
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Ciasteczka francuskie z różaną marmoladą

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
120 minKrok 2
10 minKrok 3
5 minKrok 4
3 minKrok 5
10 minKrok 6
18 minKrok 1 z 6
Ciasto wyjąc z lodówki, pozostawić w temperaturze pokojowej na 1-2 godziny.
Krok 2 z 6
Rozwinąć i na papierze pokroić w kwadraty. W każdym kwadracie na rogach od wewnątrz zrobić małe nacięcia.
Krok 3 z 6
Zewnętrzne rogi zawinąć do środka, docisnąć aby się skleiły.
Krok 4 z 6
Ułożyć na wyłożonej pergaminem blaszce.
Krok 5 z 6
Marmoladę wymieszać z konfiturą z płatków róży. Na środek włożyć łyżeczkę marmolady, ciasto posmarować roztrzepanym jajkiem, włożyć do nagrzanego piekarnika.
Krok 6 z 6
Piec około 15-18 minut w temperaturze 200 stopni.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0