Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Polędwiczki wieprzowe zawijane w boczku

0
1 godz 5 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest 1000smakow

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  opakowanie
Sos pieczeniowy jasny WINIARY
2 
Polędwica wieprzowa
10  plastrów
Boczek
1  szczypta
Sól
1  szczypta
Pieprz
1  szczypta
Tymianek suszony
1  szczypta
Szałwia suszona
trochę
Oliwa z oliwek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
97.12 g
Węglowodany
1.15 g
Tłuszcze
42.97 g
Wartość energetyczna
806.64 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

65 min
Krok 1
10 min
Polędwiczki umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem. Następnie zawiń je w plastry boczku i ułóż na posmarowanej oliwą z oliwek blaszce.
Krok 2
5 min
Posmaruj z wierzchu oliwą z oliwek, oprósz suszonym tymiankiem i szałwią. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni.
Krok 3
35 min
Po 10 minutach pieczenia zmniejsz temperaturę do 180 stopni. Piecz jeszcze przez około 20 - 25 minut. Wyciągnij z piekarnika i odstaw na 5 minut na bok.
Krok 4
10 min
W tym czasie przygotuj Sos Pieczeniowy Jasny zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Krok 5
5 min
Polędwiczki pokrój w plastry o grubości ok. 2 cm. Podawaj polane Sosem z dowolnymi dodatkami. Idealnie nadadzą się zarówno ziemniaki, jak i kasze - np. gryczana lub jęczmienna.
Polędwiczki wieprzowe zawijane w boczku

Krok 1 z 5

Polędwiczki umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem. Następnie zawiń je w plastry boczku i ułóż na posmarowanej oliwą z oliwek blaszce.

Polędwiczki wieprzowe zawijane w boczku

Krok 2 z 5

Posmaruj z wierzchu oliwą z oliwek, oprósz suszonym tymiankiem i szałwią. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni.

Polędwiczki wieprzowe zawijane w boczku

Krok 3 z 5

Po 10 minutach pieczenia zmniejsz temperaturę do 180 stopni. Piecz jeszcze przez około 20 - 25 minut. Wyciągnij z piekarnika i odstaw na 5 minut na bok.

Polędwiczki wieprzowe zawijane w boczku

Krok 4 z 5

W tym czasie przygotuj Sos Pieczeniowy Jasny zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Polędwiczki wieprzowe zawijane w boczku

Krok 5 z 5

Polędwiczki pokrój w plastry o grubości ok. 2 cm. Podawaj polane Sosem z dowolnymi dodatkami. Idealnie nadadzą się zarówno ziemniaki, jak i kasze - np. gryczana lub jęczmienna.

Polędwiczki wieprzowe zawijane w boczku to przepis dla tych, którzy lubią dania mięsne w nowym wydaniu. Polędwiczki wsadzone na pół godziny do piekarnika będą soczyste i delikatne, natomiast warstwa boczku będzie przyjemnie chrupała w zębach. Dodatek Sosu pieczeniowego jasnego WINIARY sprawi, że danie będzie rozpływało się w ustach.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

45 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
45 ze 100
Prawidłowy bilans
Twoje danie jest prawidłowo zbilansowane

Zbilansuj swoje danie

Deser
Dodaj do dania
Dodatek
Dodaj do dania
Przystawka
Dodaj do dania
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
97.1g / 49%
Tłuszcze
43g / 50%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika