Sałatka z porem i czerwoną fasolą
30min
Łatwy
1
Por
1 puszka
Kukurydza
0.5 puszka
Fasola czerwona
4
Ogórki konserwowe
5
Jajko
4 łyżek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz
.
Wartości odżywcze
Białko
9.39 g
Węglowodany
17.38 g
Tłuszcze
18.56 g
Wartość energetyczna
262.66 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
30 min
Krok 1
10 min
Pora dokładnie obieramy i myjemy. Kroimy pora w cienkie plasterki. Chwilę zaparzamy warzywo w osolonym wrzątku. Odcedzamy.
Krok 2
15 min
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w grubszą kostkę. Ogórki także kroimy w grubszą kostkę. Kukurydzę i fasolę odcedzamy z zalewy.
Krok 3
5 min
Wszystkie przygotowane składniki przekładamy do miski. Dodajemy majonez i mieszamy. Na końcu całość doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Sałatka z porem i czerwoną fasolą to doskonały pomysł na przystawkę, dodatek do obiadu lub na kolację. Zrobisz ją w niezwykle prosty i szybki sposób. W dodatku wszystkie składniki potrzebne do jej zrobienia są dostępne niemal w każdym sklepie – wystarczy por, kukurydza konserwowa i czerwona fasola w puszcze, ogórki konserwowe, jajka, a do tego majonez, sól i pieprz, które zwykle mamy w domu. I to wszystko! Sprawdź nasz przepis na sałatkę z porem i czerwoną fasolą i delektuj się jej pysznym smakiem już dziś.
Jak przygotować sałatkę z porem i czerwoną fasolą ? Zacznij od pora – obierz jedną sztukę i dokładnie umyj, a następnie pokrój w cienkie plasterki. Przełóż warzywo do miski i zalej osolonym wrzątkiem. Pozostaw na chwilę, po czym odcedź.
Ugotuj na twardo 5 jajek, obierz i pokrój w grubą kostkę. Podobnie pokrój 4 ogórki konserwowe. Puszkę kukurydzy oraz pół puszki czerwonej fasoli odcedź z zalewy.
Wszystkie przygotowane składniki wymieszaj w dużej misce. Dodaj 4 łyżki majonezu dekoracyjnego WINIARY, wymieszaj ponownie i dopraw solą oraz pieprzem. Sałatka z porem i czerwoną fasolą gotowa! Jednak jeśli chcesz, by jej smak był najlepszy, pozwól jej poleżeć w lodówce przez pewien czas, aby wszystkie smaki mogły się „przegryźć”.
Jak przygotować sałatkę z porem i czerwoną fasolą ? Zacznij od pora – obierz jedną sztukę i dokładnie umyj, a następnie pokrój w cienkie plasterki. Przełóż warzywo do miski i zalej osolonym wrzątkiem. Pozostaw na chwilę, po czym odcedź.
Ugotuj na twardo 5 jajek, obierz i pokrój w grubą kostkę. Podobnie pokrój 4 ogórki konserwowe. Puszkę kukurydzy oraz pół puszki czerwonej fasoli odcedź z zalewy.
Wszystkie przygotowane składniki wymieszaj w dużej misce. Dodaj 4 łyżki majonezu dekoracyjnego WINIARY, wymieszaj ponownie i dopraw solą oraz pieprzem. Sałatka z porem i czerwoną fasolą gotowa! Jednak jeśli chcesz, by jej smak był najlepszy, pozwól jej poleżeć w lodówce przez pewien czas, aby wszystkie smaki mogły się „przegryźć”.
Komentarze 0