Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Naleśniki piwne

0
82 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Sos Boloński Italia WINIARY
1 trochę
Przyprawa w płynie MAGGI
6 płaskich łyżek
Mąka pszenna
2 
Jajko
1 szklanka
Piwo
1 trochę
Estragon
1 trochę
Majeranek
1 Płaska łyżka
Pietruszka
1 szczypta
Sól
3 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
1 
Cebula
1 
Papryka czerwona
200 g
Mięso drobiowe mielone
3 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
8.01 g
Białko
13.13 g
Tłuszcze
18.72 g
Wartość energetyczna
265.55 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

82 min
Krok 1
3 min
Wymieszaj dokładnie mąkę, jajka, piwo, zioła i pietruszkę. Dodaj szczyptę soli.
Krok 2
30 min
Odstaw ciasto na 30 minut.
Krok 3
15 min
Na oleju usmaż 8 cienkich naleśników.
Krok 4
10 min
Czas na farsz – obierz cebulę i posiekaj ją drobno. Paprykę i mięso pokrój w paski.
Krok 5
10 min
Cebulę zeszklij na oleju, dodaj paprykę i mięso i duś razem przez około 10 minut.
Krok 6
1 min
Następnie całość dopraw Przyprawą w płynie, solą i pieprzem.
Krok 7
5 min
Na naleśniki nałóż porcję farszu i złóż w kopertę.
Krok 8
2 min
Zawartość torebki z sosem rozmieszaj w 300 ml zimnej wody.
Krok 9
5 min
Gotuj sos na małym ogniu przez 5 minut, ciągle mieszając.
Krok 10
1 min
Sos podawaj do naleśników.
Naleśniki piwne

Krok 1 z 10

Wymieszaj dokładnie mąkę, jajka, piwo, zioła i pietruszkę. Dodaj szczyptę soli.

Naleśniki piwne

Krok 2 z 10

Odstaw ciasto na 30 minut.

Naleśniki piwne

Krok 3 z 10

Na oleju usmaż 8 cienkich naleśników.

Naleśniki piwne

Krok 4 z 10

Czas na farsz – obierz cebulę i posiekaj ją drobno. Paprykę i mięso pokrój w paski.

Naleśniki piwne

Krok 5 z 10

Cebulę zeszklij na oleju, dodaj paprykę i mięso i duś razem przez około 10 minut.

Naleśniki piwne

Krok 6 z 10

Następnie całość dopraw Przyprawą w płynie, solą i pieprzem.

Naleśniki piwne

Krok 7 z 10

Na naleśniki nałóż porcję farszu i złóż w kopertę.

Naleśniki piwne

Krok 8 z 10

Zawartość torebki z sosem rozmieszaj w 300 ml zimnej wody.

Naleśniki piwne

Krok 9 z 10

Gotuj sos na małym ogniu przez 5 minut, ciągle mieszając.

Naleśniki piwne

Krok 10 z 10

Sos podawaj do naleśników.

Naleśniki wcale nie muszą być standardowe :) proponujemy wyjątkowe wydanie, z dodatkiem piwa, mielonego mięsa drobiowego, czerwonej papryki oraz aromatycznych ziół. A dla dopełnienia, naleśniki podaj z Sosem bolońskim WINIARY.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika