Kaszanka z cebulą i czosnkiem
20min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
11.33 g
Węglowodany
3.59 g
Tłuszcze
28.41 g
Wartość energetyczna
317.7 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
20 min
Krok 1
5 min
Cebulę pokroić w kostkę, a czosnek przecisnąć przez praskę.
Krok 2
5 min
Cebulę oraz czosnek podsmażyć na rozgrzanym oleju.
Krok 3
10 min
Dodać kaszankę i wszystko razem na chwilę smażyć.
Kaszanka z cebulą i czosnkiem to danie, które powstaje z połączenia podsmażonych na oleju cebuli, czosnku i kaszanki. Żeby kaszanka nie ścięła się za bardzo, podczas smażenia możesz delikatnie podlać całość wodą. Tak przyrządzona kaszanka doskonale smakuje na ciepło, koniecznie podana ze świeżym pieczywem.
Komentarze 0