Ryba z brzoskwiniami
225min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
23.87 g
Węglowodany
13.01 g
Tłuszcze
1.9 g
Wartość energetyczna
180.47 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
225 min
Krok 1
5 min
Ryba należny obtoczyć w jajku i bułce.
Krok 2
10 min
Następnie usmażyć na patelni.
Krok 3
5 min
Cebule pokroić w piórka i podsmażamy na oleju.
Krok 4
10 min
Następnie dodać paprykę pokrojoną w paski. Dodajemy i smażymy razem z cebulą.
Krok 5
5 min
Całość zalewamy sokiem z brzoskwiń i dodajemy brzoskwinie.
Krok 6
10 min
Gotujemy przez chwile i dodajemy ketchup.
Krok 7
180 min
Rybę zalewamy zimną zalewą i wstawiamy do lodówki na około 3 godziny.
Zaskakująco pyszne połączenie delikatnej ryby ze słodkimi brzoskwiniami. Przepis jest niezwykły a do tego łatwy w wykonaniu. Rybę obtocz w jajku i bułce, a następnie podsmaż na rozgrzanym tłuszczu. Na patelnie dodaj cebulkę oraz paprykę, wlej syrop z puszki, brzoskwinie i ketchup, całość chwilkę gotuj. Gdy potrawa już wystygnie, wstaw do lodówki i podawaj schłodzoną. Delektuj się wspaniałym połączeniem ryby z brzoskwiniami.
Komentarze 0