Sałatka z porem i czerwoną fasolą to doskonały pomysł na przystawkę, dodatek do obiadu lub na kolację. Zrobisz ją w niezwykle prosty i szybki sposób. W dodatku wszystkie składniki potrzebne do jej zrobienia są dostępne niemal w każdym sklepie – wystarczy por, kukurydza konserwowa i czerwona fasola w puszcze, ogórki konserwowe, jajka, a do tego majonez, sól i pieprz, które zwykle mamy w domu. I to wszystko! Sprawdź nasz
przepis na sałatkę z porem i czerwoną fasolą i delektuj się jej pysznym smakiem już dziś.
Jak przygotować sałatkę z porem i czerwoną fasolą ? Zacznij od pora – obierz jedną sztukę i dokładnie umyj, a następnie pokrój w cienkie plasterki. Przełóż warzywo do miski i zalej osolonym wrzątkiem. Pozostaw na chwilę, po czym odcedź.
Ugotuj na twardo 5 jajek, obierz i pokrój w grubą kostkę. Podobnie pokrój 4 ogórki konserwowe. Puszkę kukurydzy oraz pół puszki czerwonej fasoli odcedź z zalewy.
Wszystkie przygotowane składniki wymieszaj w dużej misce. Dodaj 4 łyżki majonezu dekoracyjnego WINIARY, wymieszaj ponownie i dopraw solą oraz pieprzem.
Sałatka z porem i czerwoną fasolą gotowa! Jednak jeśli chcesz, by jej smak był najlepszy, pozwól jej poleżeć w lodówce przez pewien czas, aby wszystkie smaki mogły się „przegryźć”.
Komentarze 0