Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Ryba z brzoskwiniami

Ryba z brzoskwiniami

(1)
3 godz 45 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest basia66

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kg
Filet z pangi
2 
Cebula
1 
Papryka
1  puszka
Brzoskwinie
1  szklanka
Sok brzoskwiniowy
1 
Ketchup
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
23.87 g
Węglowodany
13.01 g
Tłuszcze
1.9 g
Wartość energetyczna
180.47 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Zaskakująco pyszne połączenie delikatnej ryby ze słodkimi brzoskwiniami. Przepis jest niezwykły a do tego łatwy w wykonaniu. Rybę obtocz w jajku i bułce, a następnie podsmaż na rozgrzanym tłuszczu. Na patelnie dodaj cebulkę oraz paprykę, wlej syrop z puszki, brzoskwinie i ketchup, całość chwilkę gotuj. Gdy potrawa już wystygnie, wstaw do lodówki i podawaj schłodzoną. Delektuj się wspaniałym połączeniem ryby z brzoskwiniami.

Przygotowanie

225 min
  • Krok 1

    5 min
    Ryba należny obtoczyć w jajku i bułce.
  • Krok 2

    10 min
    Następnie usmażyć na patelni.
  • Krok 3

    5 min
    Cebule pokroić w piórka i podsmażamy na oleju.
  • Krok 4

    10 min
    Następnie dodać paprykę pokrojoną w paski. Dodajemy i smażymy razem z cebulą.
  • Krok 5

    5 min
    Całość zalewamy sokiem z brzoskwiń i dodajemy brzoskwinie.
  • Krok 6

    10 min
    Gotujemy przez chwile i dodajemy ketchup.
  • Krok 7

    180 min
    Rybę zalewamy zimną zalewą i wstawiamy do lodówki na około 3 godziny.
Ryba z brzoskwiniami

Krok 1 z 7

Ryba należny obtoczyć w jajku i bułce.

Ryba z brzoskwiniami

Krok 2 z 7

Następnie usmażyć na patelni.

Ryba z brzoskwiniami

Krok 3 z 7

Cebule pokroić w piórka i podsmażamy na oleju.

Ryba z brzoskwiniami

Krok 4 z 7

Następnie dodać paprykę pokrojoną w paski. Dodajemy i smażymy razem z cebulą.

Ryba z brzoskwiniami

Krok 5 z 7

Całość zalewamy sokiem z brzoskwiń i dodajemy brzoskwinie.

Ryba z brzoskwiniami

Krok 6 z 7

Gotujemy przez chwile i dodajemy ketchup.

Ryba z brzoskwiniami

Krok 7 z 7

Rybę zalewamy zimną zalewą i wstawiamy do lodówki na około 3 godziny.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Obiad
  • Przystawka
  • Warzywa
  • Z rybą

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ryba z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty

    Ryba z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty

    1 godz 5 min Łatwy
  • Węgierska zupa rybna z papryką i sumem

    Węgierska zupa rybna z papryką i sumem

    40 min Łatwy
  • Leczo warzywne z cukinią, młodą marchewką i fasolką szparagową

    Leczo warzywne z cukinią, młodą marchewką i fasolką szparagową

    46 min Średni
  • Tajska zupa rybna z curry

    Tajska zupa rybna z curry

    40 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu