1

2

Przepisy

Sałatka z tuńczykiem i czerwoną fasolą

5/5 5 35 5 1

przygotowanie: 30 minut

porcje: 6 porcji

Sałatka z tuńczykiem i czerwoną fasolą to połączenie najlepszych smaków – delikatności czerwonej fasoli, słodkości papryki i charakterności tuńczyka. Do sałatki z tuńczykiem dodajemy także ugotowane na twardo jajka, a smak całości dopełniamy sosem przyrządzonym na bazie jogurtu, musztardy i Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Czy taka sałatka może nie smakować?

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Odcedzamy tuńczyka, czerwoną fasolę oraz kukurydzę z puszek. Gotujemy jaja na twardo.
  2. Cebulę, czerwoną paprykę, ogórki oraz jaja na twardo kroimy w kostkę.
  3. Łączymy ze sobą, dokładnie mieszając wszystkie produkty wcześniej przygotowane tj. tuńczyk, fasola, kukurydza, cebula, papryka, ogórki oraz jaja.
  4. Dodajemy majonez, jogurt oraz musztardę. A następnie przyprawiamy wg uznania solą, pieprzem oraz chili.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: