Pulpety w sosie pomidorowym

4/5 4 25 5 1
4/5 4 25 5 1
  • Przygotowanie: 35 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso przełóż do miski, dodaj jajko, bułkę tartą. Dopraw do smaku solą, pieprzem, papryką i chilli. Wymieszaj.
  2. Cebulkę ze szczypiorkiem pokrój i dodaj do mięsa, dokładnie wyrób.
  3. Uformuj kulki i obtocz je w mące.
  4. Zagotuj 1-2 l wody, posól, dodaj liść laurowy i ziarenka ziela angielskiego. Wrzucaj pojedynczo pulpeciki i gotuj na małym ogniu 30 minut.
  5. Sos rozprowadź w 300 ml wody, stale mieszając zagotuj. Dodaj odsączone pulpeciki i natkę pietruszki. Duś razem przez 5 minut.
  6. Podaj z ziemniakami z wody i surówką z kapusty kiszonej.

Opis przepisu:

Pulpety w Sosie Pomidorowym Na Każdy Dzień WINIARY, przyprawione słodką papryką i chili, podawane z ziemniakami oraz kiszoną kapustą – czy możesz im się oprzeć? Aby pulpety z mięsa mielonego nasiąkły wybornym smakiem i roznosiły w kuchni przyjemny aromat, koniecznie przygotuj je z cebulką i szczypiorkiem, a gotuj w wodzie z liściem laurowym i ziarenkami ziela angielskiego.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?