Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ciasto wyjąc z lodówki, pozostawić w temperaturze pokojowej na 1-2 godziny.
Rozwinąć i na papierze pokroić w kwadraty. W każdym kwadracie na rogach od wewnątrz zrobić małe nacięcia.
Zewnętrzne rogi zawinąć do środka, docisnąć aby się skleiły.
Ułożyć na wyłożonej pergaminem blaszce.
Marmoladę wymieszać z konfiturą z płatków róży. Na środek włożyć łyżeczkę marmolady, ciasto posmarować roztrzepanym jajkiem, włożyć do nagrzanego piekarnika.
Piec około 15-18 minut w temperaturze 200 stopni.