Naleśniki piwne
82min
Łatwy
1 opakowanie
Sos Boloński Italia WINIARY
1 trochę
Przyprawa w płynie MAGGI
6 płaskich łyżek
Mąka pszenna
2
Jajko
1 szklanka
Piwo
1 trochę
Estragon
1 trochę
Majeranek
1 Płaska łyżka
Pietruszka
1 szczypta
Sól
3 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
1
Cebula
1
Papryka czerwona
200 g
Mięso drobiowe mielone
3 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
13.13 g
Węglowodany
8.01 g
Tłuszcze
18.72 g
Wartość energetyczna
265.55 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
82 min
Krok 1
3 min
Wymieszaj dokładnie mąkę, jajka, piwo, zioła i pietruszkę. Dodaj szczyptę soli.
Krok 2
30 min
Odstaw ciasto na 30 minut.
Krok 3
15 min
Na oleju usmaż 8 cienkich naleśników.
Krok 4
10 min
Czas na farsz – obierz cebulę i posiekaj ją drobno. Paprykę i mięso pokrój w paski.
Krok 5
10 min
Cebulę zeszklij na oleju, dodaj paprykę i mięso i duś razem przez około 10 minut.
Krok 6
1 min
Następnie całość dopraw Przyprawą w płynie, solą i pieprzem.
Krok 7
5 min
Na naleśniki nałóż porcję farszu i złóż w kopertę.
Krok 8
2 min
Zawartość torebki z sosem rozmieszaj w 300 ml zimnej wody.
Krok 9
5 min
Gotuj sos na małym ogniu przez 5 minut, ciągle mieszając.
Krok 10
1 min
Sos podawaj do naleśników.
Naleśniki wcale nie muszą być standardowe :) proponujemy wyjątkowe wydanie, z dodatkiem piwa, mielonego mięsa drobiowego, czerwonej papryki oraz aromatycznych ziół. A dla dopełnienia, naleśniki podaj z Sosem bolońskim WINIARY.
Komentarze 0