Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Polędwiczki wieprzowe zawijane w boczku

0
57 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
WINIARY Sos pieczeniowy jasny
2 
Polędwica wieprzowa
10 plastrów
Boczek
1 szczypta
Sól
1 szczypta
Pieprz czarny
1 szczypta
Tymianek suszony
1 szczypta
Szałwia suszona
1 trochę
Oliwa z oliwek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
97.12 g
Węglowodany
1.15 g
Tłuszcze
42.97 g
Wartość energetyczna
806.64 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

57 min
Krok 1
10 min
Polędwiczki umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem. Następnie zawiń je w plastry boczku i ułóż na posmarowanej oliwą z oliwek blaszce.
Krok 2
5 min
Posmaruj z wierzchu oliwą z oliwek, oprósz suszonym tymiankiem i szałwią. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni.
Krok 3
35 min
Po 10 minutach pieczenia zmniejsz temperaturę do 180 stopni. Piecz jeszcze przez około 20 - 25 minut. Wyciągnij z piekarnika i odstaw na 5 minut na bok.
Krok 4
5 min
W tym czasie przygotuj Sos Pieczeniowy Jasny zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Krok 5
2 min
Polędwiczki pokrój w plastry o grubości ok. 2 cm. Podawaj polane Sosem z dowolnymi dodatkami. Idealnie nadadzą się zarówno ziemniaki, jak i kasze - np. gryczana lub jęczmienna.
Polędwiczki wieprzowe zawijane w boczku

Krok 1 z 5

Polędwiczki umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem. Następnie zawiń je w plastry boczku i ułóż na posmarowanej oliwą z oliwek blaszce.

Polędwiczki wieprzowe zawijane w boczku

Krok 2 z 5

Posmaruj z wierzchu oliwą z oliwek, oprósz suszonym tymiankiem i szałwią. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni.

Polędwiczki wieprzowe zawijane w boczku

Krok 3 z 5

Po 10 minutach pieczenia zmniejsz temperaturę do 180 stopni. Piecz jeszcze przez około 20 - 25 minut. Wyciągnij z piekarnika i odstaw na 5 minut na bok.

Polędwiczki wieprzowe zawijane w boczku

Krok 4 z 5

W tym czasie przygotuj Sos Pieczeniowy Jasny zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Polędwiczki wieprzowe zawijane w boczku

Krok 5 z 5

Polędwiczki pokrój w plastry o grubości ok. 2 cm. Podawaj polane Sosem z dowolnymi dodatkami. Idealnie nadadzą się zarówno ziemniaki, jak i kasze - np. gryczana lub jęczmienna.

Polędwiczki wieprzowe zawijane w boczku to przepis dla tych, którzy lubią dania mięsne w nowym wydaniu. Polędwiczki wsadzone na pół godziny do piekarnika będą soczyste i delikatne, natomiast warstwa boczku będzie przyjemnie chrupała w zębach. Dodatek Sosu pieczeniowego jasnego WINIARY sprawi, że danie będzie rozpływało się w ustach.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika