Kurczak curry z fasolką

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 4

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zawartość saszetki POMYSŁ NA... rozprowadź w 300 ml wody.
  2. Piersi kurczaka pokrój w kostkę.
  3. Cebulę obierz i pokrój w piórka.
  4. Obierz marchewkę i pokrój ją w paseczki.
  5. Oczyść fasolkę szparagową i pokrój ją w 2 cm kawałki, a następnie obgotuj w posolonej wodzie przez 5 minut.
  6. Ugotowaną fasolkę odsącz.
  7. Na oleju podsmażaj mięso przez około 5 minut.
  8. Dodaj warzywa i duś kolejne 5 minut.
  9. Dolej przygotowany POMYSŁ NA.., zagotuj całość, a następnie dodaj pokruszony makaron i gotuj do momentu wchłonięcia płynu przez makaron.
  10. Podawaj zaraz po przygotowaniu z surówką z kapusty kiszonej z dodatkiem jabłka.

Opis przepisu:

Pokrojona w kostke pierś z kurczaka z fasolką szparagową i marchewką, a to wszystko przygotowane w Produkcie WINIARY POMYSŁ NA... MAKARONOWA PATELNIA z kurczakiem curry z warzywami. Najlepiej smakuje z surówką z kiszonej kapusty, ale możesz również podawać z pomidorami i cebulką lub ogórkami w śmietanie.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?