Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sałatka z porem i czerwoną fasolą

0
30 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Por
1 puszka
Kukurydza
0.5 puszka
Fasola czerwona
4 
Ogórki konserwowe
5 
Jajko
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
262.66 kcal
Białko
9.39 g
Tłuszcze
18.56 g
Węglowodany
17.38 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

30 min
Krok 1
10 min
Pora dokładnie obieramy i myjemy. Kroimy pora w cienkie plasterki. Chwilę zaparzamy warzywo w osolonym wrzątku. Odcedzamy.
Krok 2
15 min
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w grubszą kostkę. Ogórki także kroimy w grubszą kostkę. Kukurydzę i fasolę odcedzamy z zalewy.
Krok 3
5 min
Wszystkie przygotowane składniki przekładamy do miski. Dodajemy majonez i mieszamy. Na końcu całość doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Sałatka z porem i czerwoną fasolą

Krok 1 z 3

Pora dokładnie obieramy i myjemy. Kroimy pora w cienkie plasterki. Chwilę zaparzamy warzywo w osolonym wrzątku. Odcedzamy.

Sałatka z porem i czerwoną fasolą

Krok 2 z 3

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w grubszą kostkę. Ogórki także kroimy w grubszą kostkę. Kukurydzę i fasolę odcedzamy z zalewy.

Sałatka z porem i czerwoną fasolą

Krok 3 z 3

Wszystkie przygotowane składniki przekładamy do miski. Dodajemy majonez i mieszamy. Na końcu całość doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

Sałatka z porem i czerwoną fasolą to doskonały pomysł na przystawkę, dodatek do obiadu lub na kolację. Zrobisz ją w niezwykle prosty i szybki sposób. W dodatku wszystkie składniki potrzebne do jej zrobienia są dostępne niemal w każdym sklepie – wystarczy por, kukurydza konserwowa i czerwona fasola w puszcze, ogórki konserwowe, jajka, a do tego majonez, sól i pieprz, które zwykle mamy w domu. I to wszystko! Sprawdź nasz przepis na sałatkę z porem i czerwoną fasolą i delektuj się jej pysznym smakiem już dziś.

Jak przygotować sałatkę z porem i czerwoną fasolą ? Zacznij od pora – obierz jedną sztukę i dokładnie umyj, a następnie pokrój w cienkie plasterki. Przełóż warzywo do miski i zalej osolonym wrzątkiem. Pozostaw na chwilę, po czym odcedź.

Ugotuj na twardo 5 jajek, obierz i pokrój w grubą kostkę. Podobnie pokrój 4 ogórki konserwowe. Puszkę kukurydzy oraz pół puszki czerwonej fasoli odcedź z zalewy.

Wszystkie przygotowane składniki wymieszaj w dużej misce. Dodaj 4 łyżki majonezu dekoracyjnego WINIARY, wymieszaj ponownie i dopraw solą oraz pieprzem. Sałatka z porem i czerwoną fasolą gotowa! Jednak jeśli chcesz, by jej smak był najlepszy, pozwól jej poleżeć w lodówce przez pewien czas, aby wszystkie smaki mogły się „przegryźć”.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika