Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ciasteczka francuskie z różaną marmoladą

0
166 min
Łatwy

Składniki

-
12 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

275 g
Ciasto Francuskie
5 dag
Marmolada pomarańczowa
1 łyżka
Konfitura z płatków róży
1 
Jajko

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
2.23 g
Węglowodany
15.15 g
Tłuszcze
9.22 g
Wartość energetyczna
151.61 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

166 min
Krok 1
120 min
Ciasto wyjąc z lodówki, pozostawić w temperaturze pokojowej na 1-2 godziny.
Krok 2
10 min
Rozwinąć i na papierze pokroić w kwadraty. W każdym kwadracie na rogach od wewnątrz zrobić małe nacięcia.
Krok 3
5 min
Zewnętrzne rogi zawinąć do środka, docisnąć aby się skleiły.
Krok 4
3 min
Ułożyć na wyłożonej pergaminem blaszce.
Krok 5
10 min
Marmoladę wymieszać z konfiturą z płatków róży. Na środek włożyć łyżeczkę marmolady, ciasto posmarować roztrzepanym jajkiem, włożyć do nagrzanego piekarnika.
Krok 6
18 min
Piec około 15-18 minut w temperaturze 200 stopni.
Ciasteczka francuskie z różaną marmoladą

Krok 1 z 6

Ciasto wyjąc z lodówki, pozostawić w temperaturze pokojowej na 1-2 godziny.

Ciasteczka francuskie z różaną marmoladą

Krok 2 z 6

Rozwinąć i na papierze pokroić w kwadraty. W każdym kwadracie na rogach od wewnątrz zrobić małe nacięcia.

Ciasteczka francuskie z różaną marmoladą

Krok 3 z 6

Zewnętrzne rogi zawinąć do środka, docisnąć aby się skleiły.

Ciasteczka francuskie z różaną marmoladą

Krok 4 z 6

Ułożyć na wyłożonej pergaminem blaszce.

Ciasteczka francuskie z różaną marmoladą

Krok 5 z 6

Marmoladę wymieszać z konfiturą z płatków róży. Na środek włożyć łyżeczkę marmolady, ciasto posmarować roztrzepanym jajkiem, włożyć do nagrzanego piekarnika.

Ciasteczka francuskie z różaną marmoladą

Krok 6 z 6

Piec około 15-18 minut w temperaturze 200 stopni.

Ciasteczka z francuskiego gotowego ciasta to szybki sposób na smaczny poczęstunek do kawy.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika