Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Naleśniki po bolońsku

Naleśniki po bolońsku
  • Naleśniki po bolońsku
  • Naleśniki po bolońsku
  • Naleśniki po bolońsku
  • Naleśniki po bolońsku
  • Naleśniki po bolońsku
  • Naleśniki po bolońsku
  • czas Łączny czas: 30 min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: 523 kcal / 1 porcję

Zamiast tradycyjnego spaghetti – przepyszne, domowe naleśniki po bolońsku, z nadzieniem z mielonego mięsa, zielonej papryki i pomidorów. Nafaszerowane naleśniki zwijamy w rulony i podajemy gorące, z WINIARY POMYSŁ NA... spaghetti po bolońsku, posypane tartym parmezanem. Kto lubi, może tak przygotowane naleśniki zapiec krótko w piekarniku, do rozpuszczenia się sera. Przed podaniem dekorujemy listkiem bazylii.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Zacznij od przygotowania farszu.
  2. Cebulę i czosnek obierz, drobno posiekaj, zeszklij na patelni na rozgrzanej oliwie.
  3. Dodaj mięso i smaż jeszcze przez około 15 minut, następnie dodaj paprykę, liść laurowy, a po 5 minutach pomidory.
  4. Duś całość do odparowania sosu.
  5. Dopraw solą, pieprzem i papryką.
  6. Teraz czas na ciasto naleśnikowe.
  7. Z jajek, mąki, soli, wody i oliwy przygotuj ciasto.
  8. Pozostaw na 0,5 godz.
  9. Następnie na patelni na rozgrzanym oleju usmaż 8 naleśników.
  10. Każdy naleśnik posmaruj przygotowanym farszem, zwiń w rulon.
  11. POMYSŁ NA rozpuść w 250 ml wody i zagotuj.
  12. Naleśniki podawaj zaraz po przygotowaniu polane POMYSŁEM NA i posypane parmezanem.
Kalorie: 2092 kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 24 marca 2014
    smacznaB

    uwielbiam naleśniki z mięsnymi farszami, tego jeszcze nie robiłam , jest bardzo fajny

    +0
  • 5 lutego 2014
    AleAla

    kocham mięso mielone i kocham naleśniki, wiec nalesniki z miesem mielonym, to moj duet idealny. Musze sprobowac ten przepis~!

    -1
  • 4 lutego 2014
    wiklinowykret

    rewelacyjne są też naleśniki z farszem jak do pierogów ruskich!

    -1
  • 19 grudnia 2013
    Izka192

    Super naleśniki

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Naleśniki po bolońsku

Wydrukuj przepis

Naleśniki po bolońsku

Zgłoś przepis do moderacji