Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa meksykańska z kurczakiem to kulinarna podróż w cieplejsze klimaty. Będzie pyszna zwłaszcza, gdy za oknem pada deszcz i gdy wrócisz zziębniety do domu po dłuższej nieobecności. Bazą tego przepisu jest rosół drobiowy WINIARY, pierś z kurczaka, fasola i pomidory. Meksykańską nutę wprowadzają do przepisu dodatki, w tym kurkuma, chilli i ZIARENKA SMAKU drobiowe WINIARY. Aromatyczna zupa jest bardzo prosta w przygotowaniu, dzięki czemu każdy domownik poradzi sobie z jej przygotowaniem.
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać, zeszklić na oleju.
Pierś z kurczaka pokroić w niezbyt dużą kostkę, dodać razem z mięsem mielonym do cebuli z czosnkiem.
Smażyć co chwilę mieszając, aż mięso się zetnie.
Dodać pomidory z zalewą (pomidory rozdrobnić).
Dodać też wszystkie przyprawy, kukurydzę i fasolkę razem z zalewą. Zalać bulionem przygotowanym z kostki rosołowej WINIARY i gotować bez przykrycia ok. 10 minut.
Zupę doprawić do smaku Ziarenkami Smaku.