Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Żurek WINIARY, podany z jajkami przepiórczymi i chipsami z boczku, to dokonały sposób na Wielkanoc pełną wspaniałych aromatów i wyśmienitych smaków. Ta zupa prezentuje się naprawdę wyjątkowo na świątecznym stole.
Przygotowanie
26 min
Krok 1
10 min
Żurek Nasza Specjalność WINIARY przygotuj według przepisu na opakowaniu.
Krok 2
10 min
Jajka przepiórcze wrzuć do wrzącej wody i gotuj 5 minut. Plastry boczku podsmaż na patelni lub podpiecz w piekarniku (w 200°C przez ok 10 minut), aż będą chrupiące.
Krok 3
1 min
Zupę podaj z ugotowanymi na twardo i przekrojonymi na pół jajkami przepiórczymi oraz chipsami z boczku i udekoruj rzeżuchą.
Krok 1
z
3
Żurek Nasza Specjalność WINIARY przygotuj według przepisu na opakowaniu.
Krok 2
z
3
Jajka przepiórcze wrzuć do wrzącej wody i gotuj 5 minut. Plastry boczku podsmaż na patelni lub podpiecz w piekarniku (w 200°C przez ok 10 minut), aż będą chrupiące.
Krok 3
z
3
Zupę podaj z ugotowanymi na twardo i przekrojonymi na pół jajkami przepiórczymi oraz chipsami z boczku i udekoruj rzeżuchą.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0