
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Sałatka gyros z makaronem

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
15 minKrok 2
13 minKrok 3
3 minKrok 4
2 minKrok 5
5 minKrok 6
2 minKrok 7
5 minKrok 1 z 7
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy, przepłukujemy zimną wodą - możemy pokroić na mniejsze kawałki.
Krok 2 z 7
Kurczaka kroimy w kostkę, przekładamy na patelnie i przyprawiamy. Smażymy na złoty kolor.
Krok 3 z 7
Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę.
Krok 4 z 7
Ogórki kroimy w kosteczkę.
Krok 5 z 7
W szklanej misce układamy warstwami - gorącego kurczaka, pokrojoną cebulę. Następnie całość polewamy ketchupem, i jeszcze raz nakładamy warstwami - ogórki, ugotowany makaron oraz opłukaną fasolę czerwoną.
Krok 6 z 7
Taką warstwę smarujemy Majonezem, delikatnie polewamy ketchupem i nakładamy pokrojoną w paseczki czerwoną paprykę. Całość posypujemy konserwową kukurydzą.
Krok 7 z 7
Taką warstwę smarujemy Majonezem, delikatnie polewamy ketchupem i nakładamy pokrojoną w paseczki czerwoną paprykę. Całość posypujemy konserwową kukurydzą.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0