1

2

Przepisy

Lasagne ze szpinakiem w sosie beszamelowym

4/5 4 5 5 1

przygotowanie: 60 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 6 porcji

Przygotowanie:

Szpinak podsmażamy na patelni, do czasu aż odparuje woda. Następnie dodajemy pokrojony ser feta i wciskamy 4 ząbki czosnku, oraz doprawiamy solą i pieprzem wg uznania. W garnuszku mieszamy, 200 ml wody, 300 ml mleka i sos beszamelowy Winiary, oraz stawiamy na ogniu do zagotowania. Makaron podgotowujemy po 2-3 listki na drugiej patelni po 5 min. Układamy warstwami makaron, szpinak, sos beszamelowy, ser. Robimy ok. 3-4 warstwy i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 ''C na ok. 30 min. Danie palce lizać

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: