Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Naleśniki po bolońsku

Naleśniki po bolońsku
  • Naleśniki po bolońsku
  • Naleśniki po bolońsku
  • Naleśniki po bolońsku
  • Dodaj mięso i smaż jeszcze przez około 15 minut, następnie dodaj paprykę, liść laurowy, a po 5 minutach pomidory.
  • Każdy naleśnik posmaruj przygotowanym farszem, zwiń w rulon.
  • Naleśniki po bolońsku
  • Naleśniki po bolońsku
  • Naleśniki po bolońsku
  • Dodaj mięso i smaż jeszcze przez około 15 minut, następnie dodaj paprykę, liść laurowy, a po 5 minutach pomidory.
  • Każdy naleśnik posmaruj przygotowanym farszem, zwiń w rulon.
  • czas Łączny czas: 30 min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: 523 kcal / 1 porcję

Zamiast tradycyjnego spaghetti – przepyszne, domowe naleśniki po bolońsku, z nadzieniem z mielonego mięsa, zielonej papryki i pomidorów. Nafaszerowane naleśniki zwijamy w rulony i podajemy gorące, z WINIARY POMYSŁ NA... spaghetti po bolońsku, posypane tartym parmezanem. Kto lubi, może tak przygotowane naleśniki zapiec krótko w piekarniku, do rozpuszczenia się sera. Przed podaniem dekorujemy listkiem bazylii.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Zacznij od przygotowania farszu.
  2. Cebulę i czosnek obierz, drobno posiekaj, zeszklij na patelni na rozgrzanej oliwie.
  3. Dodaj mięso i smaż jeszcze przez około 15 minut, następnie dodaj paprykę, liść laurowy, a po 5 minutach pomidory.
  4. Duś całość do odparowania sosu.
  5. Dopraw solą, pieprzem i papryką.
  6. Teraz czas na ciasto naleśnikowe.
  7. Z jajek, mąki, soli, wody i oliwy przygotuj ciasto.
  8. Pozostaw na 0,5 godz.
  9. Następnie na patelni na rozgrzanym oleju usmaż 8 naleśników.
  10. Każdy naleśnik posmaruj przygotowanym farszem, zwiń w rulon.
  11. POMYSŁ NA rozpuść w 250 ml wody i zagotuj.
  12. Naleśniki podawaj zaraz po przygotowaniu polane POMYSŁEM NA i posypane parmezanem.
Kalorie: 523 kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

  • olej (2 łyżki)
  • farsz:
  • WINIARY POMYSŁ NA… spaghetti po bolońsku (1 opakowanie)
  • cebula (1 sztuka)
  • czosnek (1 ząbek)
  • oliwa (2 łyżki)
  • mięso mielone (250 g)
  • papryka zielona mała pokrojona w kostkę (1 sztuka)
  • pomidory w zalewie (0,5 puszki)
  • liść laurowy, pieprz, papryka (do smaku)
  • ser parmezan tarty (1 łyżka)
  • ciasto naleśnikowe:
  • jajko (3 sztuki)
  • mąka pszenna (120 g)
  • sól (1 szczypta)
  • woda (200 ml)
  • oliwa z oliwek (2 łyżki)
Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 24 marca 2014
    smacznaB

    uwielbiam naleśniki z mięsnymi farszami, tego jeszcze nie robiłam , jest bardzo fajny

    +0
  • 5 lutego 2014
    AleAla

    kocham mięso mielone i kocham naleśniki, wiec nalesniki z miesem mielonym, to moj duet idealny. Musze sprobowac ten przepis~!

    +0
  • 4 lutego 2014
    wiklinowykret

    rewelacyjne są też naleśniki z farszem jak do pierogów ruskich!

    +0
  • 19 grudnia 2013
    Izka192

    Super naleśniki

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Naleśniki po bolońsku
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Naleśniki po bolońsku

Wydrukuj przepis

Naleśniki po bolońsku

Zgłoś przepis do moderacji