1
z
5
Parówki ugotuj, a nastepnie przetnij wzdłuż zostawiając po ok. 2 cm z każdego brzegu.
Krok 2
z
5
W środek przeciętej parówki włóż plasterek sera, natomiast parówkę owiń plasterkiem boczku, zaczepiając go wykałaczką na nieprzeciętych końcach parówki.
Krok 3
z
5
Na patelni rozgrzej olej i smaż parówki ok. 10-15 min na małym ogniu. Pamiętaj by przekręcać parówki, tak żeby ser dobrze się roztopił, a boczek usmażył się z każdej strony.
Krok 4
z
5
W trakcie smażenia posyp parówki przyprawą ZIARENKA SMAKU, aby potrawa nabrała lepszego smaku.
Krok 5
z
5
Do dekoracji możesz użyć liścia sałaty i cząstek pomidorów (lub papryki). Możesz także podawać z keczupem i frytkami.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0