Polędwiczki wieprzowe z boczkiem i powidłami morelowymi

4/5 4 28 5 1
4/5 4 28 5 1
  • Przygotowanie: 17 min.

  • Oczekiwanie: 32 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. W miseczce wymieszaj cukier, przyprawę w płynie, pieprz i wetrzyj mieszankę w polędwiczkę.
  2. Mięso owiń w plastry boczku.
  3. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju i obsmaż polędwiczkę z każdej strony, aż boczek będzie apetycznie przyrumieniony (ok. 10-12 minut).
  4. Przełóż mięso do naczynia do pieczenia wraz z wytopionym tłuszczykiem i piecz przez ok. 15-20 minut w temp. 200 stopni. Na 5 minut przed zakończeniem pieczenia posmaruj mięso powidłami i musztardą.
  5. Podawaj z ciemnym sosem pieczeniowym WINIARY.

Opis przepisu:

Wykwintne danie, które przygotujesz w pół godziny, czyli polędwiczki wieprzowe z boczkiem. Do tego smakowite powidła morelowe i łyżeczka musztardy, którymi smarujemy polędwiczki kilka minut przed zakończeniem pieczenia. Tak przygotowane mięso wieprzowe zachwyca bogactwem smaków, a ich pełnię osiąga dzięki dodatkowi Sosu pieczeniowego ciemnego Na Każdy Dzień WINIARY, z którym podajemy danie. Polędwiczki wieprzowe z boczkiem i powidłami morelowymi to rarytas dla wszystkich smakoszy, a zwłaszcza - wielbicieli mięs!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?