Sałatka z tuńczykiem i czerwoną fasolą

Oceń ten przepis!

4/5 4 63 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Porcje 6

4/5 4 63 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jaja gotujemy na twardo. Odcedzamy tuńczyka, czerwoną fasolę oraz kukurydzę z puszek.
  2. Cebulę, czerwoną paprykę, ogórki oraz jaja na twardo kroimy w kostkę.
  3. Łączymy ze sobą, dokładnie mieszając wszystkie produkty wcześniej przygotowane tj. tuńczyk, fasola, kukurydza, cebula, papryka, ogórki oraz jaja.
  4. Dodajemy majonez, jogurt oraz musztardę. A następnie przyprawiamy wg uznania solą, pieprzem oraz chili.

Opis przepisu:

Sałatka z tuńczykiem i czerwoną fasolą to połączenie najlepszych smaków – delikatności czerwonej fasoli, słodkości papryki i charakterności tuńczyka. Do sałatki z tuńczykiem dodajemy także ugotowane na twardo jajka, a smak całości dopełniamy sosem przyrządzonym na bazie jogurtu, musztardy i Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Czy taka sałatka może nie smakować?

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

  • Ilona
    Lux sałatka, nie dodawałam musztardy i jogurtu, tylko sam majonez i jest super-dodaje do moich ulubionych. Będzie często gościć na moim stole, tylko z podwójnej ilości składników, bo szybko się ją robi i szybko znika. Pycha!
  • Joanna Aleksandra
    Rewelacyjna sałatka. Wyrazista! Rozpływa się w ustach! Czuję, że na stałe dołączy do mojego repertuaru na przyjęciach rodzinnych. Dziękuję!!!
  • Piotr
    Zapomniałem dodać papryki, ale pomimo to wszyscy sie zajadali. Jak nie lubię tuńczyka, była pyszna.
  • Mariola
    Super przepis ,sałatka miód malina .Polecam??
  • andrzejkiejpust
    Wyjebista sałateczka. Siada jak złoto.

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?