Karkówka z grilla w sosie chili z ananasem

Oceń ten przepis!

5/5 5 8 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 12 godz. 25 min.

  • Porcje 8

5/5 5 8 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ananasy odsącz z syropu. Syrop przelej do garnka i podgrzewając na wolnym ogniu zredukuj o połowę.
  2. Z oleju, ostudzonego soku, papryki, pieprzu i łyżki Sosu Chili przygotuj marynatę.
  3. Zamarynowane mięso umieść w lodówce na minimum godzinę (najlepiej na całą noc).
  4. Karkówkę oprósz solą i grilluj na lekko rozgrzanym grillu, co jakiś czas obracając kawałki mięsa.
  5. Kiedy mięso będzie gotowe, ułóż na grillu plastry ananasa i grilluj po 2 minuty z każdej strony.
  6. Karkówkę podawaj z plastrem ananasa i Sosem chili.

Opis przepisu:

Podwójne uderzenie chili! Do karkówki z grilla w sosie chili z ananasem Sos chili WINIARY używamy do marynaty oraz podamy go do potrawy. Ostry smak marynaty łagodzi dodatek soku z ananasów, a upieczone porcje mięsa prezentują się wyjątkowo apetycznie, podane z dodatkiem plastrów grillowanego ananasa i pysznego sosu. Do pochrupania – świeża bagietka oraz słodka lodowa sałata bez dodatków.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?