Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Żurek z jajkiem przepiórczym i chipsem z boczku

0
26 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

750 ml
Woda
10 
Jajka przepiórcze
40 g
Boczek wędzony
1 gałązka
Rzeżucha, ogród, surowe

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
120.79 kcal
Węglowodany
0.66 g
Tłuszcze
7.62 g
Białko
5.56 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

26 min
Krok 1
15 min
Zawartość opakowania Żurek nasza specjalność dokładnie rozprowadź w 750 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i gotuj, mieszając, do momentu zagotowania. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze przez 5 min często mieszając.
Krok 2
10 min
Jajka przepiórcze wrzuć do wrzącej wody i gotuj 5 minut. Boczek podsmaż na patelni albo w piekarniku (w 200°C przez ok 10 minut), aż będzie chrupiący.
Krok 3
1 min
Podawaj z ugotowanymi na twardo i pokrojonymi na połówki ugotowanymi jajkami przepiórczymi i podsmażonym boczkiem, udekorowany rzeżuchą.
Żurek z jajkiem przepiórczym i chipsem z boczku

Krok 1 z 3

Zawartość opakowania Żurek nasza specjalność dokładnie rozprowadź w 750 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i gotuj, mieszając, do momentu zagotowania. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze przez 5 min często mieszając.

Żurek z jajkiem przepiórczym i chipsem z boczku

Krok 2 z 3

Jajka przepiórcze wrzuć do wrzącej wody i gotuj 5 minut. Boczek podsmaż na patelni albo w piekarniku (w 200°C przez ok 10 minut), aż będzie chrupiący.

Żurek z jajkiem przepiórczym i chipsem z boczku

Krok 3 z 3

Podawaj z ugotowanymi na twardo i pokrojonymi na połówki ugotowanymi jajkami przepiórczymi i podsmażonym boczkiem, udekorowany rzeżuchą.

Pomysł na wielkanocny żurek – z dodatkiem przepiórczych jajek i chipsów z boczku. Żurek Naszą Specjalność WINIARY zagotowujemy, a następnie do zupy dodajemy ugotowane na twardo jajka przepiórcze i podsmażone na patelni, chrupiące kawałki aromatycznego, wędzonego boczku. Wielkanocny żurek z jajkiem przepiórczym i boczkiem dekorujemy rzeżuchą i podajemy na wielkanocnym stole!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika