Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Parówki faszerowane serem żółtym, ogórkiem i szynką to przysmak, który jest prosty w przygotowaniu, nie pochłania dużo czasu, a przy okazji jest bardzo smaczny. Składniki nie należą do najdroższych, dzięki czemu całość nie zniszczy naszego dziennego budżetu. Propozycja idealna na kolację lub śniadanie. Smacznego!
Przygotowanie
30 min
Krok 1
10 min
Parówki obrać z folii. Ser żółty, cebulę i ogórka posiekać w kostkę. Na rozgrzanej patelni zeszklić cebulkę.
Krok 2
10 min
Cebulę zeszkloną, ogórka i ser zmieszać ze sobą, delikatnie posolić i popieprzyć. Parówki rozciąć wzdłuż (nie do końca) i faszerować naszym farszem. Następnie każdą parówkę okręcić plastrem wędliny.
Krok 3
10 min
Tak przygotowane parówki stawić do piekarnika nagrzanego do 250 stopni na około 10 minut. Podawać ciepłe z ulubionym ketchupem.
Krok 1
z
3
Parówki obrać z folii. Ser żółty, cebulę i ogórka posiekać w kostkę. Na rozgrzanej patelni zeszklić cebulkę.
Krok 2
z
3
Cebulę zeszkloną, ogórka i ser zmieszać ze sobą, delikatnie posolić i popieprzyć. Parówki rozciąć wzdłuż (nie do końca) i faszerować naszym farszem. Następnie każdą parówkę okręcić plastrem wędliny.
Krok 3
z
3
Tak przygotowane parówki stawić do piekarnika nagrzanego do 250 stopni na około 10 minut. Podawać ciepłe z ulubionym ketchupem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0