Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

SZPINAK NA CIEPŁO

0
50 min
Łatwy

Składniki

-
3 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Szpinak Mrożony
1 
Jajko
4 ząbków
Czosnek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz
1 szklanka
Śmietana 12%
1 
Cebula
20 g
Mąka pszenna pełnoziarnista
1 łyżka
Masło
1 Płaska łyżka
Sok z cytryny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
234.74 kcal
Węglowodany
13.01 g
Białko
5.46 g
Tłuszcze
18.59 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

50 min
Krok 1
30 min
Cebulkę obieramy, siekamy i podsmażamy na maśle. Nastepnie wrzucamy szpinak i dusimy w garnku aż szpinak się rozpuści, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i Ziarenkami Smaku WINIARY.
Krok 2
7 min
Mąkę mieszamy ze śmietaną, dodajemy jajko oraz zmiażdżone ząbki czosnku.
Krok 3
8 min
Dobrze mieszamy i dodajemy do szpinaku. Dusimy jeszcze chwilkę aż szpinak zgęstnieje.
Krok 4
5 min
Na koniec wyciskamy sok z cytryny i dodajemy doprawiając do smaku.
SZPINAK NA CIEPŁO

Krok 1 z 4

Cebulkę obieramy, siekamy i podsmażamy na maśle. Nastepnie wrzucamy szpinak i dusimy w garnku aż szpinak się rozpuści, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i Ziarenkami Smaku WINIARY.

SZPINAK NA CIEPŁO

Krok 2 z 4

Mąkę mieszamy ze śmietaną, dodajemy jajko oraz zmiażdżone ząbki czosnku.

SZPINAK NA CIEPŁO

Krok 3 z 4

Dobrze mieszamy i dodajemy do szpinaku. Dusimy jeszcze chwilkę aż szpinak zgęstnieje.

SZPINAK NA CIEPŁO

Krok 4 z 4

Na koniec wyciskamy sok z cytryny i dodajemy doprawiając do smaku.

Szpinak na ciepło to sposób na ekspresowy posiłek na każdą okazję. Szpinak dobrze czuje się w zestawieniu z czosnkiem, sokiem z cytryny i masłem, dlatego nie zabrakło tych składników w przepisie. Szpinak na ciepło możesz podawać na przykład z makaronem i żółtym serem. Sprawdzi się także w formie przystawki ozdobionej listkami świeżej bazylii.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika