Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ciasteczka z francuskiego gotowego ciasta to szybki sposób na smaczny poczęstunek do kawy.
Przygotowanie
166 min
Krok 1
120 min
Ciasto wyjąc z lodówki, pozostawić w temperaturze pokojowej na 1-2 godziny.
Krok 2
10 min
Rozwinąć i na papierze pokroić w kwadraty. W każdym kwadracie na rogach od wewnątrz zrobić małe nacięcia.
Krok 3
5 min
Zewnętrzne rogi zawinąć do środka, docisnąć aby się skleiły.
Krok 4
3 min
Ułożyć na wyłożonej pergaminem blaszce.
Krok 5
10 min
Marmoladę wymieszać z konfiturą z płatków róży. Na środek włożyć łyżeczkę marmolady, ciasto posmarować roztrzepanym jajkiem, włożyć do nagrzanego piekarnika.
Krok 6
18 min
Piec około 15-18 minut w temperaturze 200 stopni.
Krok 1
z
6
Ciasto wyjąc z lodówki, pozostawić w temperaturze pokojowej na 1-2 godziny.
Krok 2
z
6
Rozwinąć i na papierze pokroić w kwadraty. W każdym kwadracie na rogach od wewnątrz zrobić małe nacięcia.
Krok 3
z
6
Zewnętrzne rogi zawinąć do środka, docisnąć aby się skleiły.
Krok 4
z
6
Ułożyć na wyłożonej pergaminem blaszce.
Krok 5
z
6
Marmoladę wymieszać z konfiturą z płatków róży. Na środek włożyć łyżeczkę marmolady, ciasto posmarować roztrzepanym jajkiem, włożyć do nagrzanego piekarnika.
Krok 6
z
6
Piec około 15-18 minut w temperaturze 200 stopni.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0