1

2

Przepisy

Spaghetti Carbonara

4/5 4 17 5 1

przygotowanie: 30 minut

porcje: 4 porcje

500 calories kalorie: 500 kcal / porcja

Tę jedną z najsłynniejszych włoskich potraw szybko i łatwo przygotujemy z doskonałym Sosem Cztery Sery Italia. Zgodnie zasadami najpierw gotujemy makaron, a potem zabieramy się za przygotowanie serowego sosu na śmietance z dodatkiem chrupkiego boczku. Sos mieszamy z makaronem i od razu podajemy. Danie można udekorować natką pietruszki lub gałązką świeżych ziół.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Makaron ugotuj w posolonej wodzie wg czasu podanego na opakowaniu.
  2. Boczek pokrój w kostkę i wysmaż na rumiano.
  3. Sos połącz z 200 ml wody i śmietanką, dodaj boczek, zagotuj mieszając. Gotuj 1 minutę.
  4. Możesz połączyć z Sosem Cztery Sery albo Sosem Italia Carbonara - wg upodobania.
  5. Gorący makaron połącz z sosem.
  6. Podaj zaraz po przygotowaniu.

1 wskazówka do przepisu

  • Jaro23e2
    Witam, To nie jest przepis na Carbinara. Prawdziwy przepis to jest następujący. Gitujemy spagetthi po czym jak już jest aldente to odlewamy czekamy 10 minut, poczym dodajemy i mieszamy z makaronem. Dodajemy usmazony boczek i parmezanem sypiemy to jest jedyny przepis Pozdrawiam

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: