Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Polędwiczki wieprzowe zawijane w boczku

0
65min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest 1000smakow

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 opakowanie
Sos pieczeniowy jasny WINIARY
2 
Polędwica wieprzowa
10 plastrów
Boczek
1 szczypta
Sól
1 szczypta
Pieprz
1 szczypta
Tymianek suszony
1 szczypta
Szałwia suszona
1 trochę
Oliwa z oliwek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
97.12 g
Węglowodany
1.15 g
Tłuszcze
42.97 g
Wartość energetyczna
806.64 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

65 min
Krok 1
10 min
Polędwiczki umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem. Następnie zawiń je w plastry boczku i ułóż na posmarowanej oliwą z oliwek blaszce.
Krok 2
5 min
Posmaruj z wierzchu oliwą z oliwek, oprósz suszonym tymiankiem i szałwią. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni.
Krok 3
35 min
Po 10 minutach pieczenia zmniejsz temperaturę do 180 stopni. Piecz jeszcze przez około 20 - 25 minut. Wyciągnij z piekarnika i odstaw na 5 minut na bok.
Krok 4
10 min
W tym czasie przygotuj Sos Pieczeniowy Jasny zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Krok 5
5 min
Polędwiczki pokrój w plastry o grubości ok. 2 cm. Podawaj polane Sosem z dowolnymi dodatkami. Idealnie nadadzą się zarówno ziemniaki, jak i kasze - np. gryczana lub jęczmienna.
Polędwiczki wieprzowe zawijane w boczku

Krok 1 z 5

Polędwiczki umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem. Następnie zawiń je w plastry boczku i ułóż na posmarowanej oliwą z oliwek blaszce.

Polędwiczki wieprzowe zawijane w boczku

Krok 2 z 5

Posmaruj z wierzchu oliwą z oliwek, oprósz suszonym tymiankiem i szałwią. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni.

Polędwiczki wieprzowe zawijane w boczku

Krok 3 z 5

Po 10 minutach pieczenia zmniejsz temperaturę do 180 stopni. Piecz jeszcze przez około 20 - 25 minut. Wyciągnij z piekarnika i odstaw na 5 minut na bok.

Polędwiczki wieprzowe zawijane w boczku

Krok 4 z 5

W tym czasie przygotuj Sos Pieczeniowy Jasny zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Polędwiczki wieprzowe zawijane w boczku

Krok 5 z 5

Polędwiczki pokrój w plastry o grubości ok. 2 cm. Podawaj polane Sosem z dowolnymi dodatkami. Idealnie nadadzą się zarówno ziemniaki, jak i kasze - np. gryczana lub jęczmienna.

Polędwiczki wieprzowe zawijane w boczku to przepis dla tych, którzy lubią dania mięsne w nowym wydaniu. Polędwiczki wsadzone na pół godziny do piekarnika będą soczyste i delikatne, natomiast warstwa boczku będzie przyjemnie chrupała w zębach. Dodatek Sosu pieczeniowego jasnego WINIARY sprawi, że danie będzie rozpływało się w ustach.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

45 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
45 ze 100
Prawidłowy bilans
Twoje danie jest prawidłowo zbilansowane
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
97.1g / 49%
Tłuszcze
43g / 50%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika