Naleśniki po bolońsku

Oceń ten przepis!

5/5 5 27 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 40 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 4

5/5 5 27 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

farsz:

ciasto naleśnikowe:

Przygotowanie:

  1. FARSZ: Cebulę i czosnek obierz, drobno posiekaj, zeszklij na patelni na rozgrzanej oliwie. Następnie dodaj paprykę i podsmaż jeszcze kilka minut.
  2. Dodaj mięso i smaż jeszcze przez około 15 minut, a po paru minutach 125 ml wody i WINIARY POMYSŁ NA… spaghetti po bolońsku.
  3. Duś całość do odparowania nadmiaru wody.
  4. CIASTO NALEŚNIKOWE: Z jajek, mąki, soli, wody i oliwy przygotuj ciasto. Odstaw na pół godziny.
  5. Następnie na patelni na rozgrzanym oleju usmaż 8 naleśników.
  6. Każdy naleśnik posmaruj przygotowanym farszem, zwiń w rulon.
  7. Piekarnik rozgrzej do 180*C. Ułóż naleśniki w blaszce lub w naczyniu do zapiekania, posmaruj przecierem pomidorowym i włóż do piekarnika na ok. 10 minut. Następnie posyp serem i zapiekaj jeszcze przez 5 minut aż ser będzie złocisty i ładnie zapieczony.

Opis przepisu:

Zamiast tradycyjnego spaghetti – przepyszne, domowe naleśniki po bolońsku, z nadzieniem z mielonego mięsa, zielonej papryki i pomidorów. Nafaszerowane naleśniki zwijamy w rulony i podajemy gorące, z WINIARY POMYSŁ NA... spaghetti po bolońsku, posypane tartym parmezanem. Kto lubi, może tak przygotowane naleśniki zapiec krótko w piekarniku, do rozpuszczenia się sera. Przed podaniem dekorujemy listkiem bazylii.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?