Sałatka z tuńczykiem i czerwoną fasolą

Oceń ten przepis!

4/5 4 61 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Porcje 6

4/5 4 61 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jaja gotujemy na twardo. Odcedzamy tuńczyka, czerwoną fasolę oraz kukurydzę z puszek.
  2. Cebulę, czerwoną paprykę, ogórki oraz jaja na twardo kroimy w kostkę.
  3. Łączymy ze sobą, dokładnie mieszając wszystkie produkty wcześniej przygotowane tj. tuńczyk, fasola, kukurydza, cebula, papryka, ogórki oraz jaja.
  4. Dodajemy majonez, jogurt oraz musztardę. A następnie przyprawiamy wg uznania solą, pieprzem oraz chili.

Opis przepisu:

Sałatka z tuńczykiem i czerwoną fasolą to połączenie najlepszych smaków – delikatności czerwonej fasoli, słodkości papryki i charakterności tuńczyka. Do sałatki z tuńczykiem dodajemy także ugotowane na twardo jajka, a smak całości dopełniamy sosem przyrządzonym na bazie jogurtu, musztardy i Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Czy taka sałatka może nie smakować?

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?