Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ryba z brzoskwiniami

(1)
3 godz 45 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest basia66
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  kg
Filet z pangi
2 
Cebula
1 
Papryka
1  puszka
Brzoskwinie
1  szklanka
Sok brzoskwiniowy
1 
Ketchup

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
23.87 g
Węglowodany
13.01 g
Tłuszcze
1.9 g
Wartość energetyczna
180.47 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

225 min
Krok 1
5 min
Ryba należny obtoczyć w jajku i bułce.
Krok 2
10 min
Następnie usmażyć na patelni.
Krok 3
5 min
Cebule pokroić w piórka i podsmażamy na oleju.
Krok 4
10 min
Następnie dodać paprykę pokrojoną w paski. Dodajemy i smażymy razem z cebulą.
Krok 5
5 min
Całość zalewamy sokiem z brzoskwiń i dodajemy brzoskwinie.
Krok 6
10 min
Gotujemy przez chwile i dodajemy ketchup.
Krok 7
180 min
Rybę zalewamy zimną zalewą i wstawiamy do lodówki na około 3 godziny.
Ryba z brzoskwiniami

Krok 1 z 7

Ryba należny obtoczyć w jajku i bułce.

Ryba z brzoskwiniami

Krok 2 z 7

Następnie usmażyć na patelni.

Ryba z brzoskwiniami

Krok 3 z 7

Cebule pokroić w piórka i podsmażamy na oleju.

Ryba z brzoskwiniami

Krok 4 z 7

Następnie dodać paprykę pokrojoną w paski. Dodajemy i smażymy razem z cebulą.

Ryba z brzoskwiniami

Krok 5 z 7

Całość zalewamy sokiem z brzoskwiń i dodajemy brzoskwinie.

Ryba z brzoskwiniami

Krok 6 z 7

Gotujemy przez chwile i dodajemy ketchup.

Ryba z brzoskwiniami

Krok 7 z 7

Rybę zalewamy zimną zalewą i wstawiamy do lodówki na około 3 godziny.

Zaskakująco pyszne połączenie delikatnej ryby ze słodkimi brzoskwiniami. Przepis jest niezwykły a do tego łatwy w wykonaniu. Rybę obtocz w jajku i bułce, a następnie podsmaż na rozgrzanym tłuszczu. Na patelnie dodaj cebulkę oraz paprykę, wlej syrop z puszki, brzoskwinie i ketchup, całość chwilkę gotuj. Gdy potrawa już wystygnie, wstaw do lodówki i podawaj schłodzoną. Delektuj się wspaniałym połączeniem ryby z brzoskwiniami.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Ogólna ocena

4.0 z 5
4
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
00
11
00
00
00
Average: 4 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) sob., 03/06/2021 - 16:48 CET
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha