Faszerowane parówki
30min
Łatwy
6
Parówki z indyka
1
Cebula
1
Ogórki konserwowe
6 plastrów
Ser Żółty
6 plastrów
Szynka w plasterkach
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
.
Wartości odżywcze
Białko
24.11 g
Węglowodany
7.1 g
Tłuszcze
22.98 g
Wartość energetyczna
333.79 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
30 min
Krok 1
10 min
Parówki obrać z folii. Ser żółty, cebulę i ogórka posiekać w kostkę. Na rozgrzanej patelni zeszklić cebulkę.
Krok 2
10 min
Cebulę zeszkloną, ogórka i ser zmieszać ze sobą, delikatnie posolić i popieprzyć. Parówki rozciąć wzdłuż (nie do końca) i faszerować naszym farszem. Następnie każdą parówkę okręcić plastrem wędliny.
Krok 3
10 min
Tak przygotowane parówki stawić do piekarnika nagrzanego do 250 stopni na około 10 minut. Podawać ciepłe z ulubionym ketchupem.
Parówki faszerowane serem żółtym, ogórkiem i szynką to przysmak, który jest prosty w przygotowaniu, nie pochłania dużo czasu, a przy okazji jest bardzo smaczny. Składniki nie należą do najdroższych, dzięki czemu całość nie zniszczy naszego dziennego budżetu. Propozycja idealna na kolację lub śniadanie. Smacznego!
Komentarze 0