Spaghetti Carbonara

4/5 4 20 5 1
4/5 4 20 5 1
  • Przygotowanie: 30 min.

  • Oczekiwanie: 15 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Makaron ugotuj w posolonej wodzie wg czasu podanego na opakowaniu.
  2. Boczek pokrój w kostkę i wysmaż na rumiano.
  3. Sos połącz z 200 ml wody i śmietanką, dodaj boczek, zagotuj mieszając. Gotuj 1 minutę.
  4. Możesz połączyć z Sosem Cztery Sery albo Sosem Italia Carbonara - wg upodobania.
  5. Gorący makaron połącz z sosem. Podaj zaraz po przygotowaniu.

Opis przepisu:

Tę jedną z najsłynniejszych włoskich potraw szybko i łatwo przygotujemy z doskonałym Sosem Cztery Sery Italia. Zgodnie zasadami najpierw gotujemy makaron, a potem zabieramy się za przygotowanie serowego sosu na śmietance z dodatkiem chrupkiego boczku. Sos mieszamy z makaronem i od razu podajemy. Danie można udekorować natką pietruszki lub gałązką świeżych ziół.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?