Zupa meksykańska z kurczakiem
42min
Łatwy
1
Pierś Z Kurczaka
300 g
Mięso mielone wieprzowe
1 puszka
Kukurydza
1 puszka
Fasola Kidney
0.25 łyżeczka
Kurkuma
1
Cebula
3 ząbków
Czosnek
1 łyżeczka
Chili
1 puszka
Pomidory z puszki całe
1 trochę
Oliwa z oliwek
.
Wartości odżywcze
Białko
50.42 g
Węglowodany
22.99 g
Tłuszcze
78.08 g
Wartość energetyczna
1229.42 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
42 min
Krok 1
5 min
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać, zeszklić na oleju.
Krok 2
10 min
Pierś z kurczaka pokroić w niezbyt dużą kostkę, dodać razem z mięsem mielonym do cebuli z czosnkiem.
Krok 3
10 min
Smażyć, co chwilę mieszając, aż mięso się zetnie.
Krok 4
1 min
Dodać pomidory z zalewą (pomidory rozdrobnić).
Krok 5
15 min
Dodać też wszystkie przyprawy, kukurydzę i fasolkę razem z zalewą. Zalać bulionem i gotować bez przykrycia ok. 10 minut.
Krok 6
1 min
Zupę doprawić do smaku Ziarenkami Smaku.
Zupa meksykańska z kurczakiem to kulinarna podróż w cieplejsze klimaty. Jest ona wskazana zwłaszcza, gdy pogoda za oknem nie rozpieszcza. Sercem przepisu są: , pierś z kurczaka, fasola i pomidory. Meksykańską nutę wprowadzają do przepisu dodatki, w tym kurkuma, chilli i ZIARENKA SMAKU drobiowe WINIARY. Aromatyczna zupa jest , dzięki czemu każdy domownik poradzi sobie z jej stworzeniem.
Komentarze 0