Ciasteczka francuskie z różaną marmoladą
166min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
2.23 g
Węglowodany
15.15 g
Tłuszcze
9.22 g
Wartość energetyczna
151.61 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
166 min
Krok 1
120 min
Ciasto wyjąc z lodówki, pozostawić w temperaturze pokojowej na 1-2 godziny.
Krok 2
10 min
Rozwinąć i na papierze pokroić w kwadraty. W każdym kwadracie na rogach od wewnątrz zrobić małe nacięcia.
Krok 3
5 min
Zewnętrzne rogi zawinąć do środka, docisnąć aby się skleiły.
Krok 4
3 min
Ułożyć na wyłożonej pergaminem blaszce.
Krok 5
10 min
Marmoladę wymieszać z konfiturą z płatków róży. Na środek włożyć łyżeczkę marmolady, ciasto posmarować roztrzepanym jajkiem, włożyć do nagrzanego piekarnika.
Krok 6
18 min
Piec około 15-18 minut w temperaturze 200 stopni.
Ciasteczka z francuskiego gotowego ciasta to szybki sposób na smaczny poczęstunek do kawy.
Komentarze 0